logo

Kanalen:  webgidsshoppingnet ontdektnieuwsmagazineonline games
Populair:  dating siteshoroscopenreisverhalenstedentripsweblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
16 november 2004
Knutseltip.be - Bij 'knippen en plakken' denkt menigeen aan Ctrl+X en Ctrl+V. Gelukkig zijn er ook nog mensen die de originele betekenis van deze woorden kennen en de schaar en plakpot volgaarne ter hand nemen. Voor hen is er Knutseltip.be, een site "zonder toeters en bellen" die knutselgrage kinderen en ouders een creatief zetje in de rug geeft. Handig, zo met de feestdagen voor de deur, want ook aan de kerstversieringen is gedacht. Struinend door deze webhalte bekruipt ons ineens het aloude 'Kameleon'-gevoel, met Danny Verbiest als wijze knip- en plakmeester.

Digimedia.be - Digimedia is al enkele jaren een geronomeerde referentie voor nieuws uit de woelige wereld van digitale marketing, media en sales. Een recente revisie van de site resulteerde in een nieuwe, frisse lay-out en structuur. Het luik 'nieuws' biedt je een overzicht van alle recente nieuwsberichten (dagelijks ververst). In het kenniscentrum vind je nieuws gerangschikt naar vakgebieden (webdesign, e-mailmarketing, wireless, en zo verder), aangevuld met achtergrondartikels uit de 'research & analyse'-sectie. Voorts schrijft uitgever Jean-Paul De Clerck regelmatig analyses vanuit zijn persoonlijke invalshoek. Wie dat allemaal nog niet voldoende acht, kan intekenen op de gratis nieuwsbrief.

Digitaleradio.be - De radio's van de VRT zijn al luttele jaren via internet te beluisteren. Recentelijk opende de omroep een website waarop de digitale signalen van alle zenders zijn samengebracht. Hier stap je in de wereld van DAB en DVB, respectievelijk digitale radio en televisie met settopbox. Maar je kunt ook nog, heel 'ouderwets', via je pc naar de openbare radiostations luisteren. Daartoe lanceerde de VRT een eigen 'radiospeler', die je toegang verschaft tot de vertrouwde radionetten Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel en RVi, maar ook tot de exclusieve digitale radiokanalen Sporza, nieuws+, Klara continuo en Donna hitbits. De radiospeler toont een tekstje met de actuele programma-inhoud en geeft de titel en uitvoerder van het muziekstuk dat je nu en straks te horen krijgt. Deze speler is overigens geen zelfstandige software; ze werkt (enkel) in combinatie met Windows Media Player, vanaf versie 7.

Donna.be - Over VRT Radio gesproken: het zal je niet ontgaan zijn dat VRT's commerciŽle paradepaardje, Donna, een nieuw geluid ťn gezicht heeft. Daar hoort natuurlijk ook een nieuwe webhalte bij, en die is er. Gelukkig is de nieuwe Donna een stuk minder flashy dan de vorige versie. De nieuwe site oogt fraai en is vlot navigeerbaar. Alleen jammer van die ongevraagde 'aankeiler', die je bij het openen van de site tegemoet stormt. Geluid behoren websites alleen te produceren op verzoek van de gebruiker, hebben wij ooit geleerd. Of zijn we ouderwets?
  Msn.be - Het portaal van Microsoft Network is met 400.000 bezoekers per dag ontegenzegelijk 's lands drukst bezochte webstek. Dit niet in de laatste plaats dankzij de integratie van populaire diensten als Hotmail en Messenger, respectievelijk de integratie van MSN in de hedendaagse computersoftware. Dat doet echter niets af aan de professionele opzet en volledigheid van de site, zeker sinds die vorige maand geheel vernieuwd werd. Voor de stijlvolle lay-out stond de Amerikaanse MSN model (die eerder ook al model stond voor de huidige versie van Skynet.be...). Zoals het een portaal in traditionele zin betaamt, brengt MSN een breed scala aan onderwerpen en diensten bijeen. Het gros daarvan, met uitzondering van de specifieke Microsoft-diensten, wordt aangeleverd door derden - veelal de grote internetpartijen in ons land. Mede daardoor is de scheiding tussen informatie en commercie dikwijls nogal vaag. Afgezien van de Microsoft-diensten en ondanks de rijke inhoud lijkt MSN dan ook van weinig toegevoegde waarde voor de meer kritische en doorgewinterde internaut.

Flits.bnet.be - Een overzicht van snelheidscontroles - aangekondigd en onaangekondigd - vind je voortaan ook op Flits.bnet.be. Doch onthoud: haastige spoed is zelden goed, en niet alleen vanwege die flitswagens!

Auto-test.be - Auto-test.be is geen beauty van een site, maar ze kan je wel aardig op weg helpen bij het kiezen van een nieuwe voiture. Je vindt er testverslagen van luxewagens, bestelauto's en moto's.

Kliksons.be - Tieners zijn jongeren en jongeren hebben de toekomst. Hun stem moet gehoord worden en dat wordt ie ook, op Kliksons.be. 35.542 tieners brengen hier het jongerenbeleid van hun gemeente in kaart. Bezoekers kunnen per gemeente zien waar de jongeren tevreden over zijn of waar ze verbeteringen nodig achten. Opvallend is dat er slechts twee gemeenten in Vlaanderen zijn waar jongeren tevreden zijn over de sportmogelijkheden. In Heist-op-den-Berg snakken de jongeren vooral naar een fuifzaal...
Met de website wil de initiatiefnemer, het Kinderrechtencommissariaat, niet alleen de jeugd bereiken, maar ook mensen die met jeugd werken of die er beleidsmatig mee bezig zijn. De bevraging van jongeren gebeurde in het voorjaar.

Schoolenbibliotheek.be - Hoe kunnen school en bibliotheek de handen in elkaar slaan om jongeren aan het lezen te krijgen? Dat lees je in de virtuele handleiding die CANON en VCOB onlangs het net op bliezen. Beide organisaties willen een structurele samenwerking tussen bibliotheken en onderwijs realiseren en de knelpunten die een systematische samenwerking bemoeilijken stap voor stap wegwerken. De stijlvol uitgetekende stek biedt vooral handreikingen aan beginnende leerkrachten en bibliothecarissen. Handig zijn bijvoorbeeld de vele praktijkvoorbeelden.
Privacy policy ∑ Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017