info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > orgasmen zijn supergezond!
Orgasmen zijn supergezond!
donderdag 20 april 2017, 11:26 uur
Seks is gezond en dan met name de orgasmen. Seks verbindt en het is telkens weer opnieuw een belevenis op zich. Diverse studies tonen aan dat bij het klaarkomen chemische stofjes zoals dopamine, serotonine en oxytocine in de hersenen vrijkomen. Deze stoffen zorgen o.a. voor een gelukzalig gevoel. Ze hebben een positieve uitwerking op zowel je lichaam als geest. En de stofjes zijn verslavend. Je zou dus in principe door vaker orgasmen te hebben meer zin krijgen in seks.

Over het stofje oxytocine

Oxytocine komt vrij bij het krijgen van een orgasme. Oxytocine heeft als kenmerk dat het de gehechtheid tussen mensen bevordert. Ook zou dit hormoon zorgen voor meer vertrouwen onderling. Misschien verklaart dat laatste ook wel waarom mensen, nadat ze seks hebben gehad, het fijn vinden om tegen elkaar aan in slaap te vallen. Het is dan ook geen wonder dat een beŽindigde relatie zorgt voor gemis en pijn. Opeens wordt het stofje niet meer aangemaakt en een basis van vertrouwen en gehechtheid verdwijnt.

Seks en jouw hersencellen

Seks en dan met name orgasmen maken stelletjes dus gelukkiger. Maar het doet meer met ons lichaam dan je zou denken! Zo reduceert het stress en blijven je hersenen in een goede conditie omdat stofjes de aanmaak van nieuwe hersencellen bevorderen. Ook worden beschadigde cellen in de hersenen sneller gerepareerd. Het een en ander betekent ook dat bepaalde hersenziekten waarschijnlijk (deels) voorkomen kunnen worden. Men denkt dat orgasmen krijgen ook vooral gezond is voor oudere mensen. Het zou ziekten zoals Parkinson en dementie in ieder geval kunnen vertragen.

Het vrouwelijk orgasme

Mannen en vrouwen verschillen van elkaar als het gaat om de ervaringen en gevoelens rondom seks. Vrouwen komen makkelijker tot een orgasme wanneer ze volledig ontspannen zijn. Daarom is een goed voorspel voor met name vrouwen ook zo belangrijk. Vrouwen ervaren een orgasme ook totaal anders dan mannen. Zij leggen de verbinding tussen een orgasme en geluk. Heeft een vrouw geen zin in seks of heeft ze problemen aan haar hoofd? Dan komt ze niet of bijna nooit tot een orgasme. Seks is hoe dan ook voor beide geslachten het allerbeste medicijn tegen somberheid, angsten, pijn en verdriet.