logo

Kanalen:  webgidsshoppingnet ontdektnieuwsmagazineonline games
Populair:  dating siteshoroscopenreisverhalenstedentripsweblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
10 januari 2002
Landbouw.be - Gelukkig worden er ook nog wel eens nuttige dingen gedaan met algemene domeinnamen als deze. Achter www.landbouw.be schuilt namelijk een volwaardig landbouwportaal. Een ieder die iets van doen heeft met de agrarische sector vindt hier een grote hoeveelheid nuttige links alsook een lijst met adressen van landbouwbedrijven. Al die data zijn netjes onderverdeeld in een aantal hoofdgroepen met subcategorieŽn. De website werd tamelijk eigenzinnig vormgegeven.

Jippii.be - Jippii is een van oorsprong Finse firma, die zich focust op amusement voor internet en mobiele telefoon. Ze is nu ook in BelgiŽ actief, via www.jippii.be. Behalve de inmiddels traditionele logo's en ringtones voor je mobieltje, kan je ze hier ook zelf ontwerpen respectievelijk componeren. Of wat dacht je van de SMS-fotoservice, waarmee je een foto van jezelf of eender welke in SMS-vorm naar vrienden of vriendinnen kan verzenden. Mobile cartoons, screensavers en specifiek voor Motorola bestemde ringtones completeren het aanbod mobiel plezier. Daarnaast kan je op deze vrolijke, mooi vormgegeven webstek nog terecht voor toffe online games.

1207.be - Het online opduikelen van een telefoonnummer kan op vele websites, maar de URL www.1207.be is wel zo makkelijk te onthouden. Dat adres komt overeen met het nummer van de nationale inlichtingendienst, die zijn service sedert kort online aanbiedt. Alle Belgische telecomoperatoren hebben hun toestemming gegeven om de telefoonnummers van hun klanten in de databank van de site te laten opnemen. Je kan ook zoeken op telefoonnummer en zo de adresgegevens van de betreffende persoon tevoorschijn toveren.

Crimesite.be - Slachtoffers van diefstallen, inbraken en carjackings hulp bieden bij het opsporen van hun goederen. Dat is de bedoeling van de website www.crimesite.be. Initiatiefnemer Dominique Hellin uit Heule wil echter niet voor rechter of politie gaan spelen. Op de site kan iedereen zich laten registreren. Bij diefstal geeft de registratie een soort bewijs dat de spullen wel degelijk iemands eigendom zijn. Ook gestolen spullen of gecarjackte auto's kunnen op de site worden aangemeld, mits je je (gratis) geregistreerd hebt.

Bewijs.be - Wat is het internet toch handig. Moet je binnenkort het theoretisch rij-examen afleggen, dan kan je je via de website Bewijs.be alvast grondig Ťn gratis voorbereiden. Hier kan je namelijk volledig online een multimediale opleiding volgen, het resultaat van een samenwerking tussen verzekeraar Omob en eOsmose. Je kan er kiezen tussen de modules "Voor gevorderden" of "Manueel", gesimuleerde theorie-examens die in totaal meer dan 600 vragen verdeeld over 15 hoofdstukken omvatten. Je hebt wellicht geen zin om in ťťn ruk door de opleiding te scheuren. Je resultaten worden daarom automatisch opgeslagen zodat je de volgende keer kan beginnen waar je was gestopt.
  Vertaler.be - Catapulteer je collectie woordenboeken maar naar zolder, want op internet zijn ze in talrijke mate in elektronische vorm verkrijgbaar. De website van vertaalagentschap Vertaler.be bevat een grote collectie links naar online vocabulaires (momenteel zo'n 400), waaronder vertaalwoordenboeken, reiswoordenboeken, dialectwoordenboeken, kinderwoordenboeken... Daarnaast is er nog een stapeltje links naar andere nuttige taalsites over bijvoorbeeld de nieuwe spelling, spreekwoorden en cursussen. Je vindt er tevens informatie over de (offline) vertaaldiensten die deze organisatie aanbiedt.

Binnenbeest.be - Heeft je trouwe viervoeter de benen of liever: de poten genomen, surf dan linea recta naar BinnenBeest.be, het centrale -online- meldingspunt voor vermiste dieren in Vlaanderen. Na registratie kan je op deze site gratis aangifte doen van een vermist of gevonden dier. Hopelijk zullen andere internauten dan regelmatig door de database van advertenties struinen, zodat je vriendelijke vriend gauw weer boven water raakt. Op de eenvoudig vormgegeven webhalte vind je trouwens ook nog de adressen van Vlaamse dierenasielen, alsmede een pak Vlaamse dierenlinks.

Discoreviews.be - Discotheken zat, maar in welke komen nou de tofste mensen, draaien ze de beste muziek, schenken ze de lekkerste drankjes, hebben ze beste dansvloer? Wel, neem eens een kijkje op Discoreviews.be. Hier kan je zoeken in een database met Belgische, Nederlandse en Duitse discotheken. Behalve algemene gegevens als adres, website, entreeprijzen, drankprijzen en foto's vind je er ook beoordelingen van bezoekers (mits reeds aanwezig; de website is nog jong). Natuurlijk kan je ook zelf een verhaaltje schrijven over je bevindingen in de desbetreffende uitgaansgelegenheid. Of deel je ervaringen met anderen in het discoforum. De best gewaardeerde disco's zijn gerangschikt in de discochart. Een uitgaansagenda vervolledigt het informatie-aanbod op deze acceptabel ogende cyberstek voor Belgische en Nederlandse discogangers.

Beeldbankbrugge.be - Voortaan kunnen zo'n duizend foto's uit de collectie van het Brugse stadsarchief op internet worden geraadpleegd. In het archief zitten vooral (nostalgische) kiekjes oude stadsgezichten en beelden van belangrijke gebeurtenissen of evenementen. Geleidelijk zal het aantal te consulteren foto's tot tienduizend worden opgetrokken. In totaal telt de fotocollectie van het Brugse stadsarchief ongeveer zestigduizend foto's. In de toekomst zullen ook fotoverzamelingen van andere officiŽle instellingen, alsook van verenigingen op de website www.beeldbankbrugge.be te zien zijn. Afdrukken van de foto's kunnen tegen betaling verkregen worden.
Privacy policy ∑ Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017