logo

Kanalen:  webgidsshoppingnet ontdektnieuwsmagazineonline games
Populair:  dating siteshoroscopenreisverhalenstedentripsweblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
7 december 2003
Azur.be - Al is de economische tegenwind in de internetsector nog steeds niet geluwd, internetboekhandel Azur probeert het opnieuw. Achter het adres azur.be schuilt sinds kort weer een volwaarde webwinkel, waar je naast boeken ook terecht kunt voor dvd's, cd-rom's en games. Eind 2002 deed Azur de winkeldeur op slot wegens tegenvallende resultaten. De naam en het klantenbestand werden overgenomen door MedioEurope, een bedrijf dat vooral actief is als leverancier van boeken en multimedia aan bedrijven en instellingen.

Radiovisie.be - Nůg een rentree op het Belgische web. Na een radiostilte van zowat twee jaar is het aloude RadioVisie namelijk terug in de cyberether. Een samenwerking met de nieuwssite FMradio.be heeft geleid tot een gloednieuw radioportaal. Radiofreaks komen hier ruimschoots aan hun trekken met een doorlopend nieuwsaanbod uit BelgiŽ, Nederland en elders. Voor wie wil struinen in het verleden is er een geavanceerde archieffunctie aanwezig. En oeverloos kleppen met collega-radiofielen doe je in het forum. Om de wederopstanding van RadioVisie luister bij te zetten, heeft men de RadioVisie Club opgericht. Deze zal instaan voor de uitgave van diverse gedrukte publicaties alsook van compact discs.

Dopinglijn.be - Vlaams minister van Sport, Marino Keulen (VLD), heeft recentelijk een webstek geopend die (amateur)sporters informeert over verboden producten in geneesmiddelen. De site, dopinglijn.be gedoopt, biedt een lijst van alle geneesmiddelen die in Vlaanderen op de markt zijn, met de vermelding of ze al dan niet een verboden product bevatten. Als sportieveling weet je zo precies wat wel en wat niet mag. Je kunt de Dopinglijn ook raadplegen voor cijfers en statistieken, info over dopingcontroles, juridische procedures en natuurlijk over de werking van doping. Want ook die is vaak nog in nevelen gehuld.

Demorgen.be - Lange tijd leek De Morgen eerder morgen dan vandaag online te gaan. Maar nu is het dan eindelijk zover: als laatste krant van Vlaanderen heeft De Morgen sinds deze week een digitale broer. Tot eind deze maand kun je de krant gratis lezen via het net. Daarna is deze online krant enkel voorbehouden aan abonnees. Wel publiceert de digitale Morgen bij wijze van 'telex' doorlopend Belga-berichten, maar die vind je natuurlijk al op heel wat andere (kranten)sites.

Belgischekazen.be - Ons Belgenlandje staat in culinair opzicht vooral bekend om zijn chocolade en om zijn gerstenat. En dat terwijl we ook kaastechnisch heel wat te bieden hebben. Kijk maar op de nieuwe site van het VLAM (Vlaams Promotiecentrum van Agro- en Visserijmarketing). In een speelse flashomgeving krijg je tekst en uitleg over de wijzen waarop de verschillende Belgische kaassoorten in ons land worden gemaakt. Smulpapen zullen hun computermuis echter meteen naar de receptenhoek bewegen, waar je een hele rits originele kaasrecepten krijgt voorgeschoteld. Je zult versteld staan van wat je al niet met kaas kan maken! En wil je weten wat kaas nou eigenlijk precies is en hoe het gemaakt wordt, dan begeve men zich naar de sectie 'Alles over kaas'.

Ovam.be - Minder afval en een propere bodem in Vlaanderen. Dat zijn de doelstellingen van de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest (OVAM). Jij kunt daar natuurlijk je milieubewuste steentje aan bijdragen. Over het hoe lees je alles op de nieuwe webhalte van de OVAM. De vier hoofdonderdelen (opgenomen in de horizontale navigatiebalk) bieden uitgebreide informatie voor particulieren, ondernemers, lokale overheden en bodemsaneringspecialisten. Dankzij de heldere structuur en keurige vormgeving zul je het spoor niet gauw bijster raken.

Afscheidvanmijnvriend.be - Een huisdier verliezen is een ingrijpende en droevige gebeurtenis. De website "Afscheid nemen van mijn vriend" wil een kanaal bieden om dat verdriet beter te verwerken. Mocht je trouwe metgezel het leven laten, dan kan je de herinnering aan hem/haar levend houden door een herdenkingspagina aan te maken. Je kan er een foto plaatsen, een persoonlijke boodschap, gedichtje of anderszins. De site is een initiatief van dierenorganisatie Gaia.
  Voornamen - Is er een kleine op komst en je bent nog steeds op zoek naar een mooie, al dan niet aparte naam? Of wil je weten hoe populair je baby's naam is in jouw provincie? Surf dan naar de site van Kind & Gezin, meer bepaald naar de onlangs gelanceerde afdeling voornamen. In het zoekformuliertje kun je enige criteria invullen, waarna de robot de top van voornamen in Vlaanderen of in een provincie opzoekt. Ook kun je laten uitvlooien hoe vaak of hoe zelden een naam voorkomt. De gebruikte cijfers slaan enkel op Vlaanderen en Brussel en gaan terug tot in 1996, het jaar waarin de elektronische databank van Kind en Gezin is opgestart. Naar eigen zeggen zitten er zo'n 40.000 namen in de zoekmotor.

Facingfacts.be - Voorlichting omtrent seksueel overdraagbare aandoeningen kan er niet genoeg zijn, temeer omdat het aantal soa's de laatste jaren is gestegen. Ook het aantal hiv-besmettingen neemt opnieuw toe. Tijd dus om de feiten onder ogen te zien en dat kan op deze campagnesite van de vzw Sensoa. Aan de basis van deze campagne ligt de enquÍte Vitale Vragen, waarbij 750 Vlaamse homomannen werd gevraagd naar de manier waarop zij vandaag omgaan veilig vrijen. Op de site vind je heldere uitleg over het risico op hiv in verschillende situaties. De confronterende vraag "En wat doe jij?" leidt naar een forum waar je gedachten, ervaringen en vragen kunt poneren. Al met al is de campagne vooral gericht op bewustmaken en laat men de medische details voor wat ze zijn. Die vind je uiteraard op genoeg andere websites.

Muntslag.be - De tijd van de frank ligt alweer ver achter ons, maar ze herleeft op www.muntslag.be. Deze pagina geeft een historisch overzicht van munten en biljetten van het Koninkrijk BelgiŽ. Je kunt de veelal stokoude betaalmiddelen van dichtbij bekijken en je verkrijgt bondige informatie over gewicht, formaat, oplage en dergelijke. Om toch bij de tijd te blijven, komen ook de euromunten uit de verschillende eurolanden aan bod. Aan de vormgeving van de stek is geen cent teveel besteed - knoerten van frames ook -, maar dat zal de verwoede muntenverzamelaar of anderszins geÔnteresseerde weinig deren.

Weljongniethetero.be - Holebivereniging Weljongniethetero (WJNH) heeft haar website een grondige opknapbeurt gegeven. Daarbij kreeg ze steun van de Vlaamse minister van Gelijke Kansen, Adelheid Byttebier. Volgens de makers moet de website een alternatief bieden voor commerciŽle en seksgeoriŽnteerde sites. Behalve voor jongeren zelf moet deze site ook een antwoord geven aan jeugdorganisaties, ouders, opvoeders, leerkrachten, beleidsmensen en journalisten. Een en ander gebeurt in de vorm van nieuwsberichten, allerhande info over de aspecten van het holebi-zijn, alsmede door aandacht voor organisaties, uitgaansmogelijkheden en media. In het onvermijdelijke, maar altijd welkome forum babbel je naar hartelust met andere holebi's en tot slot vind je op de nieuwe stek natuurlijk ook de nodige info over de organisatie zelf.

Advalvas.be - AdValvas steekt in een nieuw kleedje. Met de nieuwe site hoopt 's lands oudste portaalsite weer volop mee te kunnen draaien in de 'battle of portals'. Inhoudelijk gezien is er niet zoveel veranderd op AdValvas. Er is vooral gesleuteld aan de manier waarop de diensten en rubrieken worden gepresenteerd. Die doet meer dan voorheen denken aan de wijze waarop sites als MSN en Skynet dat ook doen. Ook meer dan voorheen fungeert de site als 'doorgeefluik' van de redactionele inhoud op partnersites als Uptobyte en Annet.be. Samen met AdValvas zitten deze in het portfolio van TVLokaal.com, de firma die AdValvas en verwante contentsites enkele jaren geleden overnam.
Op het slagveld der portaalsites heeft AdValvas, naast een opgefriste webstek, nůg een troef in handen: de aan de portaalsite gelieerde chatclub Place To Be. Nu MSN haar virtuele babbelkamers heeft gesloten, biedt Place To Be met haar gratis publieke chatbox een goed alternatief voor kweklustige MSN'ers. Naar eigen zeggen loopt het inmiddels storm bij Place To Be, dat eerstdaags eveneens een likje nieuwe verf krijgt opgebracht.
Privacy policy ∑ Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017