logo

Kanalen:  webgidsshoppingnet ontdektnieuwsmagazineonline games
Populair:  dating siteshoroscopenreisverhalenstedentripsweblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
27 juli 2001
Vlaanderen.be - De cyberstek van de Vlaamse Gemeenschap heeft kortelings een (broodnodige) metamorfose moeten doorstaan. "De nieuwe portaalsite is een cruciale stap naar een volwaardig Vlaams e-governement," stelde minister-president Patrick Dewael bij de presentatie van Vlaanderen.be.
De Vlaamse burger heeft via het staatsportaal toegang tot zo'n beetje alle informatie die de Vlaamse overheid binnen haar bevoegdheden kan geven. Die informatie is gerangschikt naar zes thematische clusters: als bouwen en wonen, zorg en welzijn, bedrijvenloket, Vlaamse en lokale fiscaliteit, werken en milieu. Daarnaast vind je er een multimediapresentatie, koppelingen naar recente acties zoals de Dopinglijn en een flink pak links. "Voor 2004 moet je elektronisch je bouwvergunning via de website van de Vlaamse overheid kunnen aanvragen," zo beloofde Dewael tijdens de voorstelling.
Toch schort er nog het een ander aan de klantvriendelijkheid van de vernieuwde website, meent De Gazet van Antwerpen. De redactie van deze krant nam Vlaanderen.be danig onder de loep en stuitte op nogal wat onvolkomenheden. Laten we het maar op kinderziekten houden.
De site wordt in de nabije toekomst waarschijnlijk verder uitgebreid met een discussieforum en op korte termijn met een Engelstalige versie. De Franstalige en Duitse versie volgen nog iets later.
  Begroting.be - Ook de politiek gaat met zijn (digitale) tijd mee. Intussen beschikken alle Belgische federale ministeriŽle departementen over een eigen website. De laatste nieuwkomer is zeker een bezoekje waard, namelijk de nieuwe begrotingssite van Federaal minister Johan Vande Lanotte. De webhalte is nog maar een paar dagen online en heeft nu reeds meer dan 7000 bezoekers gekregen.
De site, Begroting.be, mag er dan ook wezen. Niet alleen biedt ze een berg aan informatie, ook kan elke geÔnteresseerde internaut via een online game er zelf de begroting van ons land opmaken en kijken welke gevolgen budgetaire beslissingen hebben voor het regeringsbeleid. Van de 2360 miljard inkomsten krijg je 1615 miljard ter beschikking om mee te spelen. Je kan zelf prioriteiten leggen en beslissen om voor bepaalde maatregelen meer middelen uit te trekken. Vereiste daarbij is dat er telkens een begrotingsevenwicht is. Aan het einde van het begrotingsspel krijg je een evaluatie van jouw budgettaire know-how gepresenteerd. Doel van het spel is aan de burger te tonen dat er achter dat relatief eenvoudig rekenwerk politieke beslissingen met belangrijke gevolgen schuilen, zo legde de minister uit. Kan jij het beter dan die heren in grijs jacquet? Test jezelf op Begroting.be!
Privacy policy ∑ Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017