Magazine

Instagram-chef Jacques La Merde tovert fastfood om tot haute cuisine

Heb je al gehoord van chef-kok Jacques La Merde? Nee? Dan wordt het hoog tijd voor een kennismaking! La Merde is een wat geheimzinnige Instagram-chef die in korte tijd meer dan 50.000 volgers wist te verwerven. Hij fotografeert borden met daarop prachtig gedrapeerde gerechtjes. Je weet wel, halflege borden met liflafjes erop zoals je ze in sterrenrestaurants aan astronomische prijzen krijgt voorgeschoteld. Als je echter goed kijkt, zie je dat La Merde voor zijn culinaire uitspattingen verrassend basale ingrediënten gebruikt: knakworsten, cupcakes, ravioli, Snickers, kant-en-klaarmaaltijden… Oftewel: fastfood in een haute cuisine-sausje! Jacques La Merde (vrij vertaald Jacques Poep) steekt op briljante wijze de draak met die 'less is more'-gerechten waardoor je maag blijft knorren van de honger. En veegt op ludieke wijze de vloer aan met de overdaad aan zogenaamde #foodporn op Instagram, terwijl het er in real life culinair gezien toch meestal heel anders aan toe gaat! Wie de geheimzinnige Jacques precies is en wat hem drijft weten we niet. Geniet alleszins van enkele hoogtepunten op zijn menukaart. De rest vind je op instagram.com/chefjacqueslamerde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

instagram.com/chefjacqueslamerde



Voeg een nieuwe reactie toe. Je e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Laatste reacties