info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > dit gebeurt er met je lichaam 24 uur na het drinken van een biertje
Dit gebeurt er met je lichaam 24 uur na het drinken van een biertje
donderdag 20 aug 2015, 15:29 uur
glazen bier
Onlangs ging deze infographic viral, welke weergeeft wat er met je lichaam gebeurt na het drinken van een cola. Een soortgelijke infographic over Red Bull volgde. Speciaal voor ons bierliefhebbende Belgen is er nu ook een biervariant.

Te veel van het goede is nooit goed, wisten we al. Maar wat is nou eigenlijk het effect van n twee biertjes, zoals je die bijvoorbeeld wel eens na het werk nuttigt? Alcoholgifts.co.uk bracht dit in kaart door middel van onderstaande infographic.

Deze leert ons dat de alcohol al na vijf minuten in je bloed is opgenomen en zich zo een weg baant door je hele lichaam. Op die manier worden ook je hersenen en spieren benvloed. Je lichaam beschouwt alcohol als vergif en wil er eigenlijk zo snel mogelijk van af. Na 15 minuten probeert je maag de alcohol af te breken en te lozen. Binnen 20 minuten begin je zelf te merken dat je alcohol hebt gedronken. De piek is na 45 tot 90 minuten. Je moet vaak naar de wc en raakt daardoor gedehydrateerd.

Afhankelijk van hoeveel je hebt gedronken en hoeveel je aankan, ervaar je de dag erna wellicht de bekende katersymptomen. Hoeveel je aankan, hangt onder meer af van wat je vooraf hebt gegeten en of je een man of een vrouw bent. Mannen kunnen in de regel meer alcohol verdragen. Dit komt onder meer doordat zij meer spierweefsel hebben en daardoor meer water, dat de alcholol verdunt.

infografiek