info[]surfplaza.be
banner468x60_2
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > 10 tips voor beter en veiliger condoomgebruik
10 tips voor beter en veiliger condoomgebruik
4 april 2015, 11:33 uur
condoom-gebruik
Wist je dat de veiligheid van een condoom sterk afhankelijk is van hoe je hem gebruikt? De volgende 10 tips helpen je om het rubbertje zo goed, prettig én veilig mogelijk te gebruiken.

Verpakking openen

Maak de verpakking van het condoom voorzichtig open. Scheur de verpakking altijd met je handen kapot en gebruik nooit je tanden of een schaar. Schuif voor het scheuren het condoom naar de zijkant van de verpakking, zodat deze niet kapot scheurt bij het openen. Vooral de dames moeten bij het openen van de condoomverpakking daarnaast uitkijken met sieraden of scherpe nagels.

Houdbaarheidsdatum

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar controleer altijd de houdbaarheidsdatum van het condoom. Veel mannen willen natuurlijk voorbereid zijn in elke situatie en bewaren daarom een condoom in hun portemonnee. Het lange bewaren en de schurende bewegingen kunnen er echter voorzorgen dat het condoom eerder kapot gaat. Ook warmte kan zorgen voor verminderde kwaliteit van een condoom. Bewaar je condooms dus altijd op een koele en droge plaats.

Tijdig omdoen

Wanneer jullie vrijpartij er heftig aan toe gaat, is het omdoen van een condoom niet altijd het eerste waar je aan denkt. Toch is het heel belangrijk het ding al om te doen, voordat er contact is tussen de penis en de vagina. In het heetst van van de strijd een condoom moeten omdoen is verre van ideaal.

Oefenen

Het omdoen van een condoom lijkt misschien makkelijk, maar kan vooral in het begin behoorlijk wat geklungel opleveren. Als het aanbrengen te lang duurt, is dit natuurlijk niet bevorderlijk voor jullie stemming! Het kan dus geen kwaad om als man het omdoen van het condoom een paar keer thuis te oefenen.

Het topje dichtknijpen

Let er bij het uitrollen van het condoom op dat je altijd het topje dichtknijpt. Het topje is bedoeld voor het zaad en kan scheuren wanneer hier lucht in blijft zitten.

Binnenstebuiten?

Let er bij het uitrollen van het condoom ook op of deze niet per ongeluk binnenstebuiten zit. Ga in dat geval niet proberen het condoom opnieuw om te doen, maar pak gewoon een nieuw exemplaar.

Lekken

Als de man is klaargekomen, is het belangrijk te zorgen dat er geen zaad uit het condoom lekt. Houd om dit te voorkomen het condoom vast, terwijl je je uit je partner terugtrekt. Leg daarna een knoop in het condoom en gooi het weg. Spoel je gebruikte condooms nooit door de wc, dit kan voor verstopping zorgen.

Condoom wisselen

Als jullie houden van lange, uitgebreide vrijpartijen kan het nodig zijn om tijdens de seks van condoom te wisselen. De vuistregels is om ongeveer elk half uur een nieuw condoom te gebruiken om scheuren of afglijden te voorkomen.

Meer is niet beter

9. Meer is niet altijd beter en al helemaal niet in het geval van condooms. Het gebruiken van meerdere condooms tegelijk lijkt misschien veiliger, maar is dit absoluut niet! Door twee condooms over elkaar te gebruiken, heeft het condoom door de wrijving juist een grotere kans om te scheuren. Dit geldt ook voor het tegelijk gebruiken van een mannen- en een vrouwencondoom.

Glijmiddel

10. Het gebruik van glijmiddel kan jullie seksplezier enorm vergroten. Let er wel altijd op welk type glijmiddel je gebruikt. Glijmiddel op basis van olie kan namelijk zorgen voor verminderde betrouwbaarheid van het condoom. Van glijmiddel op waterbasis kunnen jullie oneindig veel gebruik maken. Vooral bij anale seks vergroot het gebruik van glijmiddel zowel de veiligheid als het genot van beide partijen.