logo

Kanalen:  webgidsshoppingnet ontdektnieuwsmagazineonline games
Populair:  dating siteshoroscopenreisverhalenstedentripsweblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
2 december 2001
Superidee.be - Met de decemberse feestdagen in aantocht is er voor menigeen weer werk aan de winkel om elke dierbare van een tof cadeautje te voorzien. Geen zin om die ander weer op te schepen met een muziekbon, doosje bonbons of wijnkistje? Dan kan deze webstek je wellicht op een lumineus cadeau-idee brengen, een superidee zelfs. Wat dacht je van een ballonvaart, een ritje in een Formule 1-wagen, een dagje fotomodel zijn of een rondje deltavliegen? Elk idee is voorzien van tekst en uitleg en je kan direct boeken.

Donna.be - Donna klinkt en swingt (of was dat 'n ander?), haar zopas geheel vernieuwde website is navenant. De slogan luidt "Donna Flasht!" en dat zul je weten ook, zodra je het webadres van VRT's jongerenzender hebt ingetikt. Natuurlijk valt er weinig aan te merken op de design-technische hoogstandjes die je tegemoet komen, al duurde het even voordat onze browser eindelijk connectie kreeg. Ook inhoudelijk gezien is de site erop vooruit gegaan: programmatie, presentatoren, playlists, evenementen, webcams en natuurlijk live radio luisteren vanop je PC. Daarnaast kan je een Donna-screensaver danwel bureaublad downloaden, om ook offline in Donna-sferen te blijven. Ja, ook bij de openbare omroep gaan ze met hun tijd mee!

Acoolworld.be - Lekker, een pintje op z'n tijd. Maar: bezint, eer ge pint! Alcohol kent immers zijn schaduwkanten, zeker wanneer je het in te grote hoeveelheden achter je huig laat sijpelen. De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen heeft derhalve een website in het leven geroepen die antwoord geeft op veelgestelde vragen als 'waarin zit alcohol', 'wat doet het met je', 'hoelang blijft alcohol in je lichaam', en zo verder. Heb je zelf minder florissante ervaringen op het gebied van alcohol gehad, of iemand uit jouw omgeving, dan kan je daarvan anoniem verhaal doen. Je kan er ook een wallpaper, e-cards en een screensaver verkrijgen.

Bierengezondheid.be - Nu ja, verantwoord pinten kan natuurlijk geen kwaad. De Belgische Brouwers, de beroepsfederatie van de brouwerijsector, steunen de nieuwe onafhankelijke website www.bierengezondheid.be. Op deze webhalte lees je over "de heilzame effecten van een matige bierconsumptie op de gezondheid". "De informatie op de website is afkomstig van wetenschappelijke, kwalitatief hoogstaande vakbladen," aldus Marleen Finoulst, webmaster van de nieuwe site. "Naast actuele wetenschappelijke studies over bierconsumptie en gezondheid, brengt de site eveneens interviews met experts, een agenda van evenementen en dossiers omtrent alcohol en gezondheid, zonder echter na te laten te waarschuwen voor de negatieve gevolgen van alcoholmisbruik."
  Kompass.be - Kompass is het vernieuwde businessportaal van Wanadoo Belgie. Een van de ankerpunten is de bedrijfszoekmachine, waarmee je kan zoeken naar bedrijven of producten in de door jouw opgegeven branche en zowel in Belgie als daarbuiten. De (wereldwijde) Kompass-databank bevat informatie over meer dan 1,6 miljoen bedrijven. Daarnaast vind je er de economische actualiteiten van persbureau Reuters, helaas niet in het Nederlands. De zakelijke surfer wordt natuurlijk ook attent gemaakt op de diensten van Wanadoo, zoals ADSL en hosting van internetpagina's.

Freedownloads.be - Er valt heel wat software weg te plukken van dat wereldwijde web, en doorgaans hoef je de geldknip daarbij niet aan te roeren. Zo ook op deze website, die een leuke verzameling gratis downloads herbergt. Elk item is voorzien tekst, beeld en uitleg. Dat gebeurt in het Engels, hetgeen voor fervente downloaders echter geen probleem mag heten.

Diarree.be - Het verschijnsel diarree is geen frequent voorkomend gespreksonderwerp, zeker niet aan de eettafel. Toch zou je misschien meer willen weten over de oorzaken ervan, hoe je het kan vermijden en hoe diarree te behandelen is. Wel, dat kan allemaal op deze netjes vormgegeven site. Eenmaal alle uitleg verschalkt, kan je je diarreekennis testen in een juist-of-foutquiz.

Vrijwilligerswerk.be - Vrijwillgerswerk.be is een initiatief van de verschillende steunpunten voor vrijwilligerswerk in Vlaanderen en Brussel, met financiŽle steun van de Koning Boudewijnstichting. Deze site is dienstig voor vrijwilligers en verenigingen, en natuurlijk voor een ieder die in het vrijwilligerswerk geÔnteresseerd is. Daarnaast kan je als vrijwilliger de databank consulteren op zoek naar een 'geknipte' activiteit; verenigingen kunnen zichzelf registreren en vacatures achterlaten.

FM Radio.be - Het Vlaamse radiolandschap is golvend, woelig, grillig soms. Etherruimte is immers een schaars goed, dus is het knokken geblazen om het hoofd boven water, of liever in de lucht te houden. Op FMradio.be vind je het laatste nieuws omtrent de talrijke radiostations in Vlaanderen, maar ook daarbuiten (lees: Nederland). Radioliefhebbers kunnen hun ongezouten mening ventileren in het forum. Er is tevens een overzicht van alle radio's, in de vorm van hieperlinks.

Privacy policy ∑ Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017