Magazine

WAT WAT informeert en adviseert jongeren

Wat kan je doen tegen cyberpesten? Hoe zoek ik een job in een ander land? Wat is globalisering? Hoe vertel ik dat ik op hetzelfde geslacht val? Kan ik beelden van mij laten verwijderen op YouTube of Facebook? Zijn eiwitshakes nuttig? Hoe ga ik om met examenstress? Hoe raak ik van verlegenheid af? Stuk voor stuk prangende vragen die jongeren bezighouden. En die nu van een pasklaar antwoord worden voorzien op WAT WAT, een website waarop meer dan 70 organisaties hun informerende krachten bundelen.
 
Wat?
 
WAT WAT is online informatie- en adviesplatform voor jongeren tussen 11 en 24 jaar uit Vlaanderen en Brussel. Het werd ontwikkeld door De Ambrassade, een expertisecentrum op het gebied van jeugdwerk, jeugdinformatie en jeugdbeleid, in opdracht van de Vlaamse overheid.
 
Compagnon in informatie
 
WAT WAT wil een ‘compagnon’ zijn voor jongeren die belangrijke vragen hebben, maar die niet durven stellen of niet weten aan wie. Of het nou gaat over pesten, sociale media, het rijbewijs, eten, seksualiteit, verliefd zijn, problemen thuis of politiek.
 
Hulplijnen
 
Natuurlijk, er bestaat zoiets als Google, maar bij WAT WAT krijg je pasklare antwoorden, zelfs afgestemd op je leeftijd, en voorzien van hulplijnen die je direct verder helpen. De informatie op de site wordt geleverd door meer dan 70 organisaties, zoals Awel, Sensoa, VDAB, Publiq en Child Focus. WAT WAT biedt via YouTube ook de nodige video’s met inspirerende verhalen.
 

 
Label
 
Bij WAT WAT hoort ook een heus label. Dit wordt toegekend aan websites, folders, spelen of apps die jongeren op een accurate manier informeren over de dingen des levens. Organisaties mogen het label dragen als hun informatie onder meer correct, volledig en op maat gemaakt is.
 
https://www.watwat.be

Laatste reacties