Magazine

Tekenen als een pro met Google AutoDraw

Ben je een beroerde tekenaar? Maar zou je toch graag een mooie illustratie maken voor een presentatie, een flyer voor een feestje, of gewoon, voor de mooi? Geen probleem. De nieuwste webapplicatie van Google, AutoDraw, helpt je om van je knullige tekening een professioneel ogende illustratie te maken. Daartoe wordt gebruikgemaakt van kunstmatige intelligentie. Autodraw kan je in zekere zin vergelijken met ‘Bedoelde je…’, oftewel de suggesties die Google geeft als je een typfout maakt bij een zoekopdracht. Bij AutoDraw geeft Google suggesties als je een prullige tekening maakt.

 

Online tekenprogramma

 

AutoDraw is een online tekenprogramma dat je ‘gewoon’ in je webbrowser kan gebruiken, zowel op een desktopcomputer als op je smartphone of tablet. Je kan direct aan het tekenen slaan. Terwijl je wat aan het krabbelen bent toont Google bovenin suggesties voor wat je wilde tekenen. Hoe meer je tekent, des te beter worden de suggesties. Onder de suggesties zitten niet alleen vormen en simpele iconen, ook illustraties van professionele ontwerpers en designers worden voorgesteld. Tevens kan je tekst aan je tekening toevoegen. Ben je klaar, dan kan je je kunstwerk downloaden in png-formaat.

 

 

Kunstmatige intelligentie

 

Met AutoDraw toont Google ons wederom wat je zoal met machine learning kan doen. Eerder deed het dat al met onder meer Quick, Draw!, een online tekenspel dat eveneens gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie.

 

www.autodraw.com. Voorbeeldillustratie: deMilked

Laatste reacties