info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > mijnvoorbehoedsmiddel.be
Wat is het beste voorbehoedsmiddel voor jou? Deze site vertelt het je
5 juni 2015, 17:21 uur
anticonceptie
Seks is lekker, maar je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat het zonder ongewenste gevolgen blijft. Wist je dat er wel vijftien soorten gangbare voorbehoedsmiddelen bestaan? De website Mijnvoorbehoedsmiddel.be lijst die voor je op en voorziet je van heel wat informatie die je misschien nog niet kende. De site richt zich vooral tot de vrouw, maar is ook interessant om als bedpartners samen te bekijken en het voor jullie ideale voorbehoedsmiddel te kiezen.

Met de pil en het mannencondoom ben je vast wel bekend, en misschien ook wel met het spiraaltje. Maar ook al gehoord van het hormoonstaafje, de hormoonpleister, het cervixkapje, de prikpil en het pessarium? Stuk voor stuk middelen om ongewenste zwangerschap en in sommige gevallen ook soa’s tegen te gaan. Op de website kan je tot vier voorbehoudsmiddelen met elkaar vergelijken en zo achterhalen welk voor jou of jullie het meest geschikt is. Verkies je een anticonceptie met of zonder hormonen, wil je het stiekem kunnen gebruiken en wil je je maandstonden uitstellen? Ook dat soort aspecten wordt meegenomen in de vergelijking.

voorbehoedsmiddelen

In het luik ‘Is het waar wat ze zeggen?’ worden veel gehoorde misvattingen over anticonceptie aangepakt. Enkele interessante weetjes die we alvast voor je opsommen:

– Roken is nóg ongezonder als je de pil neemt!
– ‘Terugtrekken’ voor hij klaarkomt is géén veilige contraceptiemethode!
– De morning-afterpil is geen ‘abortuspil’: is de eicel al bevrucht, dan kan je dat niet ongedaan maken.
– De pil een dag vergeten? Denk niet dat je sowieso nog beschermd bent, want misschien is dat niet zo.
– Wil je niet zwanger worden, maar ook geen voorbehoedsmiddel gebruiken? Dan is ‘even geen seks’ de enige optie. Alleen voor vrouwen die hun klok gelijk kunnen zetten op hun cyclus, en ‘nee’ kunnen zeggen.

Voor wie nog twijfelt of ‘vreemde’ vragen heeft is er verder nog een speciale rubriek waarin een gynaecoloog antwoord geeft op wat je niet durft te vragen.

Al met al een goeie, informatieve website, uitgegeven door geneesmiddelenfabrikant MSD België.
www.mijnvoorbehoedsmiddel.be