Magazine

Best of YouTube: top-10 zomerbloopers

Als je ooit heel hard hebt gefaald en het voorval is op video vastgelegd, weet je één ding zeker: het filmpje zal tot het einde der tijden op YouTube prijken, tot schaamte en schande van je nageslacht. Met een hopelijk zwoele zomer pal voor de deur, presenteren wij, in de reeks Best of YouTube: de tien meest memorabele zomerbloopers. Zet je schrap voor glijpartijen, gespetter en ander geflater. En laat het een waarschuwing zijn om komende zomer het hoofd koel te houden.

 

10. Familietafereel

 

Duidelijk geïnstrueerd het touw los te laten, slaat het knaapje het advies van zijn vader en moeder in de wind en klampt zich vast aan het touw alsof zijn leven ervan afhangt. Gelukkig is de gezinswoef niet zo van de halve maatregelen en hij besluit als een baas het heft in handen, of beter tussen zijn tanden te nemen. Een mager zesje, is ons oordeel, niet voor de faal van het kind (of de ouders), maar voor het adequate ingrijpen van de Canis lupus familiaris in dit filmpje.

 

 

9. Het dak eraf

 

Jezelf onderuithalen is één, maar een compleet dak slopen is falen van geheel andere proporties. Deze jongen lukt het, als hij besluit een zwembad te overbruggen met een koord dat aan één kant is bevestigd aan een tamelijk ondeugdelijke constructie. Aan dit heerschap is geen koorddanser verloren gaan, dachten wij zo. Een mager zesje op onze schaal van faal. Het had een 7,0 kunnen zijn als de hoofdpersoon en passant zichzelf had verwond.

 

 

8. Waar is het water?

 

Ondertussen in Japan … In Tokio om precies te zijn. Hier in de grootste metropool ter wereld is het op z’n zachtst gezegd druk. Ook in de zwembaden, zo leren wij. In dit golfslagbad is het zelfs zo druk dat niet het water, maar de mensenmassa golft. Als het zo druk is in het grotemensenbad, kunnen wij de kleur van het ‘water’ in het peuterzwembadje wel raden. Een 7,0, omdat het natuurlijk wél gezellig is.

 

 

7. Kop in het zand steken

 

Op beton was deze faceplant vast pijnlijker geweest, maar vanwege de dubbele frontflip krijgt deze zandhapper van ons toch een dikke 7,0 voor de moeite! Deze jongen snuit nog minstens een week lang niets anders dan zand. Tja, moet je je gezicht maar niet in het zand planten.

 

 

6. De sprong wagen

 

Deze knul lijkt zijn sprong minutieus en professioneel voor te bereiden, hoge verwachtingen scheppend bij het aanwezige publiek. Des te groter is de blamage als aan die verwachtingen geenszins wordt voldaan. We hebben zijn landing niet gezien en kunnen deze schoonsprong dus niet op waarde schatten. Wij geven hem het voordeel van de twijfel en beoordelen deze sprong met een 7,5.

 

 

5. The Old Man and the Sea

 

Nee, dit filmpje gaat niet over het wereldberoemde boek van Ernest Hemingway, noch over die fijne hit van Dana Winner. Het bevat echter wel een oude man. En de zee. En zeeën alcohol, naar wij mogen aannemen. Immers, je moet wel aardig lazarus zijn als je denkt dat je broek je t-shirt is. Gelukkig zijn de eveneens beschonken filmers niet te beroerd de oude dronkaard in zijn shirt, uhm, broek te helpen. Als toegift volgt ook nog het filmpje waarin iemand die z’n roes uitslaapt door z’n makkers op een luchtbed een vijver op wordt geduwd. Van je vrienden moet je het hebben … Wij beoordelen enkel het filmpje van de oude man en geven het een 8,0. Wij wachten intussen nog altijd op het filmpje waarin hij denkt dat zijn onderbroek z’n hoed is.

 

 

4. Modderfiguur slaan

 

Dit filmpje begint met een uitgangswaarde van 5,0, want als je voor je beroep zwembaden schoonmaakt, heb je ergens op het pad van je leven al enigszins gefaald – no disrespect. Deze zwembadjongen doet er een schepje bovenop, door in een ranzige oversized badkuip weg te glijden en in de modder (wij hopen tenminste dat het modder is) te belanden. De prachtige slow motion is de kers op de taart en wij zijn dan ook geneigd dit memorabel stukje YouTube-materiaal met een 8,5 te bekronen!

 

 

3. Boodschappen doen

 

Boodschappenkarretjes zijn, zoals de naam al suggereert, bestemd om boodschappen te doen. Wij weten niet waar je twee zatte mokkels in bikini kan kopen, maar op de één of andere manier zijn ze toch in het winkelwagentje van deze stereotype Amerikaanse student beland. Maar niet voor lang. Ook hier weer speelt zwaartekracht, ditmaal in de hand gewerkt door een stoeprand, de hoofdrol. De twee studentes in bikini storten werkelijk prachtig ter aarde, waarbij één nog een wonderschone faceplant ten tonele brengt. Daarom krijgt dit filmpje van ons een 8,5!

 

 

2. Harde landing

 

‘Faal’ staat met koeienletters boven dit filmpje geschreven. Alle ingrediënten voor een dikke faal zijn aanwezig. Olijke, niet zo snuggere dikkerd? Check! Provisorische waterglijbaan? Check! Totaal geen benul van natuurkunde? Check! Vanwege de slow motion en wat waarschijnlijk een gebroken staartbeentje is, belonen wij dit pijnlijk stukje menselijk falen met een 9,0!

 

 

1. Bikinimadam

 

Daar zwier je dan over de catwalk tijdens een bikiniwedstrijd. Opeens glijd je uit en zwaartekracht doet de rest. Pats, je kopt het podium en verliest enkele van wat toch al geen overschot aan hersencellen is. De enige eer die dan nog aan de situatie te behalen valt, is doen alsof je neus bloedt (als hij dat al niet doet) en je na een soort van zittende pirouette gracieus in het water te laten zakken. Om na een handvol schaamtevolle seconden onder water weer aan het oppervlak te verschijnen. Op dit moment zou je nog stilletjes de aftocht kunnen blazen… Maar nee, je besluit daarentegen een juichgebaar te maken en handjeklap te doen met de fotograaf. Gelukkig beloont karma je met nog een kleine uitglijder. Alles bij elkaar opgeteld: een overtuigende 9,5! Oh, en no catwalks were harmed during the making of this video.

 Laatste reacties