logo info (at) surfplaza.be
Kanalen:  webgidsnieuwsmagazinegezond en fitonline gamesshopping
Populair: 
buikspieroefeningengezonde voedingkookreceptenvoedingsschemafitnessoefeningenafvallen
Zumba swingend afvallen
 Je bevindt je hier: startpagina > webgids > zumba-fitness
CalorieŽn verbranden op opzwepende muziek

instructeur DVD. Credits: Flickr.comOp een leuke en swingende manier afvallen en je lichaam in shape brengen? Geen zin in saaie fitnessapparaten? Dan is Zumba misschien wel iets voor jou. Het is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axť, samba en cumbia. Een soort aerobics, maar toch net even opzwepender. Het werd opgezet door Alberto 'Beto' Perez, een danser en choreograaf uit Miami.

Fitnessoefeningen op vrolijke en ritmische muziek, dat is de essentie van Zumba. Je bent met je hele lichaam bezig, verbrandt snel calorieŽn (volgens wetenschappers wel tot 1000 per uur) en verstevigt je spieren - vooral in armen, benen en buik. Door dat laatste komt de verbranding van vet sneller en beter op gang (spieren hebben immers veel energie nodig!). De bewegingen zijn meest makkelijk en voor iedereen goed te volgen, ongeacht je ervaring met dansen en aerobics. Het is behoorlijk intensief, maar de opzwepende latin-klanken stuwen je vooruit.

Het vernieuwende aan Zumba is toch vooral het feestelijke gevoel dat je erbij krijgt en de veelheid aan variatie. Dat bezorgt je een extra motivatieprikkel en voorkomt dat het sporten een saaie en plichtmatige bedoening wordt. Sterker nog, je hebt eigenlijk helemaal niet het idee dat je aan het sporten bent, maar gewoon lekker aan het dansen op zonnige klanken! Dat je ondertussen vet verbrandt en je spieren verstevigt, is natuurlijk heel mooi meegenomen.

Enkele jaren na de oorsprong van Zumba in Amerika sloeg de vonk over op de rest van de wereld. In 2009 was ook Vlaanderen aan de beurt, met als gevolg dat je vandaag de dag bij heel wat dansscholen en fitnesscentra in BelgiŽ terecht kan voor lessen in groepsverband. Wil je (ook) thuis aan de slag, dan zijn er DVD's te koop of kan je rondstruinen in het grote aanbod filmpjes op sites als YouTube. Hieronder hebben we er enkele verzameld. Zumba is een geregistreerde merknaam. Instructeurs moeten een diploma halen en licentie aanschaffen om lessen met deze naam te mogen geven.
 
Illustrerende afbeelding: Flickr.com
  Relevante webgidsen
afslanken beauty tips fitnessoefeningen uitgaan muziek beluisteren
  Links
 informatieOfficiŽle website
 informatieDansscholen en fitnesscentra
 informatieDVD's
 videoOnline filmpjes
  Meer artikels
10 superfoods voor je gezondheid

10 yoga-poses voor een beter seksleven

10 grootste mythen over afvallen

5 tools om je calorie-inname bij te houden
  Randlinks
Top-22 dieettips
Volgens de schrijvers van dit artikel de 22 beste dieettips ooit! Nu ja, waarschijnlijk goed genoeg om er je voordeel mee te doen. (Engelstalig)
http://www.webmd.com/diet/15-best-diet-tips-ever/

Water is Good for You
Interessante informatie over een product dat we dagelijks gebruiken: water. In het bijzonder natuurlijk mineraalwater en bronwater.
http://waterisgoodforyou.be
Copyright © Startpagina Surfplaza.be, 2001-2017 ∑ Privacy policy & contact