logo

Kanalen:  webgids · shopping · net ontdekt · nieuws · magazine · online games
Populair:  dating sites · horoscopen · reisverhalen · stedentrips · weblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
1 mei 2003
Belgiumsoccer.be - Het laatste nieuws uit de Belgische en internationale voetbalwereld, aangevuld met wat achtergronden en interactieve onderdelen als pronostiek en polls.

Armoede.be - "Armoede.be wil een digitaal verzamelpunt worden van informatie over het armoededebat en de praktijk van armoedebestrijding."

www.be - Intrigerende domeinnaam, deze. Je kan ook www.www.be intikken, maar www.be is toch een stuk ludieker èn korter. Het is trouwens een heel aardige evenementensite. Geen lange verhalen, enkel opsommingen van evenementen events in diverse categorieen. Bij elk item kan je wel doorklikken voor specifiekere info en een eventueel internetadres.

Wegeninfo.be - Elk moment de actuele verkeerstoestand op je computerscherm. Het is een feit, op de vernieuwde infosite van de Centrale Verkeersdispatching der Federale Politie.

Vrtnieuws.net - Na de concurrentie jarenlang vrij spel te hebben gegund, heeft de VRT-nieuwsdienst dan toch een online thuisbasis gecreëerd. Op dit moment nog volledig gefocust op de verkiezingen, nadien als 'multimediaal innovatief nieuwskanaal'. Volgens de VRT zal de nadruk dan ook niet zozeer op het tekstuele, als wel op beeld- en geluidmateriaal liggen. Zo willen de lieden van de staatsomroep meteen een streepje voor op de concurrentie krijgen.

Radiocontact.be - De nieuwe site van Radio Contact is best goed gevuld: je vindt er de dagelijkse radio-items, evenementen, het nieuws van Belga, huishoudelijke informatie en natuurlijk de livestream om via internet naar de ketenradio te luisteren. Bovendien kan je de beginpagina naar eigen behoeften samenstellen. Het is alleen jammer van die lay-out... A la, smaken verschillen en eenvoud siert, maar dit ziet er wel erg huis-tuin-keukenachtig uit. Ach, als de muziek maar goed is.

Research.be - Research.be is de nieuwe portaalsite van de Dienst voor Wetenschappelijke en Technische Informatie. Deze uitgebreide linkgids loodst je naar de websites over onderzoek en innovatie. De koppelingen zijn steevast voorzien van een woordje uitleg en dat is een pre. Research.be is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Iristat.be - Cijfers, cijfers en nog eens cijfers. Op deze stek kunnen statifielen hun hart ophalen aan allerlei gegevens omtrent het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Je kan struinen in thema's als bevolking en arbeidsmarkt, armoede, economie, vastgoed, veiligheid, milieu, mobiliteit en cultuur. Het cijfermateriaal kan je als Excel- en Word-bestanden naar je harde schijf overhevelen.

Iwebtv.be - Nieuwe online 'tv-zender', waar je reportages en interviews kan bekijken over trendy onderwerpen.

Vlaams-brabant.be - Een prima webhalte waar je alle ins en outs uit de provincie Vlaams-Brabant kan verkrijgen. Qua lay-out is speciale aandacht uitgegaan naar blinde surfers, hetgeen de site kortelings een Blindsurferlabel opleverde.

TOV.be - Van Brabant naar Oost-Vlaanderen. De Vzw Toerisme Oost-Vlaanderen heeft een nieuwe site gelanceerd die rijkelijk gevuld is met toeristische tips voor deze provincie. Je kunt er per thema en per regio te zoeken naar leuke adresjes, wandel- en fietskaarten of speciale arrangementen.

Leuven.be - Op 22 april werd Leuven geheel vernieuwd, althans op internet. Je vindt er alle mogelijke informatie over deze levendige stad, inclusief een luik gewijd aan de verkiezingen van 18 mei.

Clickx.be - Clickx!, portaalsite van VUM Media, werd onlangs helemaal opgefrist. Het ziet er nu allemaal een stuk overzichtelijker uit, maar enig doorklikken leert dat het met de content toch wel karig gesteld is. Blijkbaar heeft VUM flink gesnoeid in het budget voor deze portaalsite. Verder werden ook de site en de elektronische nieuwsbrief van Clickx! Magazine in het nieuw gestoken.
  Oppassen.be - Als je ze plots niet meer kunt onderdrukken, die kriebels om met je partner elders de bloemetjes buiten te gaan zetten, maar je hebt jong kroost dat oppas behoeft, dan is dit wellicht een oplossing. Oppassen.be probeert ouders en babysitters online bij elkaar te brengen. Als Oppassen.be je inderdaad uit de brand helpt, dan zal het je waarschijnlijk niet meer deren dat de site geen beauty is.

Kindengezin.be - Lees hier alles over gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen. Inclusief een adressenbank voor kinderopvang, mocht Oppassen.be geen uitkomst hebben geboden.

Vivat.be - Vivat ("dat hij leve" in het Latijn) is een nieuwe portaalsite met informatie en diensten die zich in hoofdzaak richten tot de groep 45-65 jaar. Geleid door Philippe Allard, de gewezen hoofdredacteur van Seniorplanet.be

Villakakelbont.be - Dit is een bonte stek voor jeugdige boekenwurmen en een ieder die geïnteresseerd is in wat de jeugdboekenmarkt voor een leesvoer in de aanbieding heeft. De site werd onlangs in een nieuw, speels jasje gegoten. Consequentie is wel dat er eerst een flasy intro wordt geopend in een pop-upvenster (inclusief wachttijd) en dat de eigenlijke site vervolgens in full-screen geopend wordt. Moet je van houden. Initiatief van het Nationaal Centrum voor Jeugdliteratuur.

Kapaza.be - Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een statige boekenkast of een mooi hengsteveulen? Of wil je ze juist kwijt? Probeer het dan eens op deze gratis zoekertjessite.

Gestolen.be - Ben je op Kapaza.be of Freebay je fiets tegengekomen die onlangs gestolen werd? Zorg dan dat het ding ook op deze site komt de staan!

Kimclijsters.be - Deze dame kennen we allemaal van haar beroemde spreidstand op de tennisbaan. Maar wil je La Clijsters écht leren kennen, bezoek dan de officiële website rond haar persoontje. Ze houdt er een dagboek bij en laat je meegluren in haar persoonlijke fotoalbum.

Zi-biz.be - Zi-biz kennen we al enkele jaren van de elektronische nieuwsbrieven die ze uitgeven omtrent zakelijk internet. Na een samengaan met businessite Bis-nis.com is Zi-Biz nu een volwaardige nieuwssite voor zakenlieden geworden. Met dagelijks nieuws uit alle belangrijke bedrijfstakken. Je kan je ook nog steeds abonneren op een dozijn nieuwsbrieven.

Kmo-insider.biz - Voor KMO's bestaan er al de nodige sites, maar er kan er best nog eentje bij. Op deze stek krijg je een wekelijkse dosis artikels met vooral praktische ondernemingsinfo en er is een vraaglijn waar je antwoord krijgt op een aantal prangende vragen. Hopelijk wordt dit lijstje nog flink uitgebreid, want het is nu nog erg beperkt. Nogal trage site.

Lemusee.be - Virtueel museum waar je tweehonderd jaar Belgische kunst kunt opsnuiven. Enkel in het Frans, maar ach, beeldende kunst spreekt een universele taal.

Pulpdeluxe.be - Neen, stripverhaaltjes zijn er niet alleen voor de kids. De strips op deze site, fraai aangepast voor het internet, bezorgen je geheid rooie oortjes.

Domymove.be - Een verhuizing is pas leuk als de klus geklaard is. Tot die tijd is het sjouwen geblazen, maar ook: organiseren. Er komt immers nogal wat administratieve rompslomp op je af als je van woonplaats verandert. Deze nieuwe dienst, gelanceerd door Electrabel, Belgacom en De Post, maakt jouw verhuizing een heel stuk eenvoudiger door met één enkele administratieve verrichting al je leveranciers te verwittigen van je nieuwe adresgegevens: elektriciteit-, teledistributie-, aardgas- en watermaatschappij, banken, verzekeringen enzovoort. Op die manier vermijd je lange wachttijden aan de telefoon, wachtrijen en stapels in te vullen formulieren. Met sjouwen helpen ze je echter niet.

Dexia.be/wonen - Handige site over het kopen, bouwen of verbouwen van een woning.

Nieuwsblad.be, Hetvolk.be - De online versies van Het Nieuwsblad en Het Volk zijn in een nieuw kleedje gehuld. Toegevoegd zijn een Belga-feed en de foto van de dag.
Privacy policy · Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017