logo

Kanalen:  webgidsshoppingnet ontdektnieuwsmagazineonline games
Populair:  dating siteshoroscopenreisverhalenstedentripsweblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
26 maart 2002
Fisconet.be - Wie door de bomen het fiscale bos niet meer ziet, kan sinds kort terecht op Fisconet, een tweetalige gegevensbank op de internetsite van het Ministerie van FinanciŽn. Deze omvat onder meer wetgeving, rechtspraak, BTW, parlementaire vragen, adviezen CBN en Europese richtlijnen. Van elektronische aangifte is nog geen sprake, wel zullen vanaf mei ook belastingaangifteformulieren beschikbaar zijn, welke de burger op de computer kan invullen en vervolgens afdrukken.

Modenet.be - De modebewuste internaut surft best naar Modenet: een nieuwe, tweetalige portaalsite voor de Belgische modesector. De degelijke webhalte biedt een kapstok voor zowel professionals (groothandelaars en winkeliers bijvoorbeeld) als particulieren. Eerstgenoemde groep kan zich registreren en daardoor toegang bekomen tot hele lijsten met adressen van onder andere fabrikanten, groothandelaars, of agentschappen. Ook is er een overzicht van jobs in de modesector. Fotomodellen en fotografen wenden zich tot de Modellenportfolio en de rubriek Model van de week. Handig is de mogelijkheid om te achterhalen welke merken door een bepaalde winkel verdeeld worden. De vlot navigeerbare site biedt je verder nog een wekelijkse nieuwsbrief, een agenda en een zogeheten 'tips & tricks'-pagina. Een heel complete stek dus.

Milieulink.be - De firma 2MPact heeft het voorbije half jaar een aantal themagerichte linkportalen opgezet, waaronder 4B2B.be (business), Noah.be (beginnende surfers) en Cultuurlink.be (cultuur). Binnen hetzelfde concept past Milieulink, dat kortelings een nieuwe jas kreeg aangemeten. Het is op de eerste plaats een directory die je de weg wijst naar alles wat leeft op het internet inzake milieu en ruimtelijke ordening. De site richt zich daarmee tot alle actoren uit de milieusector (bedrijven, overheidsinstellingen, wetenschappelijke en onderwijsinstellingen), maar ook tot iedereen die met de materie geconfronteerd wordt of ermee begaan is (milieuverantwoordelijken, milieucoŲrdinatoren, beleidsmensen, enzovoort). Je eigen milieuvraagstukken kan je dan weer poneren in het forum. Tevens vind je er een agenda. Het geheel is fraai vormgegeven en vlot navigeerbaar.

Kingkong.be - Kingkong is een eigenzinnige stek voor breedbandsurfers. Je kan er breedbandfilmpjes bekijken over onderwerpen als muziek, film en reizen, welke telkens worden ingeleid met journalistieke artikels. Het strakke design en mooie flash-animaties pringen in het oog. Aan de tweetalige site werken klinkende namen mee als Marcel Van Thilt, Luc Dufourmont (o.a. "Man Bijt Hond") en Kurt Vandemaele (Humo).

Zelfhulp.be - Trefpunt Zelfhulp heeft een hernieuwde editie uitgebracht van zijn Zelfhulpgids. Daarin wordt een overzicht geboden van de zelfhulpgroepen en -organisaties die momenteel actief zijn in Vlaanderen. De gegevens kan je nu ook consulteren via de website www.zelfhulp.be.
  Boekenforum.be - In dit flitsende, multimediale tijdperk kan een goed boek je gemoed tot rust brengen en je geest verruimen. Installeer je dus in een luie zetel en duik in een dikke pil. Na afloop kan je dan naar het Boekenforum surfen, om aldaar je leeservaringen met anderen te delen. Maar je kan er ook kritiek geven, samenvattingen van boeken uitwisselen, redetwisten over schrijvers, oude boeken ruilen, kopen of verkopen. Er zijn ook hoekjes ingericht over kinderboeken en strips. Ten slotte kunnen dichters er hun eigen pennenvruchten droppen.

Fifteen.be - Wat gebeurt er als je een groep twintigers van allerlei slag en diploma samenbrengt? Dan ontstaat er zoiets als Fifteen.be, een nagelnieuw maandelijks e-zine. Centraal thema is cultuur, het internet en alle potentiŽle raakvlakken tussen beiden. Sinds de lancering in februari verschijnt elke vijftiende van de maand een nieuw nummer. De eerste twee nummers behandelen onder meer actuele onderwerpen omtrent design, theater, muziek, cult en film. Het strak en trendy vormgegeven Fifteen.be is een niet-commerciŽle uitgave van de firma Fota en krijgt steun van de Vlaamse Overheid.

2400.be - Eind maart gaat de website van de gemeente Mol, waarvan 2400 het postnummer is, officieel van start. De site biedt uitgebreide informatie over de gemeente gaande van geschiedenis en sport tot cultuur en toerisme. Handig is de 'adressengids': alle handelaars, bedrijven, verenigingen en nuttige adressen staan er netjes per rubriek gerangschikt. In de beginfase concentreert de site zich vooral op de gemeente Mol, later zal het actieterrein uitgebreid worden tot de buurgemeenten, zo beloven de makers.

Portofzeebrugge.be - Het havenbestuur van Zeebrugge heeft kortelings zijn nieuwe website gelanceerd. Dat gebeurde tegelijk met de invoering van de nieuwe naam "portofzeebrugge.be". De tweetalige stek bevat volgens de makers een maximum aan informatie. Zo is het onder meer mogelijk om rechtstreeks op het scherm te volgen welke schepen de haven in- en uitvaren. Naast informatie voor professionals vind je er ook de geschiedenis van de haven, een fotoboek, een getijdentabel en de laatste nieuwtjes.

Dementie.be - www.dementie.be is een informatieve site van de Expertisecentra Dementie Vlaanderen en de Vlaamse Alzheimerliga. Ze belicht op toegankelijke wijze alle facetten van dementie c.q. alzheimer. Daarbij richt men zich vooral op familieleden van alzheimerpatiŽnten en zorgverleners, die op de webhalte bijvoorbeeld praktische tips kunnen bekomen over de omgang met alzheimerpatiŽnten. De 'Dementie-Bibliotheek' bevat een overzicht van boeken, tijdschriften en video's inzake de ziekte. Een stuk interactiviteit schuilt in het forum- en chatgedeelte. Verder is er nog een flink pak nuttige links, en wie wil kan intekenen op een nieuwsbrief. Vergeet niet in de navigatiebalk bovenaan op de pijltjes links en rechts te klikken om het complete hoofdmenu te vinden.
Privacy policy ∑ Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017