Magazine

De beste gratis voice-recording apps

Het is niet de meest gebruikte mobiele app, maar ze kan wel degelijk goed van pas komen: de voice recorder. Of je nou wat muziek wilt opnemen, een podcast wilt starten, of gewoon je gedachten wilt ventileren, voice-recording apps leggen in relatief goede kwaliteit al jouw geluiden op. De meeste smartphones zijn al standaard uitgerust met een voice-recording app. Maar misschien voldoen die niet helemaal en wil je extra functies. Daarom hier een overzichtje van de beste gratis voice-recording-apps.

 

Voice Memos

 

Het vooraf geïnstalleerde Voice Memos van Apple is een van de beste voice recorders voor de iPhone. Naast het opnemen van stemmen, wordt de app vaak door artiesten gebruikt om spontaan audiofragmenten en songdemo’s op te nemen. De populariteit van Voice Memos ligt in het eenvoudige ontwerp, dat kenmerkend is voor Apple-software. De app is natuurlijk niet te vergelijken met professionele opname-apparatuur, met de gemiddelde gebruiker moet hiermee goed uit de voeten kunnen.

 

Download gratis voor iOS.

 

 

Google Recorder

 

De Recorder-app van Google is een van de beste voor als je een Android-toestel hebt. De app doet veel meer dan geluid opnamen alleen. Ze bevat een heleboel interessante functies, waaronder transcriptie en visualisatie van geluiden. Daartoe maakt de app volop gebruik van kunstmatige intelligentie. Ze herkent niet alleen menselijke spraak, maar ook geluiden als muziek, applaudisseren en zelfs dierengeluiden. Audiotranscripties worden zowaar lokaal op het apparaat gedaan, in plaats van online met een constante internetverbinding.

 

Download gratis voor Android.

 

 

Voice Recorder & Audio Editor

 

Voice Recorder & Audio Editor is een van de meest geavanceerde voice-recording apps. Naast het opnemen van audio, is de app tegen betaling in staat om te dicteren, te transcriberen, en het toevoegen van notities. Neem zo lang op als je wilt en zo vaak als je wilt: er geldt geen beperking (anders dan de oplagruimte van je smartphone). Andere functies van Voice Recorder & Audio Editor, soms betalend, zijn meerdere audioformaten, opnames loopen, opnames trimmen, en de afspeelsnelheid wijzigen.

 

Download gratis voor iOS.

 

 

Easy Voice Recorder

 

Van alle voice-recording apps die beschikbaar zijn voor Android, is Easy Voice Recorder een van de populairste. De app, ook beschikbaar voor iOS, biedt handige functies, zoals ruis- en echo-onderdrukking, hoogwaardige opname en weergave met codecs zoals 16-PCM en MP4. Easy Voice Recorder blinkt verder uit in de duidelijke interface. Daarnaast biedt de app ondersteuning voor Android Wear OS (voorheen Android Wear), waardoor spraakopnamen vanaf een smartwatch mogelijk zijn.

 

 

Download gratis voor iOS.

 

AudioShare

 

AudioShare is een krachtige audiobestandsbeheerder en -editor voor iOS-apparaten, die tegemoet komt aan de wensen van muzikanten en andere creatieve artiesten. Met AudioShare kunnen gebruikers eenvoudig audiobestanden tussen apps uitwisselen, hun audiobibliotheek beheren en audiobestanden op hun apparaten bewerken. AudioShare biedt verder een scala aan functies, waaronder de mogelijkheid om audiobestanden van andere apps te importeren en exporteren. De app biedt ook ondersteuning voor verschillende audioformaten, zoals WAV, AIFF en MP3.

 

Download voor iOS.

 

 

Recorder Plus

 

Recorder Plus verandert je iPhone in een echte audiorecorder, met een zeer eenvoudige gebruikersinterface. De opname gaat op de achtergrond door, zelfs als je naar een andere app overschakelt. Je kan ook basisbewerkingen uitvoeren en de app gebruiken als audiospeler. Bovendien ondersteunt Recorder Plus diverse formaten zoals MP3, MP4, CAF, WAVE en M4A.

 

Download voor iOS.

 

 

Dolby On

 

Neem liedjes, geluiden, instrumenten, podcasts, repetities, spraakmemo’s, songteksten, beats en meer op met een superieure geluidskwaliteit. Met Dolby On is het mogelijk om je geluidsopnames te pimpen met boosts en filters die de geluidskwaliteit helpen verbeteren, zoals ruisonderdrukking, fade-in en fade-out. De app bevat een veelzijdige editor en laat je de opnames rechtstreeks uploaden naar sociale media.

 

Download voor iOS.

 

 

Smart Recorder

 

Als een van de beste gratis voicerecorders voor Android, biedt Smart Recorder een overvloed aan functies waarmee je hoogwaardige audio-opnamen kan maken. Met de on-the-fly-functie voor het overslaan van stilte, kunnen opnames worden ingekort door relatieve stilte weg te laten. Houd er wel rekening mee dat je met deze app geen audiobestanden kan maken die groter zijn dan 2 GB.

 

Download voor Android.

 

 

Tot slot

 

Denk aan voice-recording apps zoals professionele fotografen naar smartphonecamera’s kijken: handig, maar geen vervanging voor professionele uitrusting.
 

Laatste reacties