logo info (at) surfplaza.be
Kanalen:  webgidsnieuwsmagazinegezond en fitonline gamesshopping
Populair: 
restaurant zoeken gezonde voeding calorieŽn tellenonline tv belgisch bieronline winkels
Kookrecepten wat eten we vanavond?
 Je bevindt je hier: startpagina > webgids > culinair
VTM Koken
"Online kookplatform van alle VTM-chefs, maar ook voor elke kookfanaat, van bon vivant tot echte hobbyhok." Je vindt er duizenden (video)recepten. Voorheen Zesta.be.
http://koken.vtm.be
Solo Open Kitchen
De virtuele 'open keuken' van margarinemerk Solo. Met vele recepten, kooktips en kooktechnieken. Als geregistreerde gebruiker kan je zelf recepten toevoegen en delen.
http://www.solo.be/nl/
Libelle Lekker
Een keur aan lekkere gerechten lacht je toe op de culinaire webstek van het bekende weekblad. Knappe site met foto's, duiding van ingrediŽnten en de mogelijkheid om een persoonlijke verzamelmap aan te leggen.
http://www.libelle-lekker.be
Dagelijkse Kost
De culinaire uitspattingen van Jeroen Meus kan je dagelijks volgen op ťťn, maar ook nazien en nalezen op de webstek van dit tv-programma.
https://dagelijksekost.een.be
Komen Eten
Recepten en videofragmenten bij het bekende VIER-programma. Focus op de snelle en eenvoudige, doch lekkere hap.
http://www.vier.be/komeneten/recepten
Njam.tv
Njam! is de digitale kookzender van topchef Peter Goossens van Het Hof van Cleeve en Studio 100. Op de website vind je recepten in woord en video, kooktechnieken, keukentermen en een overzicht van de tv-programma's en chefs.
http://www.njam.tv
Receptjes.be
Wat eten we vanavond? Het antwoord op die prangende vraag vind je misschien wel in het ruime aanbod eenvoudige en lekkere recepturen op deze populaire site.
http://www.receptjes.be
Lekker van bij ons
'Kookplatform waarbij de ingrediŽnten van eigen bodem de hoofdrol spelen'; vol van smakelijke ideeŽn dus. Initiatief van de vzw VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing).
http://www.lekkervanbijons.be
Delhaize
Wat eten we vandaag? Delhaize Food geeft antwoord. Met ruim 1000 recepten, seizoensproducten, landen en keukens en culinaire basisinformatie.
http://nl.delhaize.be/nl-BE/Recepten
Colruyt
Meer dan 3000 recepten. Met uitgebreide zoekfunctie, zodat je eenvoudig recepten op basis van bijvoorbeeld ingrediŽnten of bereidingstijd kan vinden.
http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/index-nl.shtml
Albert Heijn: Allerhande
Website bij het culinaire tijdschrift van deze oorpsronkelijk Nederlandse supermarkt. Biedt vooral snelle recepten, makkelijk in te passen in ons jachtige leven dus.
http://www.ah.be/allerhande/
weekend.knack.be Culinair
De culinaire bijlage van Knack. Met niet alleen veel kookrecepten, maar ook reportages, informatie over dranken, een keukenwijzer met tips en naslag, en een forum waarin je met andere kookfanaten kan babbelen.
http://weekend.knack.be/lifestyle/culinair/
Radio2 Eten & Drinken
Bijna dagelijks nieuwe recepten en keukentips, met Cathťrine Vandoorne.
http://www.radio2.be/eten-drinken/
Koken.be
Een logisch webadres voor (video)recepten, op overzichtelijke wijze gepresenteerd en doorzoekbaar, en met de mogelijkheid om je eigen recepten toe te voegen en favoriete recepten op te slaan (registratie of inloggen via Facebook).
http://www.koken.be
Internetrecepten.nl
Nederlandse site met enkele honderden smakelijke recepturen, handig doorzoekbaar op basis van categorie of ingrediŽnt.
http://www.internetrecepten.nl
Jerryke's Cuisine
Laat je door kok Jerryke vergasten op meer dan 8000 eenvoudige en lekkere recepten. Op de efiiciŽnte website zonder reclame vind je snel wat je zoekt. (wordt niet meer geactualiseerd)
http://www.jerryke.be
Foodblogs [meer]
Alle Dagen Honger
Jo, Barbara en Mayken hebben alle dagen honger. Dat betekent alle dagen koken en eten. Daarover schrijven ze op alledagenhonger.be. Met gedachten, ideeŽn, tips ťn bijzondere recepturen.
http://www.alledagenhonger.be
Filet Pur
Weblog van Thomas, gepassioneerd hobby-culinaricus. Werd verkozen tot culinaire Site van het Jaar 2012.
http://www.filet-pur.be
Kris Kookt
Website waarop kok Kris Herrijgers receptgeheimen deelt voor lekkere gerechten die tevens eenvoudig te bereiden zijn. Om je vingers bij af te likken.
http://www.kriskookt.be
Receptenvideo's
WeZooz.be
Van tafeldecoratie tot dessert, op het Vlaamse WeZooz.be vind je honderden videorecepten voor je dagelijkse dosis gratis kookinspiratie.
http://www.wezooz.be/kanaal/recepten
Njam.tv
Njam! is de digitale kookzender van topchef Peter Goossens van Het Hof van Cleeve en Studio 100. Op de website vind je recepten in woord en video, kooktechnieken, keukentermen en een overzicht van de tv-programma's en chefs.
http://www.njam.tv
Dagelijkse Kost
De culinaire uitspattingen van Jeroen Meus kan je dagelijks volgen op ťťn, maar ook nazien en nalezen op de webstek van dit tv-programma.
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/
Kookse.tv
Enkele honderden recepturen voor voor-, hoofd- en nagerecht; steeds voorzien van stap-voor-stap uitleg en een videofilmpje met de belangrijkste handelingen. Zo wordt de slagingskans van je culinaire uitspattingen wel heel groot!
http://www.kookse.tv
Videojug
Op het Engelstalige Videojug vind je honderden receptenfilmpjes: van eenvoudig tot haute cuisine, vlees, vis of vegetarisch, voorgerecht, hoofdmaaltijd of verkies je een dessert voor smulpapen.
http://www.videojug.com/tag/food-recipes/
Zoek en vind
myTaste.be
Doorzoek circa 40.000 recepten, verzameld vanop Vlaamse en Nederlandse receptenwebsites en -blogs. Mooie lay-out!
http://www.mytaste.be
WebChef
Zoekmachine voor smulpapen. Doorzoekt tientallen Nederlandstalige receptensites, aangevuld met een eigen database van recepten.
http://www.webchef.be
Ingredienten.nl
De invalshoek van deze receptensite is net even anders, maar wel zo handig. Je maakt er duizenden combinaties van bij elkaar passende ingrediŽnten. Wat er ook in je koelkast ligt, er valt altijd wel iets van te brouwen.
http://www.ingredienten.nl
Junnekes Recepten
Gerechten vinden op basis van je dingen die je in huis hebt, je persoonlijke voorraadkast.
http://www.junnekesrecepten.be
Speciaal
Budgetkoken.be
Geen goed gevulde portefeuille en toch elke dag een gezond gevulde buik? Met een budget van max 10 euro voor 4 personen? Het kan! Op budgetkoken.be vind je
meer dan 250 ideeŽn voor een goedkope en toch verantwoorde hap.
http://www.budgetkoken.be
Streekproduct.be
Ontdek de verhalen en recepturen achter traditionele streekproducten. Laat je verleiden door vergeten gastronomisch erfgoed of befaamd lokaal lekkers uit alle windstreken van het land.
http://www.streekproduct.be
Vegetopia
Dť online referentie en inspiratiebron voor wie lekker vegetarisch wil eten.
http://www.vegatopia.com
Maaltijdboxen vergelijken
Maaltijdbox.nu is een overzichtssite om een maaltijdbox, krat, tas of foodbox te vinden die bij jou in de buurt wordt bezorgd.
http://maaltijdbox.nu
Empty the Fridge
Tips, tricks en recepten voor gerechten gemaakt met restjes ingrediŽnten die je nog in je ijskast hebt slingeren. Vaak is het verbazend eenvoudig om met toevoeging van een paar standaard ingrediŽnten uit je voorraadkast een lekkere maaltijd op tafel te toveren.
http://emptythefridge.be
Koken met kids
Hobbyproject dat inmiddels is uitgegroeid tot een site met meer dan 100 recepten voor kinderen. Ook leuk om samen met de kids te bereiden!
http://www.koken-met-kids.be
123 aan tafel
Verantwoorde ťn lekkere recepten voor je kids: een heerlijk ontbijt, een smulbox tijdens lunch, tussendoortjes om van te watertanden en 's avonds lekker en gezond aan tafel.
http://www.123aantafel.be
La Cocina
Spaans, Mexicaans, Peruaans, Argentijns, Chileens... Op La Cocina vind je het beste uit de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.
http://www.la-cocina.be
Tapas Recepten
De lekkerste hapjes en tapas maak je gewoon zelf. Maar wel met wat hulp van deze site, die je tientallen beproefde recepturen voorschotelt.
http://www.tapas-recepten.nl
Kok op Kot
Kok Op Kot, Eerste Hulp voor Keukenklunzen. Met tips en recepten voor studenten die niet enkel pizza's wensen op te warmen.
http://www.kokopkot.be
Engelstalig
BBC Food
Alles over voeding en vooral veel kookrecepten (+ 10.000) op de stijlvolle BBC-site.
http://www.bbc.co.uk/food/
Kitchen Stories
Een net-even-anders-receptensite; stijlvol en overzichtelijk vormgegeven, en met mooie video's en how-to's.
https://kitchenstories.io
Food52.com
Engelstalige community, met recepten, columns en kookwedstrijden.
http://food52.com
TasteSpotting
De TasteSpotting-community verzamelt de lekkerste recepten van het web, steevast voorzien van hťťl smakelijke foto's... om van te watertanden!
http://www.tastespotting.com
Kooktips
Cuizine.be
"Inspirerend magazine voor keukenliefhebbers". Nieuwtjes en tips over keukens, keukengerei, -toestellen, -verlichting en zo verder. Ook alles over koffie en thee.
hhttp://www.cuizine.be
Culy.nl
Een plŠŠtje van een site voor je dagelijkse portie keukeninspiratie.
http://www.culy.nl
De Madammen
'De Madammen' is een personalityshow van Radio 2 met drie vurige madammen aan het roer. Op hun website, onder het luik Gastronomie, vind je recepten, kooktips en voor de beginners duidelijke uitleg over de basics.
http://www.radio2.be/de-madammen/
Goed Geweten - Weet wat je eet
Goedgeweten.be schept klaarheid in de vaak cryptische ingrediŽntenlijsten, wat vanuit oogpunt van bijvoorbeeld gezondheid, allergie of vegetarisme heel nuttig kan zijn.
http://www.goedgeweten.be
Keukentips.nl
Keukenjargon, praktische tips, recepten en duiding van kruiden en specerijen.
http://www.keukentips.nl
Oma Weet Raad
Van aangebakken pan tot zilver in de vaatwasser: in de keuken weet oma altijd raad.
http://www.omaweetraad.com/tips.php?rubriek=koken
Still Tasty?
Ondefinieerbaar luchtje in de frigo, nieuwe diersoort zelfs? Dan is het waarschijnlijk te laat! Maar in andere gevallen is dat stuk vlees, vis, groente, kaas of anderszins misschien nog goed te eten. Zekerheidshalve deze site checken. (Engelstalig)
http://www.stilltasty.com
  CategorieŽn
foodblogs zoek en vind speciaal receptenvideo's kooktips
  Special
dieetwijzer
Dieetwijzer: onafhankelijke besprekingen van de beste diŽten
  Artikels
Allnuts.be: ambachtelijk gemaakte noten

Streekmarkt.be: Belgische streekproducten en delicatessen

Online supermarkten in BelgiŽ: welke zijn er?

Michelingids 2018: alle sterrenrestaurants in kaart gebracht

Waar komt ons voedsel vandaan? Een verrassende kaart

De 10 beste bieren ter wereld

Hoelang kan je geopende wijn bewaren?

Wink: je 100% online supermarkt

Fruitvs.com: fruitsoorten vergelijken

Instagrammer tovert fastfood om tot haute cuisine

Je zou het niet zeggen, maar dit zijn taartjes!

Wijn voor beginners

Sushi voor beginners

Colruyt Productzoeker helpt je bij je voedingskeuzes

Tafelmanieren in het buitenland

Hoe gezond is soja?

Hoe gezond zijn smoothies?

10 superfoods voor je gezondheid

De wereld rond in 31 koffies

Antioxidanten: wat zijn het en waarom zijn ze zo belangrijk?
  Randlinks
Food by Country
Wat eet men waar? Op Foodbycountry.com lees je over de eetgewoonten en gerechten van zowat elke land ter wereld.
http://www.foodbycountry.com

What the World Eats
Interessante fotoreeks van Time.com. Dit is wat men wekelijks consumeert in diverse landen van de wereld.
http://time.com/hungry-planet-what-the-world-eats/

Wijnkanaal.be
Virtuele thuishaven voor de wijnliefhebber. Met nieuws, tips en hotspots, uit de vlotte pen van wijnschrijver Bruno Vanspauwen.
http://www.wijnkanaal.be

Verpakking bedriegt!
Laat je niet misleiden door de smakelijke foto's op de verpakkingen. Want zů zien die goedjes er in het ťcht uit...
http://pundo3000.com/werbunggegenrealitaet.htm

Tijdlijn van de voeding
Wat aten de Romeinen? Wat stond er op het menu in de middeleeuwen? Je ontdekt het op Food Timeline: voedsel en recepten van toen.
http://www.foodtimeline.org

Cookinglife
Online winkelen. Breed assortiment aan bijzonder keukengerei en handige keukenartikelen, maar ook servies.
https://cookinglife.be
Copyright © Startpagina Surfplaza.be, 2001-2020 ∑ Privacy & contact