logo

Kanalen:  webgidsshoppingnet ontdektnieuwsmagazineonline games
Populair:  dating siteshoroscopenreisverhalenstedentripsweblogs
Nieuwe sites webgids
Je bent hier: startpagina / webgids / nieuwe sites / archief 2001 - 2005
[../../includes/pages/nieuwe_sites.html]
31 maart 2001
Famidoo.be - Famidoo is een goed ogende portaalsite voor gezinnen met kinderen tussen 0 en 14 jaar. Het is soms even moeilijk navigeren, maar heb je je weg eenmaal gevonden dan kan deze site je snel en gedegen handige info verstrekken zoals adressen van scholen, organisaties, bioscopen of kindvriendelijke activiteiten bij jou in de buurt. CD-, boeken- tv- speelgoed- en surftips vind je er evenzeer, en in de sectie 'dialoog' komt elke dag een expert aan het woord, zoals de leraar, de arts en de diŽtiste. In het forum kan je zelf je mening geven. Al met al een prima website, zoals de makers het zelf zeggen: de gezinssite bij uitstek.

Markt.be - We leiden je inderdaad naar de markt, maar dan wel ene voor autoliefhebbers of voor wie simpelweg op zoek is naar een tweedehands bolide. Op deze website van De Persgroep vind je het aanbod uit Het Laatste Nieuws, De Nieuwe Gazet en De Morgen. Je kan de wagen van jouw gading op drie manieren zoeken: via het snelle zoekscherm op de homepage, via een uitgebreid zoekscherm voor een gerichtere zoekopdracht en via de directory. Tevens vind je er een wekelijkse kluif autonieuws.

Kidcity.be - De jongste generatie internauten komt volledig aan zijn trekken op Kid City. Een webstek die je wellicht al kende, maar welke nu fris leven is ingeblazen door een samengaan met Belgacom/Skynet. Kinderen en hun ouders worden verwelkomd in de altijd vrolijke digitale stad van burgemeester Roland, waar het met een mengeling van amusement en educatie goed toeven is. Het initiatief gaat vergezeld van een CD-Rom die instanttoegang geeft tot het internet en die verkrijgbaar is in de teleboetieks van Belgacom.

KMOinfo.be - Om Belgische KMO's te helpen hun e-business-ambities op de rails te krijgen, lanceerde Best Of Publishing kortelings een nieuwe portaalsite: KMOinfo. E-mail is voor de meesten wel bekend terrein, maar hoe presenteer je je onderneming stijlvol op het web? Hoe bedrijf je elektronische handel? Welke technologische kennis heb je nodig voor dit alles? KMOinfo geeft antwoord, alsook de internetexperten die op de site hun zegje doen.

Vlaamselinks.be - Het zal je duidelijk zijn dat deze pagina koppelingen naar websites van Vlaamse origine aanbiedt. Dat gebeurt via een achttal rubrieken, die nog niet allemaal even goed gevuld zijn. Tevens kan je er een digitaal babbeltje maken of je amuseren met een van de webgames.
  Ifpi.be - De naam IFPI zal onder fervente Mp3-gebruikers weinig positieve gevoelens opwekken. 't Is immers organisatie die in BelgiŽ de belangen van de platenindustrie behartigt, en zij "had het zo druk met het opsporen van Napstergebruikers dat ze gewoon is vergeten ifpi.be te registreren", krijg je te lezen als je ifpi.be intikt. Een zekere Hans Van Mulders uit Moorsel registreerde hem wel, met als resultaat een discussieforum over MP3 en copyrights. De IFPI zelf kan je ook bezoeken, zij het onder een iets langer internetadres. Gezien de meer dan karige hoeveelheid informatie hier, heeft de IFPI uberhaupt weinig affiniteit met internet.

Den Artist.be - Artistiek en creatief talent verzamelt zich op deze webpagina. Je vindt er meer dan 500 contactadressen inzake artiesten, zalen, concerten, boekingskantoren en zo verder, alsmede een discutieforum en een zoekertjes-afdeling. Dat laatste is vooral handig voor wie bijvoorbeeld zelf een bandje wil starten en daarvoor naar muzikale companen op zoek is.

Condoleren.be - Deze webhalte staat gans in het teken van de dood, of liever: de nabestaanden van een overledene. Zij kunnen er een condoleanceregister aanmaken of een bestaand register tekenen. Zo kan een ieder op zijn eigen manier en op een zelfgekozen tijdstip uiting geven aan zijn verdriet. Condoleren.be is een initiatief van het Nederlandse Uitvaart.com dat zich richt op de uitvaartbranche.

Bestraling.be - Ook het onderwerp van deze site is iets minder vrolijk, doch de moeite van het vermelden zeker waard. Bestraling.be is er voor Nederlandstalige patiŽnten en naasten van patiŽnten die een bestralingsbehandeling (radiotherapie) gekregen hebben of zullen krijgen. De overzichtelijke pagina geeft gedegen uitleg over deze behandelingsmethode van kanker.

Privacy policy ∑ Copyright © Surfplaza.be, 2001-2017