Magazine

Apple kondigt eigen muziekstreamingdienst aan: Apple Music

De manier waarop je muziek beleeft gaat voorgoed veranderen! Tenminste, als we Apple-CEO Tim Cook mogen geloven. Tijdens een conferentie voor webontwikkelaars in San Francisco kondigde hij vanavond de langverwachte komst van Apple Music aan, een muziekdienst à la Spotify waarmee je onbeperkt liedjes kan streamen. Apple Music is een combinatie van muziekspeler iTunes en streamingdienst Beats Music, een uitvloeisel van de overname van Beats Electronics vorig jaar.

 

De belangrijkste zaken op een rijtje:

  • Apple Music wordt 30 juni gelanceerd in honderd landen, waaronder België.
  • Het is nog onduidelijk hoe groot het aanbod van Apple Music op lancering precies is. 
  • De eerste drie maanden kan de dienst gratis gebruikt worden. Daarna betaal je 9,99 dollar per maand. Er komt ook een speciale familiebundel voor 14,99 dollar per maand voor maximaal zes gezinsleden. Dit zijn de Amerikaanse prijzen; de exacte prijzen in euro's zijn nog niet geweten.
  • Er komt geen gratis versie van de dienst. 
  • Apple Music komt niet alleen beschikbaar voor iOS. Er verschijnen ook meteen versies voor Windows en Mac. Een versie voor Apple TV en Android volgt in de herfst.
  • De muziekdienst hoopt zich vooral te onderscheiden door 'menselijke afspeellijsten'. In plaats van op algoritmes wil Apple inzetten op afspeellijsten die door mensen zijn gemaakt. Zodoende zou je betere suggesties moeten krijgen voor aan jouw smaak gerelateerde muziek.
  • Naast het streamen en offline opslaan van muziek biedt de applicatie ook een 24/7 live radioshow, genaamd Beats 1.
  • Apple Music bevat tevens enkele functionaliteiten van een sociaal netwerk via de functie Connect. Artiesten krijgen een eigen pagina, waarop zij bijvoorbeeld nummers die zij leuk vinden kunnen delen.

 

Meer informatie over Apple Music bij The Verge. En wil je weten wat Apple nog meer aan nieuwigheden presenteerde, check dan dit overzicht op Venturebeat.

Laatste reacties