Magazine

Apps: mensen en objecten uit foto’s verwijderen

Je kent het wel: je hebt een prachtig kiekje gemaakt, maar het wordt verpest door een persoon of object. In vroeger tijden was het een hele klus om zo’n ongewenst element op een foto weg te poesten. Dan moest je al uren aan de slag met een geavanceerd fotobewerkingsprogramma als Photoshop. Tegenwoordig gaat dat veel eenvoudiger en vooral sneller: dankzij kunstmatige intelligentie hoef je slechts aan te geven wel element verwijderd moet worden, waarna de app dit automatisch voor je invult met behulp van achtergrondelementen. En dat is verbazingwekkend genoeg een kwestie van enkele seconden. De volgende apps, zowel web als mobiel, bevatten een functie om op die manier mensen en objecten van foto’s te verwijderen.

  

1. Photoroom (web)

 

Wil je razendsnel een persoon of object van een foto verwijderen, zonder dat je daar een app voor hoeft te downloaden? Gebruik dan de online tool van Photroom, gewoon in je webbrowser. Upload een foto, beweeg met je muis over het ongewenste element, laat los en klaar ben je. Je kan de foto vervolgens direct downloaden. De applicatie is gratis en zonder watermerk.

 

Ga naar www.photoroom.com/tools/remove-object-from-photo.

 

2. Snapseed (iOS, Android)

 

Snapseed is een geavanceerde app om foto’s mee te bewerken, ontwikkeld door Google en uitblinkend door een eenvoudige, prettige interface. Tevens is het een van de beste applicaties om ongewenste elementen uit een foto te verwijderen. Je vindt deze functie onder Openen vanaf apparaat > Tools > Egaliseren.

 

Download: iOS, Android.

 

3. YouCam Perfect (iOS, Android)

 

YouCam Perfect is een van onze favoriete apps voor het fotografisch bewerken van gezicht en lichaam, al dan niet selfies. Onder het tabblad Bewerken vind je de Verwijderen-tool. Met de kwast, die je in grootte kan aanpassen, schilder je over het object dat je wilt verwijderen. Ben je tevreden, tik dan op het groene vinkje. Zo niet, gebruik de gum om de selectie aan te passen of begin helemaal opnieuw. Let op: als gratis gebruiker kan je deze handige tool maar één keer per dag gebruiken. Tik dus niet te snel op het groene vinkje.

 

Download: iOS, Android.

 

4. TouchRetouch (iOS, Android)

 

TouchRetouch is een populaire app voor fotobewerking. Je kan er eenvoudig ongewenste objecten mee verwijderen of ongewenste details uit je foto’s wissen. Of het nou een vreemdeling is of een lelijk gebouw, met TouchRetouch worden ze met een paar vingerbewegingen verwijderd. Groot pluspunt: TouchRetouch is grotendeels gratis.

 

Download: iOS , Android.

 

5. PicWish (web)

 

PicWish is net als Photoroom een gratis webtool om mensen en dingen uit foto’s te verwijderen. Een kwestie van foto uploaden, het ongewenste object beschilderen en dan downloaden. Om te downloaden heb je wel een Google-account nodig.

 

Ga naar picwish.com/remove-unwanted-object.
 

Laatste reacties