logo

Kanalen:  webgids · shopping · net ontdekt · nieuws · magazine · online games
Populair:  dating sites · horoscopen · reisverhalen · stedentrips · weblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
5 augustus 2005
Ook steden aan de blog

Volgens weblogpromotieclub Technorati wordt iedere seconde een nieuw weblog geboren, zo meldde de BBC een dezer dagen. In zijn recentste rapport 'State of the Blogosphere' stelt Technorati dat het aantal opgespoorde blogs is gestegen van 7,8 miljoen in maart tot 14,2 miljoen nu. Dat betekent dat gemiddeld elke vijf maanden het aantal internetdagboeken verdubbelt...

Iedereen wil zo'n weblog, kennelijk, zelfs 's lands steden doen er aan mee. De nieuwste trend in eigen land is immers het stadsblog (en straks: het dorpsblog?). Gent was er een paar maanden geleden als eerste bij - herstel: Kortrijk. In het Gentse zagen gelijk twee logboeken het virtuele levenslicht: (Blog) Planet Gent en Gent.blogt. Mechelen, Turnhout en Oostende hebben zich inmiddels aan het rijtje vervoegd. Zij zullen ongetwijfeld snel navolging krijgen.

Digitaal wijzer?

Digitale televisie is de nieuwste snuisterij die zowel Telenet als Belgacom aan de man proberen te brengen. Maar wat is dat eigenlijk, wat kan je ermee, wat kost het? Vragen waarop sites als Digitaletelevisiewijzer.be en Digitale-televisie.be antwoord pogen te geven. Beide sites brengen de laatste nieuwtjes en geven een indicatie van de reeds beschikbare diensten. Maar voor info waar je als onwetende consument écht wat aan hebt, zul je toch in de gebruikersforums moeten struinen. Gelukkig heeft online magazine Diskidee.be onlangs een heel verhelderend dossier op zijn site gezet dat ons insziens prima voldoet aan de eerste informatiebehoeften.
  
   
  Belgopocket.be - Bondige antwoorden op vele vragen. Dat is de gedachte achter de site Belgopocket, zoals de federale overheid die onlangs lanceerde. De stek bevat 95 antwoorden op evenveel vragen die door de burgers vaak aan de federale overheid worden gesteld. Denk aan onderwerpen als gezondheid, werk, pensioenen, belastingen, huisvesting, milieu, mobiliteit, justitie en gezin. Bondig gezegd: België in zakformaat.

Reismicrobe.be - Dertigminners die graag iets van de wereld willen zien, kunnen hun hart sinds kort ophalen aan Reismicrobe.be. Met haar fraai uitgetekende webstek biedt de jongerendienst van Wegwijzer vzw een prima vertrekpunt voor elke reisgierige die bijvoorbeeld iets wil weten over landen, steden, accommodaties, veiligheid, vervoer, verzekeringen en zo verder. In het forum of op de chat kan je ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden. Een kalender, een nieuwsbrief en een pakje links naar audiovisuele toevluchtsoorden completeren dit zeer geslaagde geheel.

Verkeerscentrum.be/camerabeelden - Het Verkeerscentrum Vlaanderen in Antwerpen monitort het verkeer onder andere via camera's langs de Vlaamse snelwegen. Een eerste selectie van die camerabeelden kan je sinds kort live bekijken op de website van het Verkeerscentrum. Handig voor wie onaangename fileverrassingen wil vermijden. Het merendeel van de camera's bevindt zich rond de bouwwerf Antwerpen en Brussel, maar op termijn wordt het aanbod uitgebreid met meer beelden uit de regio Brussel en beelden van de regio's Gent en Lummen.

Kaartlezers.be - Tegen 2009 moeten alle Belgische burgers hun oude kaart ingeruild hebben voor een elektronische identiteitskaart (eID). De eID is een sterk beveiligde sleutel die toegang zal geven tot databestanden of toepassingen, bijvoorbeeld die van de overheid. Om het ding te kunnen gebruiken, heb je naast een computer ook een kaartlezer nodig. Dat is een speciaal apparaat, verbonden met je pc, waarin je de kaart stopt. Maar laat nou niet elke kaartlezer zo'n eID kunnen lezen. Welnu, om toekomstige ergernissen te voorkomen hebben de overheid en Agoria een site opgezet waar je precies kan nagaan welke kaartlezers compatibel zijn. Tevens vind je er de nodige specificaties van de momenteel verkrijgbare kaartlezers.
Privacy policy · Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017