Magazine

Tip: individuele WhatsApp-chats vergrendelen en verbergen

Om te voorkomen dat nieuwsgierige mensen in jouw WhatsApp geraken, was het al mogelijk om de app te vergrendelen met een toegangscode of vingerafdruk danwel gezichtsherkenning. Daartoe ga je immers naar Instellingen > Privacy > Schermvergrendeling. Maar wist je dat het sinds kort ook mogelijk is om individuele chats te verbergen en te vergrendelen? In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

  

Zo werkt het

 

Om een specifieke WhatsApp-chat te verbergen en ontgrendelen onderneem je de volgende stappen:

  1. Open het gesprek van de contactpersoon die je wilt vergrendelen op WhatsApp en tik op hun naam;
  2. Blader naar beneden en tik op de optie ‘Vergrendel chat’;
  3. Gearchiveerde chats niet kunnen worden vergrendeld. Als je een gearchiveerde WhatsApp-chat wilt vergrendelen, moet je eerst het gesprek uit het archief halen. Tik op ‘Ga door’ in het waarschuwingsbericht om de chat uit het archief te halen;
  4. Eenmaal uit het archief gehaald, schakel je de schakelaar ‘Vergrendel en verberg deze chat op dit apparaat’ in.

 

 

Als je gesprekken binnen WhatsApp niet langer wilt vergrendelen en verbergen, tik je op de naam van de contactpersoon en zet je de schakelaar bij ‘Vergrendel chat’ weer uit.

 

Verborgen in ‘Vergrendelde chats’

 

Zodra je een gesprek hebt vergrendeld, verbergt WhatsApp het op het tabblad Chats in de berichtenapp. Deze gesprekken zijn nu toegankelijk in een verborgen gedeelte ‘Vergrendelde chats’. Dit wordt automatisch vergrendeld zodra je terugkeert naar het hoofdscherm.

 


 

Laatste reacties