logo
Kanalen:  webgids · nieuws · magazine · gezond en fit · online games · shopping
Populair: 
dating sites · seksualiteit · gratis videochat · weblogs · gratis e-mail · gratis software downloaden
Veilig surfen surf op safe
 Je bevindt je hier: startpagina > webgids > veilig surfen
Clicksafe
Hoe leer je het internet op een leuke, veilige en verantwoorde manier te gebruiken? Tips voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten, door Child Focus.
http://www.clicksafe.be
Google Veiligheidscentrum
initiatief van Google dat ouders laat zien hoe ze zichzelf en hun kinderen kunnen beschermen tegen de gevaren van het web. Met tips en tools van Child Focus.
http://www.google.be/intl/nl/safetycenter/
Safeonweb.be
Alles over online veiligheid in België (virussen, verdachte links, onbeveiligde Wi-Fi-netwerken, veilig gebruik van wachtwoorden enzovoort) lees je op deze site van het Federale Cyber Emergency Team (CERT.be).
http://www.safeonweb.be
Veiligonline.be
Deze website helpt kinderen én ouders om veilig gebruik te maken van internet. Met filmpjes uit het leven gegrepen en demo's waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je e-mail, chat en profiel veilig kan instellen.
http://www.veiligonline.be
Digibewust
Hoe 'digibewust' ben jij? Deze site, geïnitieerd door de Nederlandse overheid, helpt je bewust en vaardig om te gaan met internet, zoda je alle mogelijkheden op een veilige manier kan benutten.
http://www.digibewust.nl
eCops
eCops is een online meldpunt waar je als internetgebruiker misdrijven op of via het internet kan melden. eCops zorgt ervoor dat jouw melding door de bevoegde dienst wordt onderzocht.
http://www.ecops.be
Cyberpesten.be
Pesten via e-mail, het zonder toestemming plaatsen van intieme foto's op internet, bedreigingen per sms. Een paar voorbeelden van pestgedrag dat steeds meer voorkomt. Deze site informeert over preventie van en begeleiding bij digitaal pesten.
http://www.cyberpesten.be
Hoe betrouwbaar is die site?
Via de WOT Trust Seal kan je de reputatie van een site achterhalen op het gebied van betrouwbaarheid, privacy en kindvriendelijkheid. 
http://www.mywot.com/en/trustseal/
Saferinternetbanking.be
Online bankieren is superhandig. Maar het vraagt wel om de strengste veiligheidsmaatregelen - bij bank en gebruiker.
http://www.safeinternetbanking.be
  Gerelateerd
websites chatten chat apps profielen bestanden delen
  Surfplaza Magazine

Veilig online winkelen in 3 stappen
  Randlinks
Bestanden scannen
Gratis online malware scanner waarmee je bestanden in één keer door verschillende virusscanners (zoals AVG) kan laten scannen.
http://virusscan.jotti.org/en/

Wachtwoorden bewaren
Nooit meer zelf wachtwoorden onthouden. Het gratis programma KeePass slaat je wachtwoorden op in een versleutelde database.
http://keepass.info

AnySurfer.be
AnySurfer is een kwaliteitslabel voor websites die voor iedereen toegankelijk zijn - ook voor mensen met een functiebeperking.
http://www.anysurfer.be
Copyright © Startpagina Surfplaza.be, 2001-2014 · Privacy policy & contact