logo  
Kanalen:  webgids · nieuws · magazine · gezond en fit · online games · shopping
Populair: 
auto verkopen · rijbewijs online · verkeersinformatie · dagtrips · telefoongidsen · hotels boeken · last minutes
Routeplanners van A naar B
 Je bevindt je hier: startpagina > webgids > routeplanner
Routenet
Routenet is één van de oudste en bekendste reisplanners op het net (actief sinds 1996). Routenet berekent snel en accuraat de route, geeft een uitgebreide routebeschrijving en een schatting van de reisduur.
http://www.routenet.be
VAB
Bereken je ideale route in België en Europa via VAB. Gebruikt de technologie van Routnet/Locatienet.
http://www.vab.be/nl/rijden/routeplanner
Touring
Omzeil files en wegenwerken en kom altijd op tijd dankzij deze performante routewijzer. Stippel je traject uit en bekijk ook gedetailleerde stratenplannen op je route.
http://mobilis.touring.be/routeplanner/
Mappy
Geavanceerde reisplanner voor Europa. Naast het plannen van routes kan je eigen criteria toevoegen om kosten van reis te berekenen m.b.v. instellingen als type auto, het brandstoftype, kilometervergoeding, tolwegen enz.
http://nl-be.mappy.com
TomTom
Geavanceerde wegenplanner van de Nederlandse makers van de navigatiesystemen. De TomTom-planner houdt rekening met vertragingen onderweg om zo te komen tot betere reistijden.
http://routes.tomtom.com
HERE
Online kaartendienst van Nokia, gekend voor de intuïtieve besturing van zijn wegenkaarten. Dankzij de geavanceerde technologie kan je razendsnel en soepel door zeer gedetailleerde kaarten navigeren en zoomen, desgewenst in 3D-view.
http://here.com
ViaMichelin
Bandenfabrikant Michelin is bij toeristen gekend om zijn uitstekende wegenkaarten en gidsen. Ook online staan ze op dat gebied hun mannetje, dankzij dit portaal vol met handige route- en kaarttools.
http://www.viamichelin.com
Kaartprogramma's [meer]
Google Maps & Street View
Google Maps combineert een krachtige, geavanceerde kaarttechnologie met routebeschrijvingen en/of bedrijfsinformatie, zoals locatieaanduidingen en contact-gegevens. Sinds eind 2011 kan je België ook op straatniveau bekijken. meer info
https://www.google.be/maps/
Bing Maps
Volwaardig alternatief voor Google Maps & Earth, van Microsoft. De dienst is vooral het gebruiken waard vanwege het heldere vogelperspectief (Bird's Eye) dat je in veruit de meeste stedelijke gebieden en grotere plaatsen te gebruiken is.
http://www.bing.com/maps/
Geopunt.be
De scherpe luchtfoto's van AGIV, aangevuld met tal van andere geografische informatie voor Vlaanderen, die je als lagen op de kaart kan weergeven. meer info
http://www.geopunt.be
Openbaar vervoer
De Lijn
Via delijn.be kan je naast de dienstregeling de wachttijden van elke bushalte in real-time opvolgen. Die worden berekend op basis van de gps-positie van de bussen.
https://www.delijn.be
NMBS dienstregelingen
Van A naar B met de trein. Stippel je treinroute uit binnen België en koop desgewenst je ticket online.
http://www.belgianrail.be/jp/nmbs-routeplanner/query.exe/nn
NMBS internationale treinplanner
Doorkruis gans Europa per spoor. Vul hier de plaatsnamen in en je krijgt een afgemeten reisadvies.
https://www.b-europe.com
GoEuro
Deze 2-in-1 routeplanner en reiszoekmachine vervangt diverse andere websites en maakt het plannen van je Europareis een stuk gemakkelijker. Doorzoekt in één keer trein-, bus- en vliegtuigtickets. Ook beschikbaar als mobiele app. meer info
http://www.goeuro.be
Fiets
Fietsnet.be
Fietsnet.be wijst je de weg langs de gemarkeerde fietsroutes. Dankzij de interactieve kaart kan je zelf de voor jou ideale fietsroute uitstippelen.
http://www.fietsnet.be
  Gerelateerd
verkeersinfo autonieuws autokost wegenkaarten goedkoop tanken wijs op reis weersites
  Top-5 routeplanners in Vlaanderen
01. Mappy
02. Routenet
03. Touring
04. TomTom
05. ViaMichelin

Bronnen: Google Trends, Alexa.com en CIM Metriweb
  Nieuws
RailTime is gestopt: voortaan alles op nmbs.be
  Bereken online...

Afstanden berekenen
Bereken de hemelsbrede afstand tussen twee plaatsen.
http://www.indo.com/distance/
  Magazine

Haarscherpe, Vlaamse Google Maps
De geoviewer van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen biedt luchtfoto's à la Google en Bing Maps, maar dan veel scherper en gedetailleerder!


Waar kan je goedkoop tanken?
De prijzen van benzine en diesel verschillen in en tussen de Europese landen nog altijd aanzienlijk. Gelukkig is er het internet, dat je de weg wijst naar de goedkoopste tankstations in Europa.


Google Street View speciaal
Het Google-oog reikt intussen veel verder dan de straat. Een selectie van 10 bijzondere plekken op de aardbol die een virtueel bezoekje meer dan waard zijn.


Test je topografiekennis
Misschien had of heb je op school wel een enorme hekel aan aardrijkskunde, in het bijzonder topografie. Op internet kan een beetje wereldverkenning echter best leuk zijn.
Copyright © Startpagina Surfplaza.be, 2001-2015 · Privacy policy & contact