Magazine

Tip: WhatsApp-berichten liken

Met de nieuwste update van WhatsApp kan je berichten voortaan liken, net zoals dat al langer kan in Meta’s andere chatdiensten, die van Facebook (Messenger) en Instagram. De mogelijkheid om met een like of een emoticon op een bericht te reageren was lange tijd een groot gemis. Maar voortaan kan je een bericht ‘afhandelen’ zonder uitgebreid te hoeven reageren.

  

Nieuwe versie

 

De functie is beschikbaar in de nieuwste versie van WhatsApp, 2.22.11.73. Op veel smartphones gebeurt het omzetten automatisch, maar je kan het nog even controleren onder instellingen > Help.

 

Zes reacties

 

Voortaan kan je in een gesprek een antwoord ingedrukt houden en kiezen uit zes reacties: een duimpje, een hartje, een lachend gezicht, een verrast gezicht, een bedroefd gezicht of twee handen. Ideaal als je even geen tijd of zin hebt om uitgebreid te reageren.

 

En ook nog

 

WhatsApp heeft nog meer goed nieuws. Normaal kon je bestanden sturen tot 100 MB. Die limiet is vergroot naar maar liefst 2 GB.

 

Daarnaast wordt de mogelijkheid uitgerold om tot 512 mensen aan een groep toe te voegen. Dit was tot voor kort beperkt tot 256 leden.

Laatste reacties