logo

Kanalen:  webgids · shopping · net ontdekt · nieuws · magazine · online games
Populair:  dating sites · horoscopen · reisverhalen · stedentrips · weblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
29 december 2004
E-regering.be - Hoe ver staat e-government in België en Europa? Dat is de centrale vraag op e-regering.be, welke webhalte in oktober werd gelanceerd. En met e-government bedoelt men dan het inschakelen van de elektronische informatie-uitwisseling in de overheid. De firma Qwentès, een communicatiedienst die gespecialiseerd is in institutionele zaken, probeert het onderwerp via deze site op een genuanceerde manier te belichten. Dat gebeurt op basis van verschillende dossiers, zoals de pro-argumenten van e-government tegenover diens hinderpalen, de vier ontwikkelingsfasen van e-government en natuurlijk een analyse van de situatie in België. Men maakt bij dit alles een vergelijk met andere landen, zodat je een goed beeld kan krijgen van het e-gehalte van onze regering.

Moppen.be - Meester: "Woorden met 'on-' zijn meestal niet erg goed. Denk maar aan ONdeugend. Wie weet er nog een?" Joris: "ONderwijzer!" Dat is slechts een grabbel uit de rijkelijk gevulde moppentrommel van Moppen.be. Flauw, schuin of ondeugend, maar vaak genoeg ook gewoon grappig. De moppen zijn voor je geselecteerd op kwaliteit (top 10) of op datum van inzending. Je kan ook zelf moppen insturen of die van anderen beoordelen. Ten slotte kan je ook nog zoeken op trefwoord ("Dom Blondje" wellicht?).

Knack.be - Weekblad Knack heeft een frisse wind laten waaien door zijn online burelen, met als gevolg een gloednieuwe webstek. Op de thuispagina vind je voortaan het laatste nieuws van Belga, benevens een CD-, film- en boeken-top 10. Ook de dossiers zijn voor iedereen toegankelijk. Abonnees van Knack kunnen, na registratie op de site, de voltallige inhoud van het magazine raadplegen (o.a. artikels en TV-gids). Ook niet-abonnees kunnen zich op de site registreren. Het geheel oogt overzichtelijk. Al met al een geslaagde aanpak om je als papieren tijdschrift op het net te profileren.

Korreltjezout.be - Korreltje Zout is de naam van een nieuw, verfrissend online magazine. Verfrissend dan vooral in de opmaak ervan, grotendeels in flash, wat voor een site met maandelijkse verversing door de beugel kan (behalve dan die ongevraagde muziek!). De naam van het magazine doet zijn inhoud eer aan, want de artikels verhalen over zaken die je op zijn minst vreemd kan noemen. Voorts tekent een zekere Dirk voor een gepeperde column, voorziet kokerelgrage tante Truus je van kooktips en staan Dustie en Zuipie garant voor filosofische gedachten. Er is ook nog een koppeling naar het forum van 'Maxwax', waar je je al dan niet ongezouten mening kan ventileren. Over Korreltje Zout.be bijvoorbeeld.

Zangtalent.com - "Met het verdwijnen van Tien om te zien en Hitkracht, is het niet echt gemakkelijk meer om nog bekend te worden, tenzij je het Big Brother-huis instapt. Daar wil deze site verandering in brengen!" roepen de makers van Zangtalent.com. Het begin is er, met aandacht voor hitlijsten, songteksten, artiestenbureau's en platenmaatschappijen. Maar voorop staan natuurlijk de bekende en (nog) onbekende Vlaamse artiesten, die op deze site eens danig in de kijker worden gezet. Een nobel initiatief, ondanks de wat onbeholpen opmaak met knoerten van frames.

Erecnet.be - 1 man op 3 tussen 40 en 70 jaar heeft ermee te maken: erectiele disfunctie. Een peniebel probleem, waar lang niet iedereen losjes over praat. Erecnet.be windt er echter geen doekjes om en biedt een waaier aan informatie omtrent erectieproblematiek. Pathologieën, behandelingen, veel gestelde vragen, een woordenboek, nuttige links... En wie het nog niet zeker weet, kan zichzelf aan een online test onderwerpen. Je kan er ook brochures bestellen. Erecnet is tweetalig en laat lay out-technische toeters en bellen achterwege.
  Wegcode.be - Wegcode, zoals deze site sinds een kort heet, is een online ankerpunt voor iedereen die iets wil weten over de verkeersreglementen in ons land. Waar staat dat verkeersbord nou voor, welke boetes krijg je bij welke overtreding, wat staat er in de wet van het rijbewijs, wat te doen na een ongeval...? Deze webstek geeft je antwoord op deze en talloze andere vragen, op basis van de officiele, niet altijd even beknopte wetteksten. Geen informatie in hapklare brokken dus en ook niet altijd even overzichtelijk. Het snelkeuzemenu op de homepage werkt helaas niet. Niettemin is Wegcode.be een welkom naslagwerk voor elke weggebruiker, of toch voor hen die wijs de weg op willen gaan.

Missbelgianbeauty.be - Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand, wie is de mooiste beauty van ons land? Het antwoord op die cruciale vraag laat nog even op zich wachten, want eerst mag een aantal oogstrelende Vlaamse meiskes zich van hun beste kant laten zien in de Miss Belgian Beauty-verkiezing 2001. Samen met "Miss België" is "Miss Belgian Beauty" één van de meest prestigieuze schoonheidswedstrijden van ons land, welke dit jaar aan zijn elfde editie toe is. Het lot van de twintig finalerende dames ligt in handen van het volk, want mannen èn vrouwen kunnen hun stem laten gelden via televoting. Op 13 oktober volgt dan de grand finale, ook te zien op VTM. Bekende laureaten uit het verleden zijn Rani De Koninck, Els Tibau, Caroline Ex en – vorig jaar - Eveline Hoste. De schoonheden van dit jaar kan je nauwkeurig bestuderen op de toebehorende website, Missbelgianbeauty.be.

Theticket.be - Na bovenstaand onvervalst amusement is het tijd, dunkt ons, om eens een flinke teug cultuur te snuiven. Surf daarom met ons mee naar Theticket.be, een online kunst- en cultuurmagazine. De vormgeving – strak van groef en evenwichtig van kleur - is dik in orde, de inhoud gelukkig ook. Zo vind je er besprekingen van muziek, films, tentoonstellingen, theater, websites, hightech gadgets, cybersites en videogames. En blader eens rustig door de uitgebreide agenda met concerten, bioscoop, theater… Je kan je natuurlijk ook abonneren op de papieren editie van het blad, dat maandelijks verschijnt.

Mijnauto.be - Dat deze webstek alles met het blik op vier wielen heeft te maken, moge duidelijk zijn. Je vindt er nochtans geen autozoekertjes; daarvoor zijn links aangelegd naar gespecialiseerde sites. Via Mijnauto.be kan je wel tweedehandsautohandelaars bij jou in de buurt opzoeken, idem dito voor autorijscholen. Breng tevens een bezoekje aan dit portaal, wanneer straks de condities van de Belgische wegen winterse trekken krijgen. Tweemaal per dag brengt de site je gedetailleerde voorspellingen. Mijnauto.be blinkt niet uit door flitsend design, maar, wat eigenlijk ook voor de heilige koe geldt: het gaat om de binnenkant. Voor Franstaligen is er overigens Mavoiture.be.

Vitrine.be - Vitrine.be heet volgens de makers ervan, de Kortrijkse groep Korfina, de "ultieme vastgoedsite". Wel, het is inderdaad een servicerijke, goed bedocumenteerde site geworden, met name dan gericht op de consument. Die kan er een gepersonaliseerde pagina bewaren met maximaal drie zoekopdrachten. De database bevat naar eigen zeggen de aanbiedingen van zo'n 300 makelaars. Het is echter ook mogelijk om zelf vastgoed aan te bieden. Handige tools zoals een berekeningsmodule voor de notariskosten completeren het degelijk ogende geheel.

Praatcafe.be - Je raakt niet uitgepraat op internet, want het stikt van de fora en chatboxen. Zo heeft ook de Vlaamse Volksbeweging in samenwerking met de Jonge Vlaamse Democraten een online babbelstek geopend, meer bepaald Praatcafe.be. Heb je geen behoefte aan de gebruikelijke koetjes en kalfjes, dan kan je hier je zegje doen over actuele onderwerpen als het terrorisme of deelnemen aan allerlei maatschappelijke discussies. Met een beetje geluk wordt het nog gezellig druk in deze virtuele praatkroeg.
Privacy policy · Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017