logo

Kanalen:  webgidsshoppingnet ontdektnieuwsmagazineonline games
Populair:  dating siteshoroscopenreisverhalenstedentripsweblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
21 april 2001
Playthegame.be - PLAYtheGAME is gespecialiseerd in de organisatie en het beheer van wedstrijden op internet. Op de site lees je over hun oplossingen en packages op dit gebied. Nog leuker: je krijgt er een overzicht van actuele wedstrijden en prijsvragen op internet, waaraan je kan deelnemen door even door te klikken naar de betreffende websites. Spelletjesfreaks kunnen er tevens toffe online games uitproberen, online of per download. Nieuwtjes uit de wereld van videospellen ontbreekt evenmin. Al met al toont PLAYtheGAME ons zonneklaar hoe speels het internet wel niet is!

Allesovertrouwen.be - Ben je voornemens om de grote stap te maken, die in de huwelijksboot? Vergeet dan niet dat er bij het organiseren van het huwelijk het nodige komt kijken. "In feite moet jullie al een jaar voor jullie grote dag beginnen met het regelen en voorbereiden van allerlei zaken", zeggen de makers van de webstek Alles over trouwen. Deze site fungeert dan ook als een soort leidraad tijdens je huwelijksvoorbereidingen. Je vindt er een checklist (waar moet je allemaal aan denken?), een 'draaiboek' van alle activiteiten twaalf maanden voor de bruiloft tot aan de grote dag zelf, en een woordenregister (van bruidsboeketje tot vrijgezellenfeest). Ook aan de minder romantische aspecten van het heilige jawoord, de regels en wetten, is ruimschoots aandacht besteed, zie daartoe de sectie 'notaris'. Hopelijk ben je na het lezen van al deze zaken nog steeds volop gemotiveerd om je huwelijksplannen uit te voeren...

Rommelmarkten.be - Valt er nog wat te rommelen de komende tijd? Vast wel, want in nagenoeg elke Vlaamse stad wordt er zo af en toe wel eens een rommelmarkt op touw gezet. Wil je weten waar en wanneer ze zijn, surf dan naar deze webhalte. Verwacht qua vormgeving geen huzarenstuk; de makers hebben zich beperkt tot een gortdroge opsomming van data en lokaties. Het doel heiligt de middelen.

Verplegen.be - Verplegen is een dankbaar vak, maar men moet het niet te licht opvatten. Wie voor dit beroep kiest, kiest voor een manier van leven: lange nachten, high tech, snelle beats, adrelanine... Die booschap staat uitgedragen op de webstek verplegen.be. Een degelijke, flashy site vertelt je alles over dit flexibele vak. Denk je dat verplegen je in het bloed zit, dan kan je er gelijk terecht voor een overzicht van studies, scholen en open dagen.
  Nice.be - Als voorjaarsachtige temperaturen lonken is het tijd om de tuin weer eens op te kalefateren, met bijvoorbeeld terracottapotten, hangballen, buxuspollen, klimplanten en zo verder. Voor de juiste materialen kan je wellicht bij het lokale tuincentrum terecht, maar desgewenst zoek je je decoratieve tuinproducten uit via het internet. Pak het virtuele winkelkarretje ter hand en struin door het assortiment van Nice.be, een gedegen e-commercesite voor een ieder met groene vingers of gewoon een decoratieve geest. Naast het assortiment planten en potterie vind je er ook leuke spullen voor in huis, mochten de weergoden het tuinplezier vooralsnog niet toelaten.

Digikids.be - Geen nieuwkomer, wel een nieuwe jas: de onderwijssite Digikids. De site is vrij druk, simpelweg omdat er een forse informatieboterham is te verschalken. Via de bovenste navigatiebalk kom je echter een heel end. Op het zogeheten Educatief Portaal vind je meer dan 1000 educatieve sites gerangschikt per leergebied en per niveau. Nog meer links vind je onder 'Megasites'. In de sectie 'Forums' kan een ieder zijn mening kwijt: leraren in het 'Leraarslokaal', jongeren in het 'Jongerencafe'. Lees op deze site ook besprekingen van educatieve CD-roms en software. Al met al een prima vertrekpunt voor leraren, kinderen en hun ouders.

Snelheidscontroles.be - 'Tuurlijk blijf je altijd netjes onder de snelheidslimiet wanneer je over de Belgische wegen tuft, maar het is toch wel handig om te weten waar de Rijkswacht zijn snelheidsradars heeft opgesteld. Je zou immers maar gehaast zijn, en de gaspedaal toch iets dieper willen indrukken... De website Snelheidscontroles.be helpt je een handje. Dit in Nederland al zeer succesvolle initiatief geeft je een up to date overzicht van al dan niet aangekondigde snelheidscontroles in BelgiŽ, dat je zelf kan vervolmaken door snelheidscontroles aan te melden. Tevens kan je je abonneren op de nieuwsbrief, zodat je wekelijks per e-mail wordt geÔnformeerd over de actuele stand van zaken.

Scanit.be - Veiligheid is een groot goed op internet. Het jonge en dynamische bedrijf Scanit weet er alles van. Het ontstond november vorig jaar en gaat bij andere bedrijven na in welke mate hun telecommunicatie- en informaticasystemen tegen inbraak beveiligd zijn. Bij eventuele problemen draagt Scanit een oplossing aan. Bezitters van .be-domeinnaam hebben een streepje voor: nog tot 30 april biedt het netwerkbeveiligingsbedrijf een gratis dienst aan, waarbij je .be-site kan laten testen op eventuele veiligheidsproblemen. Is jouw stekje op het wereldwijde web wel opgewassen tegen de genadeloze capriolen van hackers bijvoorbeeld? Wend je tot Scanit.be en je slaapt straks wellicht een stuk rustiger.
Privacy policy ∑ Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017