logo

Kanalen:  webgids · shopping · net ontdekt · nieuws · magazine · online games
Populair:  dating sites · horoscopen · reisverhalen · stedentrips · weblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
22 juni 2005
Wanna work?

Internet is sinds jaar en dag een effectief medium om aan een job te geraken. Naast de gevestigde orde van jobsites doemen er regelmatig nog nieuwe digitale vacaturebanken op. Recentelijk presenteerden zich deze nieuwkomers op de Belgische markt: MegaJobs en Wannawork.

Megajobs is een van oorsprong Nederlandse jobsite die kortelings haar vleugels over Vlaanderen uitsloeg. De site wil zich onderscheiden van andere jobsites door een veel lagere prijs en een groter aanbod aan vacatures. Megajobs biedt momenteel zo'n 40.000 vacatures in de Benelux, waarvan 4.500 in België.

Muziekzenders TMF en MTV startten onlangs met Wannawork.be, een site waar jongeren vacatures voor
vakantiewerk kunnen raadplegen. Met de zomervakantie voor de deur geen onaardige geste. De vacatures zijn afkomstig van een rekruteringsbureau, maar momenteel is het aanbod nog vrij beperkt. Reageren op een vacature kan alleen na gratis registratie. Als bedrijf zélf een vacature plaatsen kan tegen betaling via het betreffende rekruteringsbureau.

Voor een volledig overzicht van het jobsiteaanbod in België verwijzen we je graag naar onze
webgids.
   

Kelkoo.be - Zoveel webwinkels, zoveel prijsverschillen. Het is dan ook prettig dat er webstekken zijn waar je in een handomdraai prijzen en producten kan vergelijken. Kelkoo is er zo één. Tot voor kort enkel in de Franse taal actief op het .be-domein, maar inmiddels ook beschikbaar voor Nederlandstalig België. Kelkoo werd in 1999 in Frankrijk opgericht en is ondertussen actief in tien Europese landen. De groep kwam in het begin van dit jaar in handen van de Amerikaanse reus Yahoo! voor een bedrag van 475 miljoen euro. Op de vlot navigeerbare site doorkuis je het aanbod van zo'n veertig lokale en internationale handelaars. Een minpuntje is de spelfout in de slogan: "Uw winkel zoekmachine". Zie hier.

Exto.be - Kunstenaars hebben doorgaans wel wat anders aan hun hoofd dan ingewikkelde HTML-pagina's bouwen. Maar gelukkig is er Exto.be. Beeldend kunstenaars kunnen hun creaturen hier gratis en op eenvoudige wijze virtueel tentoonstellen aan het cybernetische publiek. Kunstminnenden kunnen, op hun beurt, gratis struinen doorheen meer dan 600 galeries - goed voor meer dan 25.000 digitaal te bewonderen kunstobjecten. Dit alles geschiedt op non-profitbasis en is daarom des te meer een lovenswaardig internetproject.

Gezondontbijt.be - Het ontbijt is waarschijnlijk de belangrijkste maaltijd van de dag, maar minstens één Belg op zeven ontbijt niet. Bij adolescenten is de situatie nog erger: één op zes ontbijt niet en slechts één op tien neemt een echt evenwichtig ontbijt (bron: e-santé)! De website Gezond Ontbijt, een initiatief van de Gezinsbond, lijkt dan ook geen overbodige luxe. De site kent een speelse, kinderlijke presentatie, maar de inhoud is waardevol voor iedereen. Je leest er over het hoe en wat van een evenwichtig en gezond ontbijt alsook over de betekenis van voedingselementen. Daarnaast geeft de stek je recepten voor een gevarieerd ontbijt dat meer omvat dan de gebruikelijke granen en wit brood.

Spamsquad.be - Ook horendol van al die ongein in je mailbox? Kijk dan eens op SpamSquad, alwaar je nog maar eens de basisregels vindt om je te wapenen tegen spam. Ook lees je er waar en hoe je een klacht kunt indienen.
  Soundslike.be - Muziekfanaat Christophe Elskens lanceerde onlangs een nieuwe Vlaamse muzieksite. De zoveelste, weliswaar, maar volgens de maker gaat zijn virtuele geesteskind breder en dieper dan al die andere. Een bezoekje aan Soundslike.be, zoals de pagina werd gedoopt, leert dat er inderdaad voor een beduidend andere invalshoek is gekozen dan we veelal gewend zijn. Dat zit 'm vooral in de minder geijkte artiesten en muziekstromingen die op de strak uitgelijnde stek aan bod komen. En dat is volgens Elskens nu juist de bedoeling. Door in de besprekingen steeds te refereren aan bekendere artiesten ("Lijkt op") leert de bezoeker zogezegd het onbekende kennen via het bekende. "Het is een soort muzikale waterval waarin je niet kan verdrinken," zegt Elskens in een vraaggesprek met Het Nieuwsblad. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Repetitieruimtes.be - We blijven nog even in muzikale sferen. Pop- en rockmuzikanten die een zaaltje zoeken om te repeteren kunnen dat voortaan eenvoudig regelen via
Repetitieruimtes.be. De sober vormgegeven site is een Gents initiatief, maar richt zich op geheel Vlaanderen. Je kan er zoeken op provincie, gemeente of organisatie.

Wittenond.be - Wittenond.be (niet te verwarren met het Nederlandse 'Zwarte Kat') presenteert zich als 's lands eerste comedyportaal. De site biedt enerzijds actualiteit in de vorm van dagelijkse nieuwsberichten, anderzijds naslag in de vorm van een encyclopedie. Daarin vind je, weliswaar beknopt beschreven, informatie over het groeiend aantal Vlaamse comedy-artiesten, over theaterbureaus, relevante organisaties, wedstrijden en zo verder. "'t is voor te lachen", stellen de makers, al doet de lay-out (voor de kenners: een PHP Nuke-template) weinig fleurig aan. Maar door de inhoud - en daar draait het om - is deze site het vermelden zeker waard.

Superpapa.be - Vaders van vandaag willen niet zomaar papa zijn. Nee, als het even kan zijn ze superpapa! Maar dat word je niet zomaar. Het moderne vaderschap gaat gepaard met vele vragen waarop niet altijd een pasklaar antwoord voorhanden is. Maar geen nood, want Superpapa.be "ontsteekt het licht in de informatieduisternis waar jonge vaders in rond dolen". Deze toffe site komt uit de koker van het MJA en brengt info en actualiteit, columns en citaten van Bekende Vlaamse Vaders, verklarende woordenlijsten (van apgarscore tot zwangerschapsmasker), een naamkiezer en een heuse een 'SuperPapaTest'. Blijk je eenmaal de status van 'SuperPapa' bereikt te hebben, vergeet dan niet het SuperPapa-T-shirt te bestellen.

Overnamemarkt.be - Overnamemarkt.be is een koppelsite, zij het louter voor bedrijven. Deze kunnen gratis gebruikmaken van een databank en informatieplatform voor overnemen en overlaten van ondernemingen. Initiatiefnemer is de zelfstandigenorganisatie Unizo, welke wordt gesteund door de Vlaamse overheid en privé-partner Bobex. Volgens de Vlaamse overheid was er nood aan een dergelijke gecentraliseerde en transparante ontmoetingsplaats op het internet, ook naar aanleiding van gelijkaardige initiatieven in de ons omringende landen. Volgens Unizo komen jaarlijks 13.000 bedrijven in aanmerking voor overname.

De-noordzee.be - Het DG Leefmilieu van de FOD "Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu" organiseert, tot eind oktober, een grote communicatiecampagne over het thema Noordzee, "onze elfde provincie". Dit gebeurt in samenwerking met de vzw's Natuurpunt en Natagora. De bijbehorende website biedt een zee aan weetjes over wat er allemaal in, op en langs het water gebeurt. Denk aan visserij, zandwinning, energieproductie en windmolenpark, scheepvaart, recreatie en natuurlijk de rijke fauna. Mooie site, waar heel wat te ontdekken valt.
Privacy policy · Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017