logo

Kanalen:  webgids · shopping · net ontdekt · nieuws · magazine · online games
Populair:  dating sites · horoscopen · reisverhalen · stedentrips · weblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
29 december 2004
Mijntandarts.be - Informatie over tandendokters in jouw regio vind je voortaan op Mijn Tandarts.be. Via het zoekformuliertje geraak je snel bij contactgegevens, info omtrent openingsuren en meer van dat. De dienst is een initiatief van Het Verbond van Vlaamse Tandartsen (VVT), dat echter ook niet-leden in de databank heeft opgenomen. Naar eigen zeggen is zodoende elke Vlaamse tandarts op deze site vertegenwoordigd.

Gauwdieven.be - De cel gauwdiefstallen van de lokale politie Antwerpen heeft onlangs de site www.gauwdieven.be gelanceerd. Bedoeling is om de man in de straat tips te geven om zakkenrollerij te voorkomen. De site legt uit welke werkwijzen gauwdieven zoal hanteren en geeft tips om de kans op een gauwdiefstal te verkleinen. De uitleg wordt visueel ondersteund door een vijftal filmpjes. Daarnaast is Gauwdieven.be een aanspreekpunt voor de burgers en andere politiekorpsen. Men onderzoekt nog of er in de toekomst beelden van op te sporen verdachten kunnen gepubliceerd worden.

Voetbalbelgie.be - Voetbal Belgie, 'Het Lijfblad van de supporter" is ook op internet present. Liefhebbers van Het Spelletje kunnen er terecht voor het laatste voetbalnieuws, een elektronische winkel, alsook voor fotospecials - van schoon vrouwvolk welteverstaan. Daarnaast kan je gratis intekenen op een elektronische nieuwsbrief die elke twee weken per e-mail wordt verstuurd. Uiteraard vind je hier ook praktische informatie over het blad zelf.

Natuurbeleving.be - Zo vele uren achter de computer spenderend, komen we steeds minder vaak in aanraking met de geneugten van Moeder Natuur. Maar ach, al dat fraais kunnen we natuurlijk ook gewoon via het internet tot ons nemen. Op Natuurbeleving.be bijvoorbeeld, dat je een overzicht biedt van 366 vogels en 107 zoogdieren van West- en Midden-Europa. De soorten zijn steevast voorzien van een beschrijving en fraai beeldmateriaal van professionele fototrekkers. Een bookmark waard, deze stek, al zul je voor de ware natuurbeleving toch echt naar buiten moeten...

Traffix.be - Als je iets wilt weten over verkeer en verkeersveiligheid, dan helpt Traffix.be je wellicht op weg. De site heeft een vraag-antwoordsectie waar men informatie verstrekt over bijvoorbeeld wetgeving, verzekering en rijbewijs. In het luik 'verkeersveiligheid' leer je wat roekeloos c.q. onverantwoord rijgedrag tot gevolg kan hebben. En ga je binnenkort op rijexamen of wil je gewoon je kennis toetsen, dan kan je je aan de e-test wagen. Deze is vergelijkbaar met het theoretische rijexamen.

Sitedeals.be - Sitedeals is een virtuele markt- en conversatieplaats voor Vlaamse webmeesters. Een nuttig initiatief, dunkt ons, want websitemakers zien elkaar zelden of nooit in 'real life'. Op Sitedeals kan je handelen in scripts, lay-outs, domeinnamen en zelfs volledige websites. Ook biedt de site een platform voor wie links wil 'uitwisselen' of voor wie op zoek is naar (goedkope) advertentieruimte. En heb je zonet een nieuwe stek in elkaar gebokst, dan kan je die op Sitedeals laten beoordelen door collega's. Een en ander geschiedt trouwens in forumvorm; voor actieve deelname is registratie verplicht.

Nightout.be - Nightout is zeer eenvoudige, doch praktische site, die je virtueel doorheen het Belgische nachtleven gidst. In de naar provincies uitgesplitste index verzamelt men gegevens over 's lands hipste cafés, bars, dancings en dergelijke. Jammer genoeg bevat deze index geen internetkoppelingen naar de betreffende etablissementen. We missen bovendien een zoekfunctie, maar daar is de gids wellicht (nog) te beperkt voor.
  Gameloop.be - Het fenomeen DVD's huren via internet kenden we al, sinds kort kan dat ook met videogames. Het idee werd uit de Verenigde Staten overgenomen en wordt in België toegepast door de Brusselse firma Gameloop. Games huren is bovenal handig voor wie de dikwijls prijzige vermaakproducten eerst wil uitproberen alvorens ze aan te schaffen. Op basis van een maandelijks forfaitbedrag (vanaf 17,5 euro) kan je uit de catalogus van 250 titels de games kiezen die je wilt uitproberen. 24 uur later vind je de eerste twee spelletjes uit je lijst in de brievenbus. Eens deze zijn teruggestuurd, zal je het derde spel ontvangen en zo verder. Er worden geen postkosten berekend en je mag de games zolang houden als je wilt.

Lokaal.be - Lokaal.be is een index van alle Vlaamse gemeenten en deelgemeenten. Elke plaats heeft er een eigen pagina gekregen die steeds volgens een vast patroon is ingedeeld. Een lokale webindex vormt daarin de hoofdmoot, al blijken de meeste indexen nog zo goed als leeg. Naar zeggen van de maker staat zijn eenmansproject dan ook nog in de kinderschoenen. Maar het idee is niet gek: het internet is al mondiaal genoeg.

Iedereenleest.be - Niet iedereen leest literatuur, maar wie weet kan deze site daar enige verandering in brengen. "Iedereen Leest" toont korte films van beroemde en minder beroemde landgenoten die vertellen over hun 'leesleven'. Openhartig laten ze je delen in hun spannendste, ontroerendste en vrolijkste leeservaringen. De site is een initiatief van Stichting Lezen, die naar eigen zeggen vaak wordt geconfronteerd met de verzuchting dat mensen geen idee hebben van wat ze moeten lezen.

Spaze.be - Het Hasseltse Spaze noemt zichzelf een experimenteel communicatieplatform, waar jongeren zich in multimediaal opzicht kunnen uitleven. Mediatalenten in de notendop maken televisie, radio, muziek of ventileren hun kunsten in het digitale magazine Cover Space. Al dat fraais kan je gratis bekijken op de Spaze-site, die ook informatie verstrekt over evenementen en workshops. Spaze is een ongesubsidieerd, futuristisch project dat door vrijwilligers wordt gerund. De moeite waard!

Mobielvlaanderen.be - Het nieuwe mobiliteitsportaal van de Vlaamse Gemeenschap informeert over openbaar vervoer, weginfrastructuur, verkeersveiligheid, reisinformatie, verkeersreglementering en verkeerscontrole. Voor bedrijven komt er informatie voor het verbeteren van de bereikbaarheid voor hun klanten, leveranciers en personeel.

Receptenzoeker.be - Zoals de naam al suggereert, raak je via deze site zoeksgewijze op de smakelijkste plekjes van het internet. In culinair opzicht dan wel. De zoekrobot indexeert de grotere, vooral Nederlandse receptensites. Het betreft hier dan ook een van oorsprong Nederlands initiatief. Naast de zoekfunctie is er ook een sectie met culinair nieuws, een hoekje met links, een babbelforum en wat meer commercieel getinte inhoud. De top-10 op de voorpagina toont wat de gemiddelde smulpaap dezer dagen het liefst op tafel zet.
Privacy policy · Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017