Dating
De juiste site (en partner)
Parship
Snel groeiende datingsite voor wie op zoek is naar een serieuze relatie. Daartoe werkt de site met een wetenschappelijke persoonlijkheidstest. Parship richt zich primair op hoger opgeleiden. Aanmelden is gratis. meer info
https://www.parship.be
  
Match4Me.be
Voor hoger opgeleiden die een serieuze date zoeken. Voordelen: enkel voor hoger opgeleiden, gratis psychologische tests, onbeperkt zoeken naar andere leden, gratis interesseberichten sturen. Zet hoog in op kwaliteit en veiligheid; voorzien van BeCommerce-kwaliteitslabel voor webshops. meer info
https://www.match4me.be
  
Meetic
Meetic was n van de eerste grote ontmoetingssites in Vlaanderen en ging ook een tijdje door het leven als Lexa.be. De procedure van Meetic kent gn persoonlijkheidstest. Daar staat tegenover dat je als gratis lid veel zoekmogelijkheden tot je beschikking krijgt. Ook zonder te betalen kan je dus al een vrij gerichte zoektocht starten. meer info
https://www.meetic.be
  
Be2.be
Met z'n tween is het leuker! Vind de liefde van je leven op basis van een wetenschappelijke persoonlijkheidstest. Zodra je die hebt afgerond, ontvang je de uitslag en de profielen van partners die bij je passen. meer info
https://www.be2.be
   
50plusmatch.be
50plusmatch.be is de serieuze dating site voor actieve 50-plussers in Vlaanderen. Zo kom je sneller in contact met mensen die op dezelfde golflengte zitten. Inschrijven is kosteloos en biedt je al vele mogelijkheden om de liefde van je leven te vinden. BeCommerce-gecertificeerd. meer info
https://www.50plusmatch.be
  
Gaypartner.be
Genoeg van al die vluchtige, oppervlakkige apps? Probeer dan eens deze meer traditionele dienst. Voor homo- en biseksuele mannen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Met gecheckte profielen en een telefonisch bereikbare klantenservice.
https://gaypartner.be
  
Tesamen vzw
Wettelijk erkend, non-commercieel relatiebureau dat enkel actief is op internet. Biedt de mogelijkheid om, op basis van een persoonlijkheidstest met 145 vragen, discreet nieuwe contacten te leggen met als doel huwelijk of samenwoning.
http://www.tesamen.be
  
Alleenstaande Papa's / Mama's
Community en datingplatform voor vaders en moeders die er alleen voor staan. Ben je op zoek naar een warme vriendschap of nieuwe relatie, meld je dan gratis aan. Tegen een relatief laag bedrag (€ 14,99/maand) kan je gebruikmaken van alle functionaliteiten.
https://www.alleenstaande-papas.be
  
MaatjeMeer-Match
Nichedatingsites worden steeds populairder. Van de makers van Alleenstande Papa's/Mama's nu ook een datingdienst gericht op volslanke singles die op zoek zijn naar dito.
https://www.maatjemeer-match.be
  
EliteDating.be
Voor singles met niveau. Pan-Europees opererende ontmoetingssite, gericht op hoger opgeleiden. Op basis van een uitgebreide persoonlijkheidstest ontvang je dagelijks nieuwe matchende partnervoorstellen. Gratis inschrijven. meer info
https://www.elitedating.be
  
Rendez-Vous.be
Een oude bekende op het Belgische web. Community-, vrienden- en contactensite sedert 1997 en 'still going strong', temeer vanwege de relatief lage lidmaadschapstarieven (je betaalt 36 euro voor een heel jaar). Organiseert ook regelmatig evenementen voor vrijgezellen. meer info
https://nl.rendez-vous.be
  
50liefde.be
Betrekkelijk nieuwe contactensite voor 50-plussers, waarop betrouwbaarheid (handmatige gecontroleerde profielen), veiligheid en anonimiteit hoog in het vaandel staan.
https://www.50liefde.be
  
SecondLove.be
Niet onomstreden, maar er is blijkbaar toch een grote behoefte aan: 'discrete avontuurtjes' tegen de relatiesleur. Om niet te zeggen: vreemdgaan. Grootste 'casual' ontmoetingssite van de Benelux, professioneel van opzet, met veel controle op de echtheid van profielen. meer info
https://www.secondlove.be
  
Vijftigplusdating.be
Voor vijftigplussers die op zoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie. De basisfuncties zijn gratis, voor volledig gebruik van de site betaal je € 19,95 tot € 29,95 per maand.
https://www.vijftigplusdating.be
  
Twoo
(is stopgezet) Van de makers van de voormalige social networksite Netlog, die hun initiatief omschrijven als een 'social matchmaking service'. In plaats van vragenlijsten en tests gaat het hier vooral om 'fun': je 'match' vinden via aantrekkelijke profielen en games.
https://www.twoo.com
  
OkCupid
Omdat het ook nders kan... n gratis. Deze internationale site wint snel aan populariteit door de vele ludieke tests die je kan doen en de bijzondere criteria waarop je bijgevolg kan matchen. Minimalistische interface, razendsnelle registratieprocedure.
https://www.okcupid.com
  
Vergelijken
Datingzoeker.nl
Grote Nederlandse vergelijkingssite. Handig voor als je op zoek bent naar reviews en ervaringen van (betalende) gebruikers.
https://www.datingzoeker.nl
  
  Gerelateerd
  Datingsites vergelijken
  Magazine
  Prijzen premium (per maand)
site 1m 3m 6m jaar
be2 - 50 25 16
parship - - 45 40
elitedating - 60 45 35
match4me 30 20 15 10
50plusmatch 30 20 15 10
meetic 35 20 15 -
rendez-vous 16 8 7 -
Prijzen per maand. Afgeronde bedragen, in euro's. Enkel indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Voor een uitgebreide prijzentabel, zie hier.
  Wat is meestal gratis en wat niet?
dienst free
psychologische test v v
profiel met beperkt aantal foto's v v
onbeperkt zoeken naar leden v v
beperkt foto's bekijken v v
beperkt interesseberichten sturen v v
onbeperkt interesseberichten sturen x v
persoonlijke berichten verzenden x v
zien wie je profiel bezocht heeft x v
onbeperkt foto's bekijken x v
n-op-n (webcam)chat x v
zien wie volledig of gratis lid is x v
hoger in zoekresultaten x v
Dit is een indicatie van wat je gemiddeld kan verwachten. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Voor de precieze verschillen tussen free and full membership check je best de informatiepagina's van de betreffende dienst.
  Hoe werkt het?
Kennismaking - Je start met een gratis en vrijblijvend account waarmee je een groot deel van de normale diensten kan gebruiken. Soms start je met een persoonlijkheidstest op basis waarvan je partnervoorstellen krijgt.

Lidmaatschap - Als het je bevalt en je wilt meer, zoals meer foto's op je profiel zetten of meer contacten leggen, dan kan je een betaald lidmaatschap overwegen. Bij een betaaldienst is de veiligheid groter en de kans of fakers kleiner. Conform de wetgeving heb je bij een Europese site 14 dagen bedenktijd. Binnen die tijd mag je je contract dus opzeggen, mocht je spijt hebben van je inschrijving.

Beindigen - Als je een betalend lidmaatschap hebt afgesloten, dan heb je het recht om je contract op elk moment zonder kosten op te zeggen nadat het een eerste keer stilzwijgend verlengd werd. Je moet wel een opzeggingstermijn (van maximaal twee maanden in Belgi) in acht nemen. Die opzeggingstermijn geldt ook als je wilt opzeggen vr de stilzwijgende verlenging. (Bron: ECC)