info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > de 15 beste foodblogs
De 15 beste foodblogs
vrijdag 5 sep 2014 14:33 uur
culinaire weblogs
Foodblogs: we kunnen er geen genoeg van krijgen! Gelukkig zijn er voldoende van te vinden, met bovendien voldoende variatie in het aanbod. Maar zijn ze allemaal lezenswaardig? Wij scheidden het kaf van het koren en serveren je onze 15 favoriete weblogs over eten en koken.

Alle Dagen Honger

Alle Dagen Honger of kortweg ADH is het prijswinnende foodblog van de dames Jo Goyvaerts, Barbara Serulus en Mayken Craenen. Zowel in 2012 als 2013 gingen ze aan de haal met een Knack Weekend Blog Award in de categorie Food. Op hun site vind je veel recepten, maar ook achtergrondverhalen over voedsel. Goeie inhoud en een vlotte pen maken dit blog zeer de moeite waard. www.alledagenhonger.be

adh

Avocado van de Duivel

Prima naam voor een culinaire blog, niet? De inhoud mag er ook wezen. Momenteel lijkt die weliswaar eerder op die van een reisblog, maar dat komt doordat Caroline op wereldreis is en ons ook daar digitaal deelgenoot van maakt. Als ze straks weer thuis is, blogt ze ongetwijfeld weer over recepten en haar favoriete restaurants! avocadovandeduivel.be

Avocado van de Duivel

Not Without Salt

Op Not Without Salt deelt Ashley Rodriguez haar passie voor alle zoute, zoete en anderszins smaakvolle dingen met je, in de vorm van heerlijke, maar eenvoudige recepten en inspirerende verhalen. Haar talent voor verhalen vertellen in combinatie met de prachtige foto's maken dit n van 's werelds beste foodblogs. www.notwithoutsalt.com

Not Without Salt

Baked Louie's

Op Baked Louie's blogt de pas 17-jarige Louie Van Nieuwenborgh met een aanstekelijk jeugdig enthousiasme over alle (eetbare) dingen die in een oven passen, zoet of hartig. En dat is meer dan je zou denken! Cupcakes, muffins, koekjes, brood en broodjes ... Louie vertelt je wat je ervoor nodig hebt en hoe je ze bereidt. Inmiddels is een aantal van z'n zelfbedachte recepten gebundeld in een boek. www.bakedlouies.com

Baked Louie's

Filet-pur

Op Filet-pur combineert Thomas Van de Water zijn passie voor fotografie met zijn liefde voor voedsel. En dat levert mooie plaatjes op, van gerechten die geschikt zijn voor diabeten en niet-diabeten. Wie denkt dat je als diabeet niet lekker kunt eten, moet Thomas' kookboek Diabeet aanschaffen. www.filet-pur.be

Filet-pur

Belgian Taste Buds

Als je een grap uit moet leggen, is-ie niet meer grappig. Datzelfde geldt voor de dubbelzinnige naam van het blog Belgian Taste Buds. De Belgische vrienden Sven van Coillie en Adriaan van Looy doen in hun 'culinair dagboek' verslag van hun wereldwijde culinaire avonturen. Geen blog voor keukenprinsessen, maar voor lieden die zich graag laten verwennen in de beste restaurants. www.belgiantastebuds.com

Belgian Taste Buds

Coolinary

Alweer zo'n coole naam voor een foodblog: Coolinary. En het pseudoniem van de persoon die erachter schuilgaat is al even cool: Sid Frisjes. Yves Van de Ven – z'n echte naam – heeft een voorliefde voor fine dining en beschikt over 'die' typisch Belgische humor, die terugkomt in al z'n recensies, want d vind je voornamelijk terug op z'n site. Je kunt niet n blogpost lezen zonder dat er op z'n minst een glimlach op je gezicht verschijnt (en het water je uit de mond loopt). www.coolinary.be

Coolinary

Be-Gusto

Nog een blog vol met restaurantrecensies: Be-Gusto van Frank Cops. Frank reviewt met name sterrenrestaurants, maar ook minder bekende restaurants met sterallures. Valse noten kom je niet tegen op z'n blog, want alleen positieve reviews halen het blog. Daarbij kijkt Frank verder dan z'n bord, want hij beoordeelt ook de service, gastvrijheid, sfeer en vooral de totaalbeleving in een restaurant. www.be-gusto.be

Be-Gusto

Beetgraag

Beetgraag is het blog van Steffie, die ooit op haar site aankondigde vegetarir te worden, maar van herbivoor toch maar weer de transitie terug naar omnivoor heeft gemaakt, getuige een recente blogposts. Steffie proeft en recenseert ook minder conventionele voedingsmiddelen en dranken, van karnemelk tot ijs, waardoor een bijzonder gevarieerd weblog ontstaat. www.beetgraag.be

Beetgraag

Voedzo

De Nederlandse Sharon Numan blogt op Voedzo over gezond en lekker eten en gezond leven. Om haar hoofdpijnen te bestrijden, ging ze suikervrij eten. Inmiddels is ze haar suikerverslaving definitief vaarwel gezegd en eet ze ook zuivelvrij, waardoor ze verlost is van diverse gezondheidsproblemen en zich een stuk beter voelt. Nu blogt ze over rauwe melk, zuivelvrije yoghurt en zorgt zo voor een 'ander' geluid in de wereld van foodblogs. www.voedzo.nl

Voedzo

Naturally Ella

Naturally Ella van Elin Anderson gaat over 'wholefood': natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Als je daar nu ogenblikkelijk een vieze smaak van in je mond krijgt, moet je je ogen de kost geven op haar blog. Dan ben je vanwege de smakelijke recepten en prachtige fotografie meteen 'om'! www.naturallyella.com

Naturally Ella

Kris Kookt

"Ik werd al op erg jonge leeftijd gebeten door de kookmicrobe. Met een moeder die altijd met verse producten kookte, wekelijks naar de markt trok en de lekkerste desserts en taarten op tafel toverde, moest mijn toekomst wel ergens verbonden blijven met het culinaire wereldje." En zo geschiedde. Kris Herrijgers werkt al jaren als traiteur en kok, en sinds 2011 deelt hij zijn nieuwste recepturen via zijn blog Kris Kookt. Naast al dat lekkers vind je op zijn blog ook allerlei recensies over de nieuwste kitchen tools, kookboeken en restaurantervaringen terug. www.kriskookt.be

Kris Kookt

Madam Confituur

Madam Confituur, oftewel Katrien Hoebers, schrijft graag over jam, geeft workshops over jam, maar maakt vooral graag jam. Van appels en van peren, maar ook van exotisch fruit als ananas en kiwi. In haar alfabetisch gerangschikte receptenlijst komen we zelfs chiliconfituur en olijvenconfituur tegen. Naast jam maakt Katrien ook graag marmelade en gelei, zoals poepgelei. Wees niet bang, da's dialect voor 'stroop'. www.madamconfituur.com

Madam Confituur

Ideas in Food

Met hun blog Ideas in Food en hun boeken brengen Aki en Alex chef-koks en thuiskoks op nieuwe ideen en zorgen ze voor meer creativiteit in de keuken. Daarbij concentreren ze zich vooral op nieuwe en innovatieve kooktechnieken en geven ze een andere draai aan traditionele gerechten. Dat doen ze goed, want onder andere voedingsmiddelenproducent Unilever vroeg de twee om advies. blog.ideasinfood.com

Ideas in Food

Love & Lemons

Door de lezers van Saveur gekozen tot Best Cooking Blog tijdens de Saveur Best Food Blog Awards, moet Love & Lemons wel iets bijzonders doen. En dat is ook zo. Jeanine Donofrio en haar man Jack Mathews koken namelijk gezond, hoofdzakelijk, maar niet altijd, vegetarisch en voegen behalve liefde aan bijna elk gerecht wat citroen(sap) toe. www.loveandlemons.com

Love and Lemons

Chasing Delicious

Chasing Delicious gaat over Russell van Kraayenburgs zoektocht naar lekkere dingen. Russell is van huis uit grafisch ontwerper en fotograaf, en dat zie je duidelijk terug op de digitale stek van deze hobbychef. Russell heeft ook een eigen moes- en kruidentuin, en blogt net zo graag over compost als over koken en bakken. O ja, en hij maakt z'n eigen zeep. www.chasingdelicious.com

Chasing Delicious

Voeg deze weblogs toe aan je favorieten, en je zit nooit meer verlegen om een smakelijk recept of restaurantsuggestie!