Magazine

Touch Pianist: speel klassieke muziek als een pro

Altijd al gedroomd van een carrière als concertpianist? Dat de mooiste melodieën moeiteloos uit je vingers vloeien? Mocht het bij dromen blijven of zijn gebleven dan hebben we leuke online tool voor je, waarmee je toch een beetje pianovirtuoos kan zijn. Touch Pianist heet de verrassend verslavende website, waarmee je, voordat je het weet, in muzikale vervoering geraakt. En je hoeft er geen geavanceerde skills voor te bezitten: het enige wat je moet doen is tappen of tikken!

 

Touch Pianist bevat op dit moment enkele tientallen stukken pianomuziek, van grootheden als Beethoven, Chopin en Brahms. De noten van elk stuk zijn al keurig voor je naast elkaar geplaatst. Het is nu aan jou om het tempo en ritme te bepalen. Dit doe je door simpelweg een toets in te drukken of, afhankelijk van je device, op het beeldscherm te tikken. Elke activiteit brengt één muzieknoot voort. Zodoende kan je een bestaand muziekstuk spelen op de manier die jij verkiest en het een geheel eigen wending geven. 

 


 

Je kan er echter ook een soort spel van maken en proberen het oorspronkelijke tempo zo goed mogelijk te benaderen. Vervolgens kan je controleren hoe de compositie eigenlijk hoort te klikken. Soms heel anders dan je dacht! 

 

Het knappe aan de site is dat je het gevoel hebt knappe pianomuziek voort te brengen terwijl je in feite alleen maar aan het tappen of tikken bent!

 

Werkt het beste in Google Chrome. Er is ook een iPhone-app beschikbaar.

 

touchpianist.com

Laatste reacties