Magazine

Kortingscodes in België: hoe werken ze en op welke websites vind je ze?

Kortingswebsites timmeren goed aan de weg in België. Niet gek, want het aantal online aankopen in ons land neemt in rap tempo toe, en wie wil nu niet minder betalen? Op websites als Flipit.be, Goedkoop.be en Solden.be vind je kortingscodes en vouchers die je aan de virtuele kassa van webwinkels kan inruilen voor vaak fikse kortingen. Daardoor betaal je vaak aanzienlijk minder dan wanneer je zonder code zou afrekenen. Maar hoe werkt dit fenomeen nou precies? Zitten er soms addertjes onder het gras? We duiken eens in de kortingscodes en hopen dat je er je voordeel mee kan doen.

 

Hoe werken kortingswebsites?

 

Het verdienmodel achter kortingswebsites is eigenlijk heel simpel. Je kan eenvoudig zeggen dat dergelijke websites handelen in korting. Ze kopen als het ware korting in en verkopen die met winst door. Zo werkt het natuurlijk niet exact. In de praktijk krijgt een kortingswebsite een commissie voor elke gebruikte kortingscode.

 


Gedurende het bestelproces op een aangesloten website kom je vanzelf de optie ‘kortingscode inwisselen’ tegen.

 

Hoe meer kortingscodes worden gebruikt, hoe meer een winkel verkoopt, hoe meer commissie de kortingswebsite krijgt. Een win-win(-win)situatie. De kortingswebsite bezorgt de webshop meer trafiek, leads en omzet, en krijgt daar een beloning in de vorm van een commissie voor terug. En jij als koper bespaart natuurlijk geld.

 

In feite zijn kortingswebsites als Goedkoop.be niet meer dan promotiekanalen. Ze promoten de producten van hun adverteerders (webshops) via hun websites, blogs, nieuwsbrieven en social media. Daarvoor betaalt de adverteerder in feite niets; de website verdient pas geld als de kortingscode die hij aanbiedt wordt verzilverd.

 

E-commerce is aan een stevige opmars bezig in België, en net zo gretig als we vroeger papieren kortingsbonnen knipten, speuren we nu online naar kortingscodes. En dat is een goed plan, want met een kortingscode bespaar je al snel tien procent  of meer ten opzichte van diezelfde aankoop rechtstreeks in de webshop. Als dat niet de moeite waard is …

 

Houd de volgende websites in de gaten voor de beste aanbiedingen en hoogste kortingen.

 

Deals.be

 

Op Deals.be, gelanceerd in 2017, worden elke dag manueel de nieuwste acties, deals, kortingscodes, promoties en solden toegevoegd van meer dan 300 winkels en webshops.

 

 

Promojagers

 

Promojagers omschrijft zich als de grootste bespaarcommunity van België. In een Facebook-achtige setting worden continu interessante koopjes aangeboden, zowel door Promojagers als door mede-leden.

 

 

Het Nieuwsblad

 

Het team van Het Nieuwsblad verzamelt de beste webshopkortingen en -promoties van het moment in België, op kortingscodes.nieuwsblad.be. Die worden gepresenteerd in een sobere, efficiënte lay-out. Gebruik de kortingscodes en winkel aan de beste prijzen bij je favoriete webshops.

 

 

Solden.be

 

Solden.be biedt je een overzicht van de nieuwste kortingen, maar je kan ook door een overzicht van webshops browsen of op categorie zoeken. Hier vind je, naast de kortingscodes die je op vrijwel alle kortingssites vindt, ook exclusieve kortingscodes.

 

 

Goedkoop.be

 

Goedkoop.be doet je niet alleen exclusieve kortingscodes aan de hand, maar ook artikelen met adviezen en tips. Zo vind je bijvoorbeeld in de categorie Eten & Drinken niet alleen kortingscodes, maar ook recepten om zelf smoothies en cocktails te maken. Handig!

 


 

Kortingbelgie.be

 

Op Kortingbelgie.be, tegenwoordig opvallend genoeg onderdeel van de RTBF-website, krijg je het hele jaar door kortingen. De site zet kortingscodes en promoties op een rij van alle grote Belgische webwinkels en van internationale aanbieders die ook in ons land belangrijke spelers zijn (waaronder UBER en Airbnb). Zoek je een specifieke kortingsbon voor een bepaald merk, gebruik dan simpelweg de zoekmachine bovenaan de homepagina.

 

 

Kortingscode.be

 

Op Kortingscode.be vind je heel wat meer dan alleen (exclusieve) kortingscodes. Gratis staaltjes en aanbiedingen bijvoorbeeld, maar ook reviews en reisverslagen van leden van de community. Een veelbelovende site die het net even anders (leuker) aanpakt dan de concullega’s.

 

 

Van plan online wat te kopen in een webshop? Raadpleeg dan zeker bovenstaande vijf websites voor exclusieve kortingen. Want voor je het weet, betaal je te veel.

Dit artikel werd geactualiseerd op 25 januari 2023.

Laatste reacties