logo

Kanalen:  webgidsshoppingnet ontdektnieuwsmagazineonline games
Populair:  dating siteshoroscopenreisverhalenstedentripsweblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
12 maart 2004
Vitaya.be - Vitaya is niet alleen op tv een bron van gezonde inspiratie, ook op internet staan de welzijnspredikers hun mannetje. Hun vernieuwde webhalte omvat, naast een praktische en uitgebreide programmagids, nieuwsberichten over thema's als kinderen, vrije tijd, beauty en eten - inclusief koppelingen naar andere websites. Een soort online gids in lifestyle dus. Neem daarbij de ruim opgezette lay-out en heldere navigatie, en je slaakt al gauw een welgemeend 'santť!'.

Wallonie.be - Coq Hardy kukelde onlangs een nieuwe versie van Wallonie.be op het net. Onze Franstalige metgezellen maakten er een sober vormgegeven, doch overzichtelijke cyberhalte van. Het portaal kent vier grote luiken: een gedeelte voor burgers, een rubriek voor ondernemers, een aparte themapagina en een toeristisch dossier. Qua navigatie is de site vergelijkbaar met zijn Vlaamse en federale evenknieŽn. Wie de Franse taal niet of weinig machtig is, kan toch het nodige te weten komen over het Waalse gewest: het luik 'dťvouvrir', met algemene info, wordt ook in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans en Spaans aangeboden.

Cinenews.be - De firma Net Events, bekend van www.netevents.be, lanceerde zopas een zustersite voor de cinefiel. Op Cinenews.be vind je de programmaties in de Belgische bioscopen, courante en aanstaande releases, trailers en wedstrijden. Het geheel is overzichtelijk vormgegeven en makkelijk navigeerbaar. Zowel in het Nederlands als in het Frans.

Verkeerswet.be - Kijk uit!, want sinds 1 maart vigeert 's lands nieuwe verkeerswet. Zo is de lijst met zware overtredingen een heel stuk langer geworden en werd het boetesysteem aangepast. Wat er nou precies allemaal veranderd is, lees je op verkeerswet.be.

Cultuurlink.be - Cultuurlink is het digitale knooppunt voor cultuursnuivers. Van hieruit geraak je, kliksgewijs, op meer dan 1500 Belgische sites die aan kunst en cultuur gerelateerd zijn. Sinds kort steekt de stek in een nieuwe jas, zowel vormelijk als bouwtechnisch. Zoals het de internetcultuur betaamt, zijn de links overzichtelijk gerubriceerd. Elke koppeling is bovendien voorzien van een omschrijving. Initiators van de index zijn CultuurNet Vlaanderen en de firma 2MPact.

NIS Landenportaal - Het Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS) heeft er weer een nieuwe linkpagina bij. Dit maal is het een landenportaal. Je vindt er bevolkingsgegevens, economische data, financiŽle gegevens, gezondheidsstatistieken en informatie over de geografie, geschiedenis, politiek en godsdienst van 224 landen. Misschien ook wel handig voor als je nog op zoek bent naar een geschikt vakantieland...

Partywise.be - In het weekend gaat menigeen graag uit de spreekwoordelijke bol in een lokale disco of op een puike fuif. Lekker 'feestbeesten', zogezegd. Maar net als met alle andere dingen des levens moet je ook dan je verstand gebruiken. Stel je voor dat een van je kameraden oververhit raakt. En dat die andere maat er plezier in schept verschillende soorten drugs met elkaar te verenigen en ze als zodanig naar binnen werkt. Met als gevolg dat ie pardoes in een angsttrip geraakt. En dat je bij jezelf uitdroging ontwaart omdat je tong aan je gehemelte blijft vastplakken. Tja, dan zul je in alle ambiance van beukende beats, verblindende dampen en menselijk schoon toch adequaat moeten reageren. Wend je daarom vooraf tot partywise.be, een nuttig initiatief van de Druglijn over verantwoord fuiven. Via vernuftige 'combi topics' lees je wat je precies wel en niet moet doen in bepaalde situaties. Eenmaal een stuk wijzer kun je de volgende keer naar hartelust 'freaken'. Want, om in de terminologie van de makers te blijven, uitgaan is de max!

Fuifpunt.be - We blijven in fuivige sferen, maar nu met een site die zicht tot de organisators van partijtjes. Fuifpunt is een initiatief van aantal landelijke jeugdwerkorganisaties samen met het Steunpunt Jeugd en de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten en -consulenten. Veel feestjes worden immers door de jongeren zelf georganiseerd en niet zelden stuiten zij op een (ogenschijnlijke) wirwar aan regels. Om helderheid te verschaffen in de party-materie geeft men op deze stek organisatietips, uitleg over regelgeving alsook over veiligheid en preventie. De meest prangende organisatiekwesties ontzenuw je eenvoudig via de FAQ's. In de maak zijn trouwens nog een gedeelte over beleid en een luik voor uitbaters/eigenaars van feesttempels. Deze staan voor elders dit jaar op het program.
  Cuttingedge.be - Cutting Edge is een cultureel e-zine met besprekingen van boeken, cd's, films, games, gadgets, exposities en zo meer. Ook lees je er interviews met bekende lui uit de wereld van media en cultuur. Het brede scala aan onderwerpen wordt gecompleteerd door reportages van evenementen en festivals en regelmatig verschijnende columns door diverse auteurs. Wil je op de hoogte blijven van updates, dan kan je intekenen op de gratis e-maildienst.

Providermonitor.be - Hoe snel is jouw internetprovider ten opzichte van andere? Wel, online magazine Diskidee houdt voortdurend een vinger aan de pols teneinde je elke maandagochtend een overzicht te geven van de snelheidsscores. Ook is er een maandoverzicht. Handig voor wie geen boodschap heeft aan snelle reclamepraatjes.

Vlaamsekunstcollectie.be - Ook om kunst te kijken hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Nu ja, er gaat natuurlijk niets boven de atmosfeer van een echt museum, maar op internet valt toch ook al heel wat kunstzinnigs te rapen. Neem nou deze virtuele tentoonstelling van beeldende kunst uit de Zuidelijke Nederlanden van de 14e tot de 20e eeuw. Een knap initiatief van de kunsthistorische musea Brugge, Antwerpen en Gent. Op de beeldendatabank kan je al een eerste selectie uit de 50.000 collectiestukken van de drie musea vanuit je cyberzetel bezichtigen.
De databank valt op drie manieren te doorzoeken: op trefwoord, alfabetisch of op onderwerp. Van de gevonden objecten krijg je vervolgens een lijstje met beknopte informatie, een omschrijving en natuurlijk een afbeelding. Jammer dat de jpg's niet op hun ware grootte worden getoond (via een pop-up bijvoorbeeld). Je zult de locatie van de afbeeldingen in de adresbalk van je browser moeten ingeven om de afbeelding wel in zijn werkelijke omvang te tonen. Niettemin chapeau voor deze site, waar je natuurlijk ook de nodige info verkrijgt over de musea. Voor als je toch mocht besluiten ze in 'real life' aan te doen.

Voka.be - Het Vlaams Economisch Verbond (VEV) en de acht Vlaamse Kamers van Koophandel vormen sinds kort het Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen. Voka werkt samen met negentien sectoren en vertegenwoordigt 17.000 ondernemingen. Op de website vind je artikels, teksten, grafieken en links die je informatie geven over sociaal-economisch Vlaanderen. Je kan er ook terecht voor persberichten, de agenda en informatie over de vereniging. Al met al heeft de Vlaamse ondernemer er weer een nuttige internetbestemming bij.

Vreg.be - Voor een objectieve vergelijking van energietarieven kan je nu ook terecht op de site van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG).

Internetmogelijkheden.be - Dikwijls hebben bedrijven wel een website, maar hebben ze die enkel om er een te hebben. En dat terwijl er zoveel meer mogelijk is op de digitale snelweg. Daarover lees je het nodige op de site Internetmogelijkheden.be. Behalve een overzicht van wat mogelijk is, vinden ondernemers er ook een stappenplan voor het plannen van internetprojecten. Verwacht overigens geen filosofische (priet)praat; de site is toch vooral praktisch van toon. Zo gaat ze ook in op wat het dan allemaal mag kosten en dat zal de doorsnee ondernemer niet als overbodige luxe ervaren.

Mtbroutes.be - Fietsen is een aangename ťn gezonde vrijetijdsbesteding, zeker als je dat doet op zo'n stoere mountain bike. Mtbroutes.be geeft een overzicht van zowat alle bewegwijzerde mountainbikeroutes in ons land. Via een kaartje vind je binnen enkele klikken de mogelijkheden in jouw regio. De routes zijn steevast voorzien van alle nodige info en van een kaart die je kunt downloaden (in pdf-formaat helaas). Ook zitten er telkens commentaren bij van ervaringsdeskundigen. Voor de liefhebber dus een uitstekende informatiebron.
Privacy policy ∑ Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017