Magazine

App: foto’s opruimen met Swipewipe

Als je frequent plaatjes schiet met je iPhone raakt de camerarol ongemerkt vol. Mogelijk krijg je zelfs een melding van een volle opslagruimte. Daarnaast wordt het steeds moeilijker om een bepaalde foto terug te vinden, ondanks dat je met de zoekfunctie van de Foto’s-app al een heel eind op weg komt. Niet zelden moet je eindeloos scrollen op zoek naar dat ene plaatje. Tijd om je fotocollectie op te schonen, dunkt ons. Wist je dat daar speciale apps voor bestaan? We doelen dan niet op apps die dubbele en slechte foto’s automatisch weggooit. Dan loop je immers het risico dat net die ene speciale foto auto per ongeluk wordt verwijderd. Een beter alternatief is Swipewipe. Met deze app kan je al swipend je fotorol opruimen, vergelijkbaar met het swipen op een datingapp als Tinder.

 

Wat Swipewipe doet

 

Naar links vegen om te verwijderen, naar rechts om te bewaren: zo werkt Swipewipe. Met de app ga je per maand langs alle foto’s op je iPhone voor een grote schoonmaak. Dat is alsnog een flinke klus, maar alleen op deze manier weet je zeker dat je geen belangrijke foto’s verwijdert. En wees gerust: in tegenstelling tot Tinder en co kan je een swipe meteen ongedaan maken, voor als je net wat te snel naar links hebt geveegd.

 

Het zal je verbazen hoeveel rommel er tussen je foto’s zit, zeker als je vaak meerdere fotopogingen doet of screenshots maakt. Uiteraard hoef je niet al je foto’s in een keer te controleren. Je kan dat stapsgewijs maand voor maand doen.

 

Het swipen door je foto’s is tevens een leuke manier om herinneringen op te doen.

 

 

Niet gratis

 

We vinden Swipewipe een handige app, maar helaas is deze niet gratis. Een abonnement kost maar liefst 30 euro per jaar. Maar de app biedt gelukkig een gratis driedaags proefabonnement aan, zodat je alle functies kan uitproberen voordat je je aan een week-, maand- of jaarabonnement verbindt. En wellicht krijg je je fotoschoonmaak wel binnen die drie dagen geregeld.

 

En ook nog

 

Je iPhone heeft ook nog wat ingebouwde tools om je camerarol op te ruimen. Ga bijvoorbeeld naar Albums en dan onderaan naar Dubbele onderdelen. Deze kan je vervolgens combineren. Of check bij Mediatypen al je schermafbeeldingen. En zoals gezegd heeft de iPhone een zoekfunctie in de Foto’s-map.

 

Download Swipewipe voor iOS.
 

Laatste reacties