info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > onze 10 favoriete beautyblogs
Onze 6 favoriete beautyblogs
vrijdag 20 juni 2014, 13:39 uur
beauty blogs
Om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en trends op het gebied van beauty, fashion en lifestyle ben je tegenwoordig niet meer afhankelijk van de traditionele tijdschriften. Op internet wemelt het immers van de bloggers – meestal vrouwen – die hun ontdekkingen en geheimen op beauty- en modegebied dagelijks met je delen.

Onlangs bespraken we al tien fashionblogs, waarbij we al constateerden dat bloggende fashionata’s vaak bijna minstens zoveel aanzien genieten als gevestigde journalisten. Dat geldt evenzo voor bloggers die zich vooral schoonheid en verzorging richten. De grootste merken strijden om de gunst van de beautyblogger wanneer ze hun nieuwe producten in de kijker willen zetten. En wij zetten zes van de beste beautyblogs voor je op een rij, met de focus op die van Vlaamse en Nederlandse bodem.

1. Joliette

Toen Jelissa Leffelaer (27), pseudoniem Lisha L., in 2009 haar beautyblog Joliette begon, had ze twee dingen: een passie voor 'all things beauty' en een krap budget. Die twee zaken kwamen samen in haar blog, waarin ze vooral schreef over hoe je met weinig geld toch goed voor de dag kunt komen. Tegenwoordig heeft ze wat meer te spenderen als receptioniste/secretaresse bij een chique advocatenkantoor, waardoor haar site een wat luxer karakter heeft gekregen. Naast beauty en wellness schrijft ze ook over mode, wonen en de steden die ze bezoekt. In 2012 stak Jelissa onder anderen It-Girl Kim de loef af, toen ze aan de haal ging met de Knack Weekend Blog Award in de categorie Beauty.

joliette

2. Jennie from the Blog

De Nederlandse Jennie Gielen (20), die de naam van haar blog Jennie from the Blog inspireerde op een liedje van Jennifer Lopez, begon op haar 17e met bloggen. Vero Moda bombardeerde haar prompt tot Style Queen van 2012 en dat trok de aandacht van de Nederlandse uitgever Sanoma, waar ze een contract versierde. In haar digitale dagboek schrijft Jennie vooral over mode, maar ook over lifestyle en zo nu en dan ook beauty, waarbij ze zich richt op tieners en jonge vrouwen. Jennie publiceerde eerst in het Engels, maar toen ze tot de ontdekking kwam dat ze zich in haar moedertaal beter kon uiten én dat het gros van haar bezoekers uit Nederland en Vlaanderen kwam, schakelde ze over op het Nederlands. Jennie woont met drie andere meiden in een studentenhuis in Rotterdam, waar ze communicatie studeert. Een slimme studiekeuze, als je het ons vraagt.

jennie

3. BeautyLab

BeautyLab is het beautyblog van de Nederlandse Serena Verbon (30), die dagelijks zo'n 55 duizend bezoekers op haar site verwelkomt. Daarmee is BeautyLab één van de best bezochte beautyblogs van de Benelux. Serena leunt dan ook op haar vriendinnen Caroline, Nena en Angel om haar blog 'up and running' te houden. Serena & co. bloggen over beauty, fashion, lifestyle en méér. Ook geeft Serena zo nu en dan een inkijkje in haar privéleven. In haar (video)blog 50 facts about me doet ze maar liefst vijftig feiten over haarzelf uit de doeken. Zo vertelt ze bijvoorbeeld dat ze er geen enkele moeite mee had om 30 te worden, vanwege haar voorliefde voor ronde getallen. Op naar de 40 dan maar, Serena?

beautylab

4. Beautyscene

Debbie Zwiers begon in 2009 het persoonlijke beautyblog LushiousBeauty, dat in 2011 samen met Yourscene verderging als Beautyscene, een beautyblog gericht op de hogeropgeleide vrouw en luxe producten. Hoofdredacttrice Debbie wordt geassisteerd door de redactrices Charlotte en Wendy, die ze al kende van haar tijd bij LushiousBeauty. De drie dames bloggen in de categorieën fashion, beauty, lifestyle, entertainment en food. Over make-up, reizen, interieurs, films en nog veel meer. Beautyscene heeft trouwens ook een zusje: Fashionscene, dat zich exclusief op de mode-industrie richt. Beide behoren tot het multimediaal bedrijf EEN Media, dat in totaal 15+ titels in zijn portfolio heeft, stuk voor stuk gericht op vrouwen.

beautyscene

5. Into The Gloss

Into The Gloss brengt je modenieuws vanuit het hart van de industrie. De site werd opgericht door Emily Weiss, die er in den beginne van 4 tot 8 uur 's ochtends aan werkte, vóór ze naar haar 'echte' baan ging. Inmiddels is Into The Gloss haar fulltime job en is ze Creative Director van 'haar' blog, dat door een heel team wordt geleid. Into The Gloss vult een gat op in het landschap van beautyblogs, die vooral van buiten naar beauty kijken. Into The Gloss biedt je een ander perspectief, een 'inside look' op de mode-industrie aan de hand van verhalen van visagisten, stilisten en modellen die je hun kijk op mode, make-up et cetera geven.

intothegloss

6. MissLipgloss

MissLipgloss is het pseudoniem en de naam van het beautyblog van de Nederlandse Cynthia Schultz (23). Cynthia blogt over beauty en lifestyle. Ze updatet haar site dagelijks met één of twee posts en post ook wekelijks twee video's. Dat is genoeg om dagelijks 40 tot 50 duizend unieke bezoekers te trekken, waarvan de meesten jonge vrouwen van 18-30 jaar zijn. Cynthia begon haar weblog zes jaar geleden, toen ze pas 16 was. Twee jaar later hevelde ze haar blog over van een blogdomein naar haar eigen professionele website, en begon ze daar geld mee te verdienen. Ze stopte zelfs met haar studie journalistiek om zich fulltime op het bloggen te storten, wat haar geen windeieren heeft gelegd.

misslipgloss