logo

Kanalen:  webgidsshoppingnet ontdektnieuwsmagazineonline games
Populair:  dating siteshoroscopenreisverhalenstedentripsweblogs
Nieuwe sites: webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
11 september 2001
Meubelnet.be - Meubelen zijn niet alleen uitermate praktisch, ze hebben ook nog eens alles te maken met smaak, stijl, misschien wel kunst. Het uitzoeken van een comfortabel bankstel, een luie zetel of een stijlvol bergmeubel is dan ook geen eenvoudige klus. De nieuwe webhalte MeubelNet.be hoopt een en ander te vergemakkelijken door informatie over meubelen, winkeliers, designers, merken, onderhoud, evenementen, opendeurdagen en anderszins op een overzichtelijke manier toegankelijk te maken. De site bevat een uitgebreide database die je kan gebruiken om te zoeken naar meubelwinkels in ons land en welke merken zij verdelen. Onder de rubriek 'meubelen' vind je bovendien een uitgebreide fotocataloog van al dan niet Belgisch gefabriceerde meubelen. De foto's kan je opvragen op stijl, woonruimte of prijscategorie. Zo kan je vooraf rustig op MeubelNet het aanbod bekijken vooraleer je beslist tot een aankoop over te gaan. De eenvoudig, maar net vormgegeven site opent zijn poorten officieel pas op 1 oktober, maar de beta-versie is nu reeds toegankelijk.

Studio Brussel - De lieden van Studio Brussel zijn ware internetpioniers. Hun laatste webhalte begon echter wat muf te ruiken en kon dus wel een nieuw laagje HTML-verf gebruiken. Zo geschiedde ook, want intussen kunnen aanhangers van de progressieve muziekzender zich tegoed doen aan een gloednieuwe cyberstek. De website bevat onder andere een eigen magazine, Scan, waarin het radiostation besprekingen, aankondigingen, interviews en soortgelijke zaken vaardig bundelt. Voorts werd hard gewerkt aan het community-aspect van Studio Brussel op internet. Zo is er de rubriek Do-it-Yourself, waarin bezoekers naar hartelust hun gal kunnen spuien. De toch weer innovatief ogende internetpagina is thans te bereiken via de nieuwe URL www.stubru.be.

Filmfreak.be - De naam zegt het al, deze webpagina is vervaardigd door een groot filmliefhebber, een cinefiel wellicht. Al is de lay-out niet gelijk de meest aanlokkelijke, de inhoud mag er best wezen. Je vindt er onder meer filmbesprekingen, buitenlandse Box office-lijsten (en de Belgische, natuurlijk), een verzameling van links naar de officiŽle filmsites, foto's, biografieŽn en filmografieŽn van een steeds groeiend aantal acteurs en actrices en elke dag het laatste filmnieuws. Kortweg: de ideale stek voor filmfreaks.
  Scoops.be - Nog een nieuwe filmsite: Scoops.be. Deze professioneel opgezette portal, beschikbaar in drie talen, kan je zelf voorzien van een "skin" (lay-out) al naar gelang je filmische voorkeur. Er hangt een flinke database achter met eindeloos veel informatie over nieuwe en oude rolprenten, filmsterren, alsook de programmaties van Belgische en Luxemburgse cinema's. Na gratis registratie kan je de site verder personaliseren.

Console.be - Vrienden van Playstation, Nintendo 64, Gameboy, Dreamcast en andere gameconsoles komen op deze recentelijk geopende webhalte ruimschoots aan hun speelse trekken. In een enigszins futuristische omgeving worden elke dag het laatste nieuws, reviews en previews van spellen en specials gelanceerd. Je kan je ook gratis registeren, waarna je toegang krijgt tot enkele 'nifty features'. Zo kan je private messages sturen naar andere gebruikers en de site aanpassen naar jouw smaak en interesse. Ook kan je de redactie een handje helpen door zelf nieuws in te sturen.

Musicalfan.be - Steeds meer mensen vinden in het bezoeken van musicals een aangenaam en cultureel verantwoord tijdverdrijf. Musicalfan.be bestaat eigenlijk al lang (onder de naam musicalfan.nl), maar richt zich nu nadrukkelijk op musicalliefhebbers in de ganse Benelux. De site zit barstensvol informatie: het laatste musicalnieuws uit binnen- en buitenland, besprekingen van oude en nieuwe musicals, achtergrondartikelen, interviews, portretten van musicalsterren, een forum, links en info over musicalopleidingen. Ook lees je er hoe je lid kan worden van de eerste Vlaamse musicalclub.

Joepie.be - Joepie, eindelijk is jouw favoriete tijdschrift ook op het web te bezoeken! Uiteraard valt daar niet zoveel te beleven als in de papieren editie, want voor de spannende verhalen en mooie foto's moet je toch echt naar je lokale bladenboer. Op de cyberstek kan je evenwel terecht om te chatten, een elektronisch kaartje te versturen of om de verjaardagen van de sterren te checken. Helaas bleek de site tijdens ons bezoek niet de rapste.

Materieelgids.be - De Bouwkroniek, het weekblad voor bouw en industrie, verspreidt zijn jaarlijkse Materiaalgids voortaan gratis via internet. Het is handig zoekinstrument geworden om snel en efficiŽnt informatie omtrent (bouw)materieel op te zoeken. Je kan informatie opvragen per merk, per firma, per machinesoort of een combinatie ervan. Voor elk merk kan je zien wie het verdeelt of importeert en welke machinesoorten beschikbaar zijn. Voor elke firma vind je dan de adresgegevens, telefoon, fax, BTW-nummer en de vertegenwoordigde merken. Voor elke machinesoort kan je de merken en de verdelers of importeurs vinden. Rustig vormgegeven in het roze en beschikbaar in het Nederlands en Frans.

Lectrr.be - Lectrr is de laatste der Garnaalridders, de zelfuitgeroepen nar onder de salonterroristen, een pantoffelheld met een stiftje. Zijn missie: "politieke incorrectie inburgeren, de arty farty wereld van plastic consumptiehumor omgooien door er een schepje bovenop te doen." Dat gepeperde schepje humor kan je nu dagelijks consumeren op www.lectrr.be. Je krijgt er namelijk elke dag een verse Lectrr-cartoon voorgeschoteld. Op dit moment houdt Lectrr wel nog even vakantie.
Privacy policy ∑ Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017