info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > hoe groot is de vlaamse penis?
10 verrassende weetjes over seks
2 januari 2015, 11:24 uur
sex facts
Seks: sommigen beweren dat mannen er elke 52 seconden aan denken, volgens andere onderzoeken houdt het mannenbrein zich er zelfs iedere 7 seconden mee bezig! Vrouwen schijnen het iets rustiger aan te doen en het thema seks popt bij hen elke 14 minuten in hun gedachten op, althans dat was de conclusie van een Brits onderzoek. Seks is dus best wel belangrijk. Maar wist je dat het minnespel ook goed is voor je gezondheid? En dat het vrouwelijk orgasme aanmerkelijk langer duurt dan dat van de man? We compileerden een lijstje voor je met deze en nog meer verrassende weetjes over seks.

1. Vrouwen doen het vaker.

Alhoewel mannen dus blijkbaar (veel) meer aan seks denken dan vrouwen, betekent dat in de praktijk niet dat mannen hun seksuele gedachtes vaker daadwerkelijk in de daad omzetten. Volgens een onderzoek van Men’s Fitness hebben vrouwen gemiddeld 17 procent meer seks dan de meeste mannen! Afgezien van soloseks, dat wel.

2. Visuele prikkels hebben het meest effect op …?

Dacht je dat vooral mannen geprikkeld raakten bij het zien van seksuele handelingen? Dan heb je het mis! En vrouwen blijken daarbij net zo nieuwsgierig te zijn op seksueel vlak: onderzoekers van de Queen’s University in Canada hebben ontdekt dat vrouwen opgewonden raakten van een groot aantal stimulerende beelden, of het nu naakte mannen, blote vrouwen, hetero- of homoporno betrof!

3. Seks is een ware stresskiller.

In Schotland heeft men ontdekt dat seks een wondermiddel tegen stress is. Hoe? De deelnemers werd gevraagd aan een stressvolle activiteit deel te nemen en degenen die de avond van tevoren geslachtsgemeenschap hadden gehad, bleken een lager stressgehalte en een lagere bloeddruk te hebben. Wel met de nadruk op het woord geslachtsgemeenschap, want orale seks en masturbatie de avond ervoor bleken minder effectief!

4. Seks is gezond.

Mannen die vaak ejaculeren blijken kwalitatief beter sperma te produceren: elke dag seks of masturbatie en na 7 dagen heeft men al een kwaliteitsslag gemaakt, aldus een Nederlands onderzoek. Daarnaast blijkt seks de kans op kanker te reduceren, bij mannen prostaatkanker en bij vrouwen borstkanker, neemt de kans op hartkwalen en een hartaanval bij zowel mannen als vrouwen af en schijnen orgasmen ook een uiterst effectief middel tegen depressies te zijn!

5. Seks als pijnstiller

Net zoals regelmatig seksueel genot goed is voor de gezondheid, zo werkt seks ook uitstekend als pijnstiller. Wanneer je opgewonden raakt of een seksueel hoogtepunt beleeft, maken je hersenen het hormoon oxytocine aan. Dit hormoon blijkt te werken als een soort pijnstiller, bijvoorbeeld bij vrouwen met menstruatiepijn. Het hele (medisch-wetenschappelijke) relaas alhier.

6. Seks als vervanging van de sportschool

Nu willen we het hier zeker niet stimuleren dat je je abonnement op de sportschool opzegt, maar seks is en blijft een goede workout-methode: een activiteit van 30 minuten tussen de lakens en je verbrandt gemiddeld zo’n 200 calorieën! In vakjargon noemt men dat sexercise!

7. Een beter zelfbeeld = betere seks.

En nu we het toch over ‘exercise’ hebben: ben je tevreden over je lichaam dan vrij je intenser. Na het lezen hiervan kun je meteen naar de sportschool rennen (altijd gezond) maar in wezen dient men zijn lichaam te accepteren. Live Science concludeerde namelijk dat vrouwen die hun overgewicht accepteerden meer genoten van seks! En het werkt twee kanten op: de University of Texas toonde aan dat goede seks je zelfvertrouwen weer boost!

8. Van seks word je vies, stout en luidruchtig.

Een onderzoek dat gepubliceerd werd in PLOS ONE gaf eindelijk, eens en voor altijd, antwoord op de vraag: is seks vies? Het antwoord luidt ja en nee! Misschien kan iets wel vies zijn, maar tijdens de seks blijken we minder geneigd iets als vies te beschouwen! Live Science voegde daar bovendien nog aan toe dat praten tijdens de seks en over de seks de seksuele beleving stimuleert! Dus een Ja voor vies, stout en luid!

9. En wat doen we na de seks?

Nu bij seksfeit nummer 8 het woordje ‘vies’ al is gevallen, kunnen we gelijk het volgende thema aansnijden: namelijk plassen. Wanneer je seks hebt, wordt er bij vrouwen tijdens het orgasme een antidiuretisch hormoon aangemaakt dat ervoor zorgt dat je na de seks niet meteen kunt plassen. Wellicht dat 36 procent van de mensen onder de 35 na de seks daarom vrijwel direct Facebook of Twitter opzoekt, zo bleek in ieder geval uit een enquête van Retrevo.com.

10. En tot slot: wie wint er wat betreft de langste …?

En nee, wanneer we het hier over de langste hebben, doelen we niet op dat ene mannelijke orgaan, ook al hebben we het hier over seks! Maar eerder of nu juist vrouwen of mannen een langer orgasme hebben. Alhoewel vrouwen gemiddeld meer moeite hebben met klaarkomen dan een man, winnen ze met stip wat betreft de lengte van orgasmen. Die duren rond de 20 seconden, terwijl mannen het na 6 seconden alweer voor gezien houden!

Voor nog meer verrassende, grappige en bizarre seksweetjes check allsexfacts.tumblr.com.