info[]surfplaza.be
banner468x60_2
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > betere seks na rode wijn
Betere seks na rode wijn (maar drink met mate!)
20 augustus 2015, 11:44 uur
glas rode wijn
Stel je eens voor: je zit in aan een bar op zoek naar iemand om een leuke nacht mee te beleven. Na een tijdje rondkijken heb je een zeer geschikte kandidaat gespot. Welk drankje zou je het beste aan kunnen bieden? Het klinkt misschien cliché, maar rode wijn is toch echt je beste keuze. Zowel voor mannen als vrouwen biedt deze heerlijke drank de ideale combinatie van lustopwekking en vrijheid om een spannende nacht tegemoet te gaan. Let wel, zoals met elke alcoholische drank nuttig je die best met mate.

Wat doet rode wijn met vrouwen?

Rode wijn wekt, meer dan andere alcoholische dranken, seksuele lust op bij vrouwen. De bloedsomloop wordt namelijk gestimuleerd, waardoor de erogene zones ook worden aangewakkerd. Hierdoor voelt de vrouw zich seksueel opgewonden en staat ze meer open voor een spannende nacht. Na meer dan twee glazen werkt het effect echter juist averechts en gaat de seksuele lust weer naar beneden.

Wat doet rode wijn met mannen?

Bij mannen werkt rode wijn op dezelfde manier als bij vrouwen op het gebied van de toenemende bloedsomloop naar de erogene zones toe. Rode wijn zorgt daarnaast, dankzij het verwijden van de bloedvaten, voor een langere en hardere erectie. Mannen krijgen hier nog de bonus bij dat er meer testosteron wordt aangemaakt, wat voor meer seksuele lust zorgt. Normaal gesproken zorgt een enzym dat UGT2B17 heet ervoor dat de testosteron wordt afgebroken. Rode wijn blokkeert dit enzym echter, doordat er quercetin inzit en zo het testosteronlevel juist verhoogt. Te veel alcohol zorgt echter, net als bij vrouwen, voor een lager testosterongehalte en minder seksuele opwinding.

Waarom drinken met mate?

Na de eerste paar slokken van elk soort alcohol voelen we ons vrijer, losser en nemen we gemakkelijker risico's zoals het aanspreken van die aantrekkelijke ander. Alcohol is in het beginstadium het ideale smeermiddel voor sociale gelegenheden. We zeggen niet voor niets dat we een slokje voor de moed nemen. Een teveel aan alcohol zorgt echter voor het tegenovergestelde effect. Mensen worden slaperig, agressief of zijn helemaal van de wereld. Drinken met mate lijkt dus de sleutel te zijn. De beste dosering is daarom één tot twee glazen rode wijn. Bij dit aantal worden de meeste mensen losser, meer opgewonden en zijn ze nog wel helder genoeg om goed te kunnen presteren. We weten allemaal wel dat een nacht met teveel alcohol op niet bepaald goede effecten heeft. Juist wanneer je betere seks wilt, kunnen één tot twee glazen rode wijn elk de ideale afrodisiacum zijn.

Bron: Vinepair