logo

Kanalen:  webgids shopping net ontdekt nieuws magazine online games
Populair:  dating sites horoscopen reisverhalen stedentrips weblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
24 mei 2001
Feliks.be - Brigitta Callens, Tanja Dexters, Eveline Hoste, Caroline Ex, Edith van Big Brother en Edwige van The Oh! heten de surfende Vlaamse man welkom op de eerste Belgische 'vortaalsite' voor mannen: Feliks. Op www.feliks.be vind je hapklare brokjes informatie in acht kanalen: Fitness, Sports, Girls, Men's Affair, Touch It, Life, Useful en Shopping. De onderwerpen zijn telkens afgestemd op de hedendaagse man van 15-34 jaar. Ben je op zoek naar de ideale workout, de nieuwste sportsensatie of het beste fitnesscentrum? Of wil je eindelijk weten hoe vrouwen in godsnaam in elkaar zitten en hoe je daar als man het best mee omgaat? Feliks kan je in veel gevallen van een pasklaar antwoord dienen. Gezien de originele inhoud en nette vormgeving lijkt de serieuze mannelijke tegenhanger van Annet.be en Femistyle.be geboren.

Kleurtekeningen.be - Ondanks het hypermoderne speelgoed en de flitsende computerspelletjes van tegenwoordig amuseren kleine kinderen zich nog steeds kostelijk als een ze een mooie prent mogen inkleuren. Om er toch een modern snuifje aan te geven kan je die kleurplaten tegenwoordig in groten getale van het internet afplukken. Voor de Nederlandse kindjes was er reeds Kleurplaten.nl, voor de Belgische is er nu Kleurtekeningen.be. Hier is een collectie van liefst 1300 kleurtekeningen ondergebracht, die je kan uitprinten en (laten) inkleuren. De prenten werden onderverdeeld in verschillende rubrieken en kunnen doorzocht worden volgens onderwerp. Handig voor als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een kleurplaat voor een speciale gelegenheid.

Urbanusonline.be - Urbanus is en blijfst 's lands grootste lolbroek. Niet alleen in levenden lijve, maar ook als stripfiguur. Voor de fans van de Urbanus-strips heeft Wanadoo een toffe webstek gefabriceerd, welke bereikbaar is onder www.urbanusonline.be. Sinds vorige week kan je er elke dag een bladzijde lezen uit het nieuwe album "Nul-op-zijn-rapport-man" dat pas op 20 juni in de winkels zal liggen. Vaste onderdelen van de site zijn verder een maandelijkse wedstrijd, informatie over en interviews met Urbanus en tekenaar Willy Linthout, alsmede een forum om je ongezouten kolder in te ventileren. Zoals het een stripsite betaamt, is hij helemaal opgebouwd uit tekeningen.

Muziekkrant.com - Men spreekt hier van een 'overgangssite', want de 'grote' site is nog in aanbouw. Erg opwindend is deze pagina inderdaad nog niet (het oog wil ook wat, zelfs bij muziekliefhebbers), maar inhoudelijk gezien valt er al het nodige te beleven. Algemene muziekinfo, artikels, concertverslagen, een concertagenda... De actualiteiten zijn gegroepeerd in newsletters die je ook gratis via e-mail kan ontvangen.
  Jeugdwerknet.be - Meer en meer jeugdverenigingen vinden hun weg naar het Internet. Het idee achter Jeugdwerknet is alle mogelijk informatie rond jeugdwerk en jeugdverenigingen in Vlaanderen die op het Internet te vinden is samen te brengen op een plaats. Op de onlangs geheel vernieuwde centrale webstek vind je adressen (URL's) van de pagina's van jeugdverenigingen, e-mailadressen van jeugdwerkers, een wekelijks ververst aanbod van jeugdwerkjobs, een prikbord met oproepjes en zo, plus een elektronische nieuwsbrief die je tevens per e-mail kan verkrijgen. Handige service is de easy URL waarmee je je pagina’s kan aanbieden onder de goed onthoudbare URL 'www.jeugdwerknet.be/uw organisatie'. Het kanaal Wetten en Decreten ten slotte, verzamelt teksten van decreten, uitvoeringsbesluiten en reglementen die bestaan inzake jeugdwerk.

Hulporganisaties.be - Op zoek naar online informatie aangaande een hulpinstantie in Belgie? Dan ben je op deze site aan het juiste adres. Ze biedt je een verzameling van hulporganisaties die zich op het net presenteren, verspreid over een dertigtal rubrieken. Je kan echter ook zoeken via de zoekrobot, waarna je niet alleen een lijst met relevante links, maar ook met artikels krijgt voorgeschoteld. Ook hier bestaat de mogelijkheid tot het ontvangen van een elektronische nieuwsbrief. Al met al een prima webstek met oog voor het maatschappelijk belang van het internet.

Milieulink.be - Geen nieuweling, wel een nieuwe jas. Milieulink, de groenste startpagina van Belgie, wil eens te meer een informatie- en communicatieplatform zijn over het milieu. Versie 3.0 ziet er rustig en mooi uit en is vriendelijk in gebruik. Op de thuispagina staan de laatste nieuwsberichten en artikels, meerdere malen per week worden er nieuwe toegevoegd. Daarnaast is er de Milieugids: via een zoekformulier bereik je de database met groene sites, die stuk voor stuk een beschrijving meekregen. Nieuw op de site is de uitgebreide business-sectie, welke zich specifiek richt op de milieusector. Bedrijven kunnen er annonces achterlaten over nieuwe producten of over infrastructurele wijzigingen. Via de business directory kan je zoeken naar de contactgegevens van bedrijven. Ten slotte is het noemenswaardig dat de gebruiker de startpagina geheel naar eigen smaak kan inrichten, via Milieulink Personal. Keurige webhalte!
Privacy policy Copyright Surfplaza.be, 2001-2017