logo info (at) surfplaza.be
Kanalen:  webgidsnieuwsmagazinegezond en fitonline gamesshopping
Populair: 
routeplanner auto verkopen rijbewijs online race games wijs op rijs dagtrips hotels boeken autonieuws
Wegenkaarten wijs me de weg
 Je bevindt je hier: startpagina > webgids > wegenkaart
Kaart van BelgiŽ grotere kaart weergeven  
Routeplanners [meer]
Touring
Omzeil files en wegenwerken en kom altijd op tijd dankzij deze performante routewijzer. Stippel je traject uit en bekijk ook gedetailleerde stratenplannen op je route.
http://mobilis.touring.be/routeplanner/
Mappy
Reisplanner voor Europa. Naast het plannen van routes kan je eigen criteria toevoegen om kosten van reis te berekenen m.b.v. instellingen als type auto, het brandstoftype, kilometervergoeding, tolwegen enz.
http://nl-be.mappy.com
Kaartenprogramma's
AGIV Geoviewer
Kaartendienst van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen. Satellietkaarten zoals je die kent van Google Maps, maar dan enkel voor Vlaanderen ťn een stuk scherper en gedetailleerder. meer info
http://geo-vlaanderen.agiv.be/gdiviewer/
Geopunt.be
De scherpe luchtfoto's van AGIV, aangevuld met tal van andere geografische informatie voor Vlaanderen, die je als lagen op de kaart kan weergeven. meer info
http://www.geopunt.be
Belgeo
Ook deze Belgische cartografische dienst biedt een (eenvoudig) alternatief voor Google Maps.
http://www.belgeo.be
Bing Maps
Volwaardig alternatief voor Google Maps & Earth, van Microsoft. De dienst is vooral het gebruiken waard vanwege het heldere vogelperspectief (Bird's Eye) dat je in veruit de meeste stedelijke gebieden en grotere plaatsen te gebruiken is.
http://www.bing.com/maps/
Flash Earth
Flash Earth combineert een aantal online mapping-engines, waaronder Microsoft Virtual Earth, Yahoo! Maps en Ask.com Maps. De site biedt je dus alle gereedschappen om onze planeet eens mooi van dichtbij te bekijken.
http://www.flashearth.com
Google Maps & Street View
Google Maps combineert een krachtige, geavanceerde kaarttechnologie met routebeschrijvingen en/of bedrijfsinformatie, zoals locatieaanduidingen en contact-gegevens. Sinds eind 2011 kan je BelgiŽ ook op straatniveau bekijken. meer info
http://maps.google.be
OpenStreetMap
OpenStreetMap (OSM) is een project dat als doel heeft om vrij beschikbare en bewerkbare landkaarten te maken. Iedereen kan er aan meewerken, het invoeren en aanpassen van de geografische data steunt volledig op vrijwilligers.
http://www.openstreetmap.org
Varia
Autosnelwegen Net
Informatie over alle autosnelwegen in BelgiŽ, Nederland en Luxemburg: wegnummering, kaarten, tankstations enzovoort.
http://www.autosnelwegen.net
Perry-CastaŮeda Library
Perry-CastaŮeda Library herbergt een grote verzameling gedigitaliseerde historische kaartencollecties uit heel de wereld.
http://www.lib.utexas.edu/maps/
Reisroutes.be
Overzichten van wandelroutes en fietsroutes in BelgiŽ, links naar websites met wandel- en fietsinformatie in Europa, uitgaven van tijdschriften over wandelen en fietsen en ook het allerlaatste nieuws.
http://www.reisroutes.be
Routeyou.com
Recreatieve routes voor de fietser, wandelaar en motorrijder, in BelgiŽ, Nederland en elders. Ken je zelf een mooie route? Voeg deze dan toe en maak hem beschikbaar als kaartje of als download voor op je GPS-toestel.
http://www.routeyou.com
Virtual Globetrotting
Op Google Earth, Google Maps/Street View, Live Maps en Yahoo! Maps zijn heel wat bijzondere en grappige dingen te zien. De site Virtual Globetrotting verzamelt die. Bezoek de gekste plekjes van de hele wereld vanuit je luie zetel.
http://virtualglobetrotting.com
Vreemde landkaarten
Webvoer voor de landkaart-liefhebbers: een weblog met dat bizarre, oude of fictieve landkaarten verzamelt.
http://bigthink.com/blogs/strange-maps
  Gerelateerd
autonieuws autokost
wereld wegeninfo routeplanner reisinfo
  Top-5 routeplanners
01. Mappy
02. Routenet
03. Touring
04. TomTom
05. ViaMichelin

Bronnen: Google Trends, Alexa.com en CIM Metriweb
  Surfplaza Magazine

70 bijzondere wereldkaarten
Leer de wereld op een heel andere manier kennen door deze collectie fascinerende, interessante of gewoon grappige landkaarten. Aardrijkskunde wordt weer leuk!


Haarscherpe, Vlaamse Google Maps
De geoviewer van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen biedt luchtfoto's ŗ la Google en Bing Maps, maar dan veel scherper en gedetailleerder!


Waar kan je goedkoop tanken?
De prijzen van benzine en diesel verschillen in en tussen de Europese landen nog altijd aanzienlijk. Gelukkig is er het internet, dat je de weg wijst naar de goedkoopste tankstations in Europa.


Alternatieven voor Street View
Google Street View is nog lang niet overal beschikbaar. Er zijn echter diverse alternatieven, waarmee je locaties in bijvoorbeeld Oost-Europa en AziŽ kan streetviewen.
  Randlinks

Stereotype kaarten
De wereld door de ogen van Amerikanen, het Europa van Berlusconi, Europa in lichaamslengte en vele andere hilarische stereotype landkaarten vind je op deze site.
http://alphadesigner.com/mapping-stereotypes/


Raad de stad
Met Google Street View kan je alle kanten op. Zo kan je er ook speelplezier aan beleven. In deze webgame moet je de naam van een plaats zien te raden op basis van een Street View-beeld.
http://pursued.nemesys.hu


Streetview Player
Nog een leuke Street View-mashup. Vul twee plaatsnamen in en je krijgt een volautomatische tour in Street View aangeboden. Beeld voor beeld, maar toch, een ware roadmovie!
http://www.brianfolts.com/driver/


Brussel toen en nu
Leuke Google Maps-mashup: vergelijk het hedendaagse Brussel met dat van 1930, 1953, 1971 en 2004. Dit dankzij de digitalisering van oude luchtfoto’s van Brussel.
http://www.gis.irisnet.be/bruciel/


Autoproblemen oplossen
Startproblemen, raar geluid, slaat de motor af, werkt de airco niet? Raadpleeg Problemcar.nl. Vind de oplossing voor jouw probleem en help ook anderen weer op weg.
http://www.problemcar.nl
Copyright © Startpagina Surfplaza.be, 2001-2015 ∑ Privacy policy & contact