logo info (at) surfplaza.be
Kanalen:  webgidsnieuwsmagazinegezond en fitonline gamesshopping
Populair: 
routeplannerlast minutesvakantie boekenfoto's afdrukkenuitgaanticketshotel boekenskivakantie
Dagtrips even onthaasten
 Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dagtrips belgiŽ
Uit en toch dichtbij
365.be
365.be zet de toeristische troeven van BelgiŽ in de kijker. Ze stelt de voornaamste attracties van ons land voor, verdeeld in de categorieŽn natuur, cultuur en recreatie. Behalve deze site is er ook een gids gedrukt, die eveneens online beschikbaar is.
http://www.365.be
Euroreizen.be
Het virtuele vertrekpunt voor je al je dagtrips in BelgiŽ en even daarbuiten.
http://www.euroreizen.be/trips/
Waarnaartoe.nl
Ga je op uitstap naar Nederland, check dan deze website voor de beste en leukste recreatiemogelijkheden, evenementen en eventueel accommodaties voor als je er een overnachting aan vast wilt plakken.
http://www.waarnaartoe.nl
Evenementen [meer]
Wattedoen.be
Lekker op uitstap in het weekend of in de vakantie. Wattedoen.be vertelt je precies welke activiteiten en evenementen in Vlaanderen de moeite waard zijn.
http://www.wattedoen.be
UiT in Vlaanderen
De uitgebreide uitgaanssite van CultuurNet Vlaanderen en het UiTnetwerk, dť infobron voor je vrije tijd, bij jou om de hoek en in heel Vlaanderen.
http://www.uitinvlaanderen.be
Sherpa.be
Reserveer online je tickets voor concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen, attractieparken en zovoort.
http://www.sherpa.be
Agenda.be
Met agenda.be plan je al je culturele activiteiten in en om Brussel: concerten, toneel, theater, musea, festivals enzovoort.
http://www.agenda.be
Openbaar Kunstbezit
Uitgebreide museumgids en tentoonstellingsagenda van Vlaanderen en Brussel met volledig adressenbestand met openingsuren, toegangsprijzen, doelgroepen tot educatieve werking.
http://www.tento.be
Voordeel
TravelBird.be
Elke dag een vakantie of dagattractie in de aanbieding, die je ook alleen op de betreffende dag aan die prijs kan boeken. Je kan desgewenst intekenen op de nieuwsbrief en zo de aanbiedingen via e-mail ontvangen.
http://www.travelbird.be
Actie van de Dag
Elke dag een scherpe reisaanbieding die je alleen gedurende ťťn dag kan boeken. Het aanbod reikt van bungalowparken tot mini-cruises.
http://www.actievandedag.be
Citytrips
CityPlug.be
CityPlug biedt stadsgidsen van 13 Belgische steden (vertrekpunt: Brussel). In elke gids aandacht voor restaurants, uitgaan en winkels. Bezoekers van de site, veelal vrouwen, kunnen meningen en ervaringen delen.
http://www.cityplug.be
Spotted by Locals
Wanneer je op citytrip gaat is het leuk om juist die plekken te bezoeken waar de locals heengaan! De niet geijkte, bijzondere plekken en bezienswaardigheden, zoals alleen de locals die weten te vinden.
http://www.spottedbylocals.com
Citrytrip Planner
Stel je eigen stadsgids samen in vier stappen: kies een stad, selecteer je interesses, plan je trip (wat wil je bezoeken, bijvoorbeeld musea) en regel transport en eventueel hotel. Buitenlandse steden jammer genoeg alleen in het Engels.
http://www.citytripplanner.com/nl/home
Yelp.be
Grote internationale community waarin gebruikers tips, beoordelingen en aanbevelingen uitwisselen omtrent horeca en winkels. Sinds najaar 2011 ook actief in ons land, om te beginnen met de focus op Antwerpen en Brussel.
http://nl.yelp.be
Bezienswaardigen.be
Overzicht van populaire bezienswaardigheden in de wereld, vooral in BelgiŽ en de populaire Europse vakantielanden. Op echte citytripbestemmingen of als aanvulling op je rondreis.
http://www.bezienswaardigheden.be
Stadsrondleidingen in mp3
iAudioGuide biedt gratis mp3-rondleidingen voor vijf Europese steden. Ze kunnen op een iPod, mobiele telefoon of ander audioapparaat worden afgespeeld. De gidsen zijn beschikbaar voor Londen, Barcelona, Parijs, Wenen en Brussel.
http://www.iaudioguide.com
Met de kids
Uit met de kinderen
Vind geschikte uitstapjes met de kinderen. Het aanbod omvat honderden tips voor een uitstap in BelgiŽ of bij onze noorderburen. Je kan heel gericht zoeken op locatie, weergevoeligheid en toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.
http://www.uitmetkinderen.be
Weekend.Knack
Van kindermuseum tot zeehondenverblijf: de weekendredactie van Knack zet de leukste trips met kids voor je op rij.
http://weekend.knack.be/lifestyle/reizen/uitstapjes-met-kinderen/
Pretparken.be
ThemeParkVision mag zich de grootste en meest complete Belgische website over pretparken noemen. De site verzamelt al sinds 2001 alle nieuwtjes over pretparken en bevat een uitgebreide pretparkengids.
http://www.pretparken.be/NL/home.asp
  Gerelateerd
uitgaan hotel boeken vliegvakantie kamperen vakantiehuizen tickets
  Surfplaza Magazine
Showaround.com: vind een lokale gids voor je stedentrip

Google Trips: je online en offline reisgids

Belgische bezienswaardigheden op Google Street View

6 weersites die je nog niet kende

Geopunt.be: een wel hťťl gedetailleerde kaart van Vlaanderen

De 10 mooiste steden 2016 volgens Travel + Leisure

Google Photo Tours: bekijk bekende monumenten en toeristische attracties in 3D

10 wereldsteden in gigapixels
  Webfun

Raad de stad
Met Google Street View kan je alle kanten op. Zo kan je er ook speelplezier aan beleven. In deze webgame moet je de naam van een plaats zien te raden op basis van een Street View-beeld.
http://pursued.nemesys.hu


Arounder.com
Het mooiste wat de wereldsteden te bieden hebben - historische gebouwen, kathedralen, monumenten, boulevards enzovoort - gevangen in interactieve full-screen foto's.
http://www.arounder.com


Brussel toen en nu
Leuke Google Maps-mashup: vergelijk het hedendaagse Brussel met dat van 1930, 1953, 1971 en 2004. Dit dankzij de digitalisering van oude luchtfoto’s van Brussel.
http://www.gis.irisnet.be/bruciel/
  Randlinks
Bed and Breakfast
Zoek en vind een B&B in de Benelux. Reserveer veilig en rechtstreeks bij de eigenaar. De gids bevat meer dan 1600 B&B's.
http://www.bedandbreakfast.be

Feestdagen & vakantieperiodes
Welke dag is geknipt voor een uitstap? Op deze site kun je voor elk gewenst jaartal de wettelijke feestdagen en vakantieperiodes achterhalen.
http://www.sbweb.be/SB/verlof.asp

Vlaamse zwemwaterkwaliteit
Lees waarom en hoe het zwem- en recreatiewater wordt gecontroleerd. Daarnaast vind je hier de meest actuele waterkwaliteit.
http://www.kwaliteitzwemwater.be

Dagje uit Gelderland
Overzicht van attracties en bezienswaardigheden in het Nederlandse Gelderland. Bungalowpark Hoenderloo geldt als prima uitvalsbasis.
http://www.bungalowpark-hoenderloo.nl/activiteiten
Copyright © Startpagina Surfplaza.be, 2001-2017 ∑ Privacy policy & contact