Magazine

Tip: dicteerfunctie in WhatsApp

Zoals je weet kan je met WhatsApp niet alleen tekst- maar ook spraakberichten versturen. Die voice messages zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Toch zijn ze voor de ontvanger van zo’n bericht niet altijd even ideaal. Soms is die bijvoorbeeld op een plek waar hij of zij het niet kan afluisteren of er zit heel veel informatie in zo’n bericht en ze hebben geen tijd of zin om die af te luisteren. Maar als je nu eenmaal genoeg hebt van lange berichten te typen, waarom dan niet de dicteerfunctie gebruiken? Die zet gesproken woord moeiteloos om in tekst. In dit artikel leggen we uit hoe dat moet.

  

Hoe werkt het?

 

Om de dicteerfunctie in te schakelen op WhatsApp (via iPhone) doe je het volgende:

  1. Open WhatsApp;
  2. Open de chat waarin je je bericht wilt versturen;
  3. Tik op de typbalk, zodat het toetsenbord verschijnt;
  4. Tik op de microfoon onder het toetsenbord rechts. Let op: dit is dus een andere microfoon dan die rechtsonder in de chat staat (die gebruik je immers voor spraakberichten);
  5. Begin met het inspreken van een bericht;
  6. Pas het bericht eventueel nog aan waar nodig en druk op de blauwe knop om te verzenden.

 

 

 

Verbeterd

 

Misschien ben je sceptisch over de spraak-naar-tekst-functie, maar je zult merken dat deze de afgelopen tijd enorm verbeterd is. Meestal kan je je bericht versturen zonder dat je nog een hele rits verbeteringen hoeft aan te brengen.

 

Niet alleen voor WhatsApp

 

Hoewel we de dicteerfunctie vooral handig vinden in WhatsApp, is deze ook prima te gebruiken in andere apps of social media, bijvoorbeeld in de commentaren bij Instragram-berichten.
 

Laatste reacties