logo info[]surfplaza.be
   startpagina   |   webgids   |   nieuws   |   magazine   |   gezond en fit   |   online games   |   shopping
Gezond en fit voor een betere lifestyle
 Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > dit is sam, de 70-jarige bodybuilder
Dit is Sam, de 70-jarige bodybuilder
vrijdag 14 feb, 12:45 uur
bodybuilder sam
"Age is nothing but a state of mind". We quoteren de 70-jarige Sam 'Sonny' Bryant uit Georgia. Bodybuilder van zijn 44ste en still going strong. Dat laatste is een understatement als je zijn lichaam aanschouwt. Ooit een man van 70 gezien met zo'n gespierd en ripped lijf, inclusief indrukwekkende borstkas en sixpack? De kloeke senior krijgt nog altijd 193 kilo de hoogte in en oefent dagelijks twee keer in de gym. Een gemiddelde dertiger doet het hem niet na. Afgelopen week deed hij zijn verhaal in The Daily Mail. Dat verhaal ging viraal en het web is weer een wonder rijker.

Sam was 44 toen hij voor het eerst aan de ijzers hing. Dat was in de jaren tachtig, vlak na de scheiding van zijn tweede vrouw. De Amerikaan kreeg de smaak van het bodybuilden al snel te pakken. Amper elf maanden later nam hij deel aan zijn eerste wedstrijd en werd hij meteen derde bij de nieuwkomers. Sindsdien kan Sam niet meer zonder, vertelt hij aan Daily Mail.

Anno 2014 gaat Sam nog steeds twee keer per dag naar de sportschool. Daarnaast werkt hij ook nog steeds als vorklifter. Hij werkt altijd 's nachts. Als hij dan om 6 uur 's ochtends klaar is, eet hij wat en gaat hij dan meteen door naar de sportschool. "Als je onbewust begint te denken dat je oud bent, ga je daar bewust rekening mee houden en gaat je lichaam zich daarnaar gedragen. Dan ben je oud," luidt de ijzersterke filosofie van de Amerikaan. Al komt er evenzeer een ijzeren discipline bij kijken om op je zevenstigste nog zo'n gespierd en gedefinieerd lijf te hebben.

In onderstaande video vertelt 'Sonny' over zijn leven en zijn passie voor de krachtsport. Van levenswijze kunnen de de jonkies van tegenwoordig nog wat leren, vindt hij: "Vele jongeren gaan naar huis, zitten maar wat, kijken tv en doen niks. Ik haat dat. Ik moet bezig blijven."

En zo is deze robuuste bompa het levende bewijs dat leeftijd niets meer dan een getal is.

  Gerelateerde webgidsen
voedingsschema whey trainingsschema deadlift buikspieren gezonde voeding testosteron
  Gerelateerde artikels
Hoe gespierder je bent, hoe ouder je wordt?

6 (betere) alternatieven voor de oefeningen die je nu doet

Tribulus terrestris: natuurlijke testosteronbooster?
  Linktip
John Stone
John Stone had schoon genoeg van z'n chubby lichaam en besloot er wat aan te doen. Zijn transformatie heeft hij fotografisch vastgelegd.
http://www.johnstonefitness.com
Copyright Startpagina Surfplaza.be, 2001-2023 Privacy policy & contact