logo

Kanalen:  webgids shopping net ontdekt nieuws magazine online games
Populair:  dating sites horoscopen reisverhalen stedentrips weblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
2 september 2004
Voetballinks.be - Liefhebbers van Het Spelletje vinden in Voetballinks.be een prima startpunt om het Vlaamse voetbalwereldje virtueel te ontdekken. De site geeft een overzicht van alle Vlaamse voetbalclubs van de Koninklijke Belgische VoetbalBond, gerangschikt per provincie respectievelijk klasse. Behalve links naar de websites (indien aanwezig), werden ook de stamnummers, logo's en elektronische contactadressen verzameld. Op de hoofdpagina houdt de maker een lijstje bij van updates, zoals vernieuwingen van websites.

Gsmzoeker.be - Ben je op zoek naar een nieuwe mobiele telefoon, zo ene met een wirwar aan overbodige functies? Dan ben je op deze site aan het goede adres. Vink de criteria aan waaraan jouw droomtelefoon moet voldoen en de robot presenteert je de toestellen die jouw wensen tegemoet treden. Bij elke gevonden gsm krijg je een lijst van technische specificaties en mogelijkheden. Tevens kan je het product cijfermatig beoordelen en eventuele opmerkingen ventileren. Aan de hand daarvan wordt een top 10 samengesteld. Maar er is meer: met hetzelfde gemak kun je toestellen ook met elkaar vergelijken, mocht je nog twijfels hebben. Ten slotte kun je ook gewoon bladeren door het aanbod per gsm-fabrikant. Handige site!

Spacepage.be - Deze site is een virtuele ontdekkingsreis door het heelal. Lees nieuws en informatie uit de wondere wereld der ruimtevaart, bekijk sterren en planeten van dichtbij, maak een trip door het zonnestelsel en denk mee over het wel of niet bestaan van buitenaards leven. Voorts vind je hier welhaast gebruikelijke items als links, shops, poll, kalender, FAQ's en een quiz. Om je stem in het forum te laten gelden is registratie verplicht. De site is zeker niet volledig, maar best te moeite waard voor een nadere kennismaking met het duistere dat onze aardbol omringt.

Parkereninantwerpen.be - Het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen helpt je via deze site om zonder al te veel stunt- en vliegwerk een parkeerplekje in de stad Antwerpen te vinden. Door middel van een plattegrond leiden ze je virtueel langs de parkeerroutes en vertellen ze je waar je voor welke prijs kan parkeren. Ook voor alle administratieve vragen omtrent parkeren in Antwerpen kan je op deze site terecht.

Vakmensen.be - Vakmensen.be is een gebruiksvriendelijke site om een vakman te zoeken voor grote of kleine werken aan en rond het huis. Je kan zoeken op provincie of op postcode.
  Zangtalent.be - Ben je op zoek naar informatie over een Vlaamse artiest, surf dan eens naar Zangtalent.be. Hun databank is gevuld met grootheden als Clouseau, Milk Inc., Will Tura en natuurlijk The Voice of Europe. Maar je leest er ook elke dag de laatste nieuwtjes uit de Vlaamse muziekwereld, aangevuld met een agenda en nieuwe releases. De stek is inhoudelijk lang niet zo uitgebreid als Showbizzsite.be, maar getuige de oproep aan journalistiek talent zijn ze nog heel wat van plan op Zangtalent.be.

Digitale-televisie.be - Zo nu en dan hoor je iemand de kreet 'digitale tv' slaken en wijselijk opmerken dat dat een grote evolutie danwel revolutie op tv-gebied betekent. Maar wat is digitale televisie (iDTV) eigenlijk, welke apparatuur heb je er voor nodig en nog belangrijker: wat kun je ermee? Feit is dat iDTV nog niet verkrijgbaar is Vlaanderen, maar op deze website kun je wel al lezen wat ons straks te wachten staat. Helemaal nieuw is de site overigens niet, hij ging al een jaartje geleden de lucht in.

Energiesparen.be - Ook dit jaar organiseert de Vlaamse overheid heel wat activiteiten om het rationeel gebruik van energie aan te moedigen. Daar hoort ook een website bij. Op www.energiesparen.be vind je een uitgebreid overzicht van het Vlaamse energiebeleid, tal van tips om energie te besparen en het gebruik van hernieuwbare energie, subsidies en premies voor energiebesparing, downloaden en bestellen van brochures, communicatiecampagnes, nieuws en zo verder. Ook geeft men een overzicht van alle activiteiten die er gepland zijn tijdens de Maand van de Energiebesparing (oktober).

Optinio.be - Optinio wil consumenten en merken nader tot elkaar brengen. Op de site kun je makkelijk vragen, klachten of opmerkingen doorsturen naar bepaalde merken. Maar je vindt er ook informatie over de merken, welke gepresenteerd wordt in de vorm van minisites. In de database zitten ondertussen zo'n 300 partnermerken, naast duizenden lidmerken. Na registratie kan je gratis gebruikmaken van de diensten.
Privacy policy Copyright Surfplaza.be, 2001-2017