Magazine

Best of YouTube: de grootste podiumflaters

Vroeger waren we voor onze portie leedvermaak aangewezen op tv-programma's als America's Funniest Home Videos en VTM's Videodinges. Sinds enkele jaren zijn er YouTube én digitale camera's, waardoor er vandaag de dag maar liefst één uur videomateriaal per seconde het net op wordt geslingerd. Daar zitten uiteraard heel wat homevideo's met fails en bloopers tussen, een genre dat we voor onze rubriek Best of YouTube dan ook zeker niet links laten liggen. Deze keer in die rubriek een bloemlezing van de beste podiumbloopers, oftewel: uitglijders voor het grote publiek. En dankzij YouTube voor een nog véél groter publiek.

 

Overmoed

 

Deze Don Juan beweegt en danst met veel flair, maar wordt in zijn danspasjes uiteindelijk toch wat overmoedig. Een ware klassieker in het stage fall-genre.

 

 

Het Foute Uur

 

Dit Russisch zangeresje heet of noemt zich Natalie. Niet te verwarren met ónze Nathalie, al klinkt de muziek van deze Russin minstens zo eighties onverantwoord. Pure professionaliteit toont Natalie, wanneer ze zich, na een onfortuinlijke duikeling van een krakkemikkig podium, gracieus herpakt. Of is het gewoon part of the act?

 

 

Gezichtsverlies

 

Wij hebben K3, in Zuid-Korea hebben ze K4. Al zijn die na dit optreden eveneens K3 gaan heten.

 

 

Dag gitaar

 

Als je alleen maar herrie kan produceren, moet je de aandacht van je publiek op een andere manier zien vast te houden. Met een sierlijke gitaarzwaai bijvoorbeeld. 't Is echter niet de bedoeling dat het arme instrument in twee stukken achter het podium verdwijnt. Al scheelt dat wel weer wat herrie.

 

 

Playback Hallelujah

 

Over herrie gesproken: het Finse Lordi won in 2006 het Eurovisie Songfestival met het opmerkelijke Hardrock Hallelujah. Twee maanden later maakte de monsterlijke band zijn opwachting tijdens een of ander muziekfestival in Moskou. Het publiek ging zichtbaar uit zijn dak, totdat halverwege het nummer (vanaf 01:50) de cd bleef hangen-hangen-hangen… Volgende keer beter een mp3'tje opzetten!

 

 

Het grote moment

 

Hoe een gladde vloer één van de belangrijkste momenten in je leven verpest. Maar daarna opstaan en fier verdergaan. Deze meid komt er wel.

 

 

Moeilijke schoenen

 

Het is soms lastig lopen op de catwalk, in al die rare kleren die je op straat nooit iemand zal zien dragen, maar die wél de laatste mode zijn. Soms is lopen zelfs onmogelijk, zoals op de pumps in deze video's. Lachsalvo's in de zaal, maar vooral in de nieuwsstudio, vallen je ten deel.

 

 

 

Eigenzinnig

 

Niemand weet wat de x-factor precies is. Vandaar die x. Vaste waarden lijken niettemin een goede stem, positieve uitstraling én oorspronkelijkheid. De Bulgaarse Bon Jovi-fan Mari voldoet in elk geval aan dat laatste criterium. Voor haar eigenzinnige vertolking van You Give Love a Bad Name bleek het podium immers te klein.

 

 

Hoge noodt

 

Idool-achtige programma's vormen een ontuitputtelijke bron van leedvermaak. Op YouTube vind je dan ook eindeloos veel tv-fragmenten van wanna be-sterretjes die zich voor een ongenadige jury van hun slechtste kant laten zien. En vooral hóren. We kozen voor een fragment uit de Duitse Idool-variant. Daarin voorziet de jury de onfortuinlijke kandidaat Marcel van wijze raad, nog vóór hij ook maar één noot gezongen heeft. "Wenn du da so stehst, dann musst du nachher ein bißchen abschütteln," luidt de levensles. De zangkunsten die de knul daarop tentoonspreidt, maken de plaatsvervangende schaamte er niet minder op. De meedogenloos afkerige blik van jurylid en Modern Talking-cultster Dieter Bohlen evenmin.

 

 

Beyonce en de kraai

 

Ook als je níet op het podium staat, maar in het publiek, ben je niet altijd veilig voor een publieke afgang. Zeker niet bij Beyonce. Deze Beyonce-fan kan nog zo hard 'nee' schudden, haar idool duwt de microfoon genadeloos onder haar snufferd. Met als gevolg dat een welhaast dierlijk 'oehoeh' de zaal in wordt geslingerd. Tot zichtbaar genoegen van Beyonce. Want ook voor haar geldt: geen beter vermaak dan leedvermaak.

 

Laatste reacties