Magazine

50 hilarische lookalikes

In 1903 arriveerde een zekere Will West in de gevangenis van het Amerikaanse Leavenworth. De fotograaf van dienst nam dit mugshot van de man en vroeg hem terloops of hij al eens eerder in de bewuste gevangenis was geweest. West ontekende. De fotograaf wist uit zijn archief echter deze foto op te vissen, welke toebehoorde aan een man genaamd William West. Maar ondanks dezelfde naam en het bijna identieke uiterlijk bleek het om een andere persoon te gaan, die al sinds 1901 in Leavenworth achter de tralies zat… Een wonderbaarlijk verhaal uit de oude doos, dat maar weer eens onderstreept dat je waarschijnlijk niet zo uniek bent als je denkt. Er loopt vast wel ergens een (quasi-)dubbelganger van je rond. Dat geldt zeker toch voor degenen uit onderstaande fotocollage, die we destilleerden uit de archieven van Totallylookslike.com en enkele andere websites. Zet je schrap voor 50 hilarische lookalikes!

 

Als twee druppels verf

 

De kans is helaas bijzonder klein dat je ooit jouw dubbelganger(s) zult tegenkomen. En wie weet is hij of zij al lang niet meer onder ons. Maar met een beetje (veel) geluk loop je door een museum en zie je zomaar ineens jouw evenbeeld op een meesterwerk!

 

 

 

 

 

Toevalstreffers

 

En ook al is jouw lookalike alive, we zijn allengs met z'n zeven miljard op deze aardkloot. Alleen stom toeval kan er dan voor zorgen dat je pardoes naast je dubbelganger staat… of ligt te slapen.

 

 

 

 

 

Celebrity-lookalikes

 

Totallylookslike.com, onderdeel van het kantoortijddodende Cheezburger-netwerk, verzamelt al heel wat jaren vermakelijke lookalike-afbeeldingen. Vooral celebs zijn onderwerp of lijdend voorwerp op de veel bezochte site. Hun gezichten kennen we allemaal en dus is een gelijkend persoon, dier of dinges al snel gespot. En sommige celebs lijken weer op andere beroemdheden, zoals in de onderstaande voorbeelden.

 

Stephen Colbert / Bob Saget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sylvester Stallone, 'gespot' op een 500 jaar oud schilderij.

 

Penn Badgley / John Mayer

 

 

 

 

 

Colin Egglesfield / Tom Cruise

 

Eva Mendes / Natalie Portman

 

Jeffrey Tambor / Paus Franciscus

 

 

 

Meer van dit vind je, naast Totallylookslike.com, hier, hier en daar.

 

Allemaal beestjes

 

Flatterend is het allerminst, komisch des te meer: beroemdheden (alsook 'gewone' mensen) en hun animale evenbeelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gelijkenis der dingen

 

Frapperende gelijkenissen vind je óók terug in alledaagse dingen. In een plas gemorste melk bijvoorbeeld…

 

 

Of in de ritssluiting van een jas…

 

 

Een bijzondere categorie vormen producten die er door hun ontwerp uitzien als andere producten… maar het toch niet zijn. Zoals deze sigaretten, oftewel potloden…

 

 

Deze hamburger c.q. fietsbel…

 

 

Of dit oldskool cassettebandje dat om je iPhone zit.

 

 

Meer van dit soort fopproducten vind je op thingsthatlooklikeotherthings.tumblr.com. Voor meer maffe lookalike-iPhone-covers kan je dan weer hier terecht.

Laatste reacties