logo

Kanalen:  webgids · shopping · net ontdekt · nieuws · magazine · online games
Populair:  dating sites · horoscopen · reisverhalen · stedentrips · weblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
12 juli 2001
Robopost.be - Toe aan een nieuwe uitdaging, op jobgebied weliswaar? Dan kan internet uitkomst bieden, want het aantal jobsites in ons land is intussen niet meer op tien vingers te tellen. Op de meeste van die vacaturesites kan je dan je CV achterlaten, in de hoop dat een geschikte werkgever met dito job zich aandient. 't Is echter nogal een gedoe om overal je complete levensloop achter te moeten laten en daarom ging vorig jaar Robopost de lucht in: hier kan je terecht voor de multidiffusie van je CV naar meerdere Belgische jobsites. Dat is tijdsbesparend, vermits je maar één CV-formulier in hoeft te vullen, alsook efficiënt, omdat Robopost naar eigen zeggen enkel de meest aan jouw profiel aangepaste sites uitkiest om je CV te posten.
Om zijn eenjarig bestaan luister bij te zetten, werd de webstek onlangs geheel vernieuwd. Naast het zonet beschreven gedeelte voor werkzoekenden is er nu ook een luik voor werkgevers, HR Management genoemd. Ze kunnen er naast de reeds bestaande multidiffusie nu ook een tweede innoverende online rekruteringsdienst terugvinden, JobScan. Dit is een geavanceerde zoekmotor die met een leesvermogen van duizenden CV’s binnen enkele minuten heel snel de geschikte kanditaten voor een bepaald profiel kan vinden. Hierbij worden niet enkel de CV-databanken van Robopost en zijn partners doorzocht, maar ook nieuwsgroepen en alle CV's in HTML-formaat (bijvoorbeeld op privé-websites).
Robopost is intussen actief in gans Europa.

Belgischekust.be - In het casino van Blankenberge is onlangs de nieuwe website van de kust voorgesteld. De stek wil een centraal aanspreekpunt voor de kust op het internet zijn. Zo vind je er specifieke informatie omtrent elke badplaats, kan je de evenementenkalender virtueel doorlopen, is er een bedrijvenindex en een fotogallerij.
Het initiatief heeft overigens af te rekenen met heel wat tegenwind. De besturen van de kustgemeenten staan achter het idee van een overkoepelende website voor de volledige kust, maar ze gaan er niet mee akkoord dat zij de informatie moeten geven, terwijl een privé-partner met de financiële opbrengst zou gaan lopen. Het is dus maar afwachten hoe representatief deze website zal zijn voor het informatie-aanbod vanuit die kustgemeenten. De webhalte is trouwens terug te vinden onder liefst 23 domeinnamen, zoals www.belgischekust.be. www.belgiancoast.be, www.de-vlaamse-kust.be en www.dekust.net.

Plattelandstoerisme - De term 'onthaasting' zal niemand vreemd zijn, in deze volgens velen 'snelle tijden'. Waar het goed onthaasten is? Op het platteland natuurlijk! In het historierijke Brugse Ommeland bijvoorbeeld, in Waasland wellicht (waar de sluwe Reynaert de Vos ooit huishield), misschien wel in het fietsvriendelijke Meetjesland of vlak aan het water, in Zeeland. Alle informatie omtrent deze stukjes rustgevend Vlaanderen vind je op de website van Plattelandstoerisme. Met de nodige 'smaakmakers', evenementenkalenders en adresgegevens van infokantoren. Ook kan je online brochures aanvragen.

Partyguide.be - Heb je het afgelopen studiejaar met succes voltooid? Dan is het met recht tijd voor een feestje. En gelukkig, in ons land is er gelegenheid volop om eens flink het fuifnummer uit te hangen. Partyguide.be poogt enig overzicht te brengen in die woelige fuifwereld. Een overzichtelijke en informatieve agenda vertelt je waar en wanneer je moet zijn. Ook kan je er allerlei achtergrondinfo bekomen over clubs, organisatoren, dj's, muziek enzovoort. Daarnaast zijn er verslagen en foto's van reeds gedane partijtjes terug te vinden.

Trends.be - Het financieel-economische weekblad Trends lanceerde de vorige week zijn vernieuwde site. Vier journalisten tekenen voortaan de inhoud. Ze schrijven stukken over e-business, marketing, ondernemen, kapitaal en technologie. Abonnees van het gelijknamige weekblad kunnen de artikels van de laatste drie maanden gratis raadplegen. Trends is ook bekend van de databank 'Top 100.000 bedrijven', welke via een separate site te bekijken is. Beide sites zijn mooi vormgegeven.
  NKvK.be - Voor Nederlandse ondernemers die hun zinnen op België of Luxemburg hebben gezet, heeft de Nederlandse Kamer van Koophandel (NKvK) een uitgebreide website ontwikkeld: www.nkvk.be. Hoe ziet de markt eruit? Hoe zit het met de belastingen, juridische aspecten, vennootsvormen, ...? Deze en meer vragen worden voorzien van glasheldere antwoorden, wat je als ondernemer heel wat zoek- en spitwerk kan besparen. Dankzij de nieuwe website hebben de eigen handelsconsulenten van de NKvK bovendien de mogelijkheid om een betere begeleiding op maat te bieden. Voorbeelden hiervan zijn vestigingsbegeleiding, gericht marktonderzoek en hulp bij incasso van vorderingen. De webstek kan ook voor Belgische ondernemers zelf nog heel informatief zijn.

Surfradio.be - Waarom radio luisteren nog altijd zo populair is? Misschien wel omdat radio zo'n prettig 'behang' is tijdens het surfen op het wereldwijde web! Natuurlijk gaan de radiostations wel met hun tijd mee en zijn vele thans niet enkel via ether en kabel, maar ook via datzelfde web te beluisteren. Op die manier kan je zelfs zenders uit bijvoorbeeld Amerika of China ontvangen. Wie toch het vertrouwde geluid van een Vlaamse radio prefereert, komt evenzeer aan zijn trekken: klinkende namen als Donna, Studio Brussel, Topradio en 4FM stralen hun muziekjes allemaal uit via het internet. De webhalte www.surfradio.be heeft ze netjes op rij gezet, zodat één muisklik volstaat om je favoriete zender te beluisteren. Handig voor als je geen 'echte' radio bij de hand hebt; zorg wel voor een goed stel PC-speakers!

Federale politie - Ook bij de federale politie hebben ze de internetkriebels gekregen. De webhalte van de vroegere rijkswacht is helemaal omgevormd tot officiëel informatiekanaal van de federale politie. De vroegere rijkswachtsite verwelkomde dagelijks zo'n 3000 bezoekers. Die besurften de site vooral om de altijd actuele verkeersinfo, de radarcontroles, de wegwerkzaamheden en de rekruteringsinformatie. Die onderdelen blijven op de nieuwe stek gehandhaafd, evenals de populaire kwis (ofschoon momenteel nog in opmaak). Daarnaast wil de federale politie een antwoord geven op de meest gestelde vragen en komt er een onderdeel met alleen maar statistieken.

Bouwlinks.be - Als het zomerweer dan toch even op zich laat wachten, dan kan je misschien ook je huis weer eens wat opsmukken. Er valt immers altijd wel iets te bouwen of verbouwen. Ben je uitgerust met twee linkerhanden? Geen man overboord, want er is heus wel een vakman in de buurt. En die kan je natuurlijk ook via internet opsporen. De webstek Bouwlinks wil een verzamelpunt worden voor vraag en aanbod van bouwklussen, door middel van een thematisch en geografisch geordende zoekindex. Helaas is die index momenteel nog nauwelijks gevuld, maar na wat meer naamsbekendheid komt daar wellicht verandering in. De site geeft wel al de nodige achtergrondinformatie, zoals dossiers (architect, lening, aankoop, notaris en aannemer), kijkwoningen in Belgie, interessante beurzen en een bescheiden linkindex.
Privacy policy · Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017