logo info[]surfplaza.be
   startpagina   |   webgids   |   nieuws   |   magazine   |   gezond en fit  |   online games   |   shopping
Gezond en fit voor een betere lifestyle
 Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > 10 gezonde instagrammers om te volgen
10 gezonde Instagrammers om te volgen
vrijdag 29 aug 2014 14:33 uur
blogilates
Zeg je Instagram, dan denk je aan pruilende selfies, schattige baby's, snoezige huisdieren, feeŽrieke vakantiekiekjes en natuurlijk #foodporn. Maar ook op het gebied van gezondheid biedt de foto-app, toebehorend aan Facebook, eindeloos veel inspiratiemateriaal in de vorm van foto's en filmpjes.

Zoek je op hashtags als #healthy, #cleaneating en #fitfood, dan kom je geheid uit bij Instagram-goeroes, veelal vrouwen, die soms de gekste diŽten propageren. Wat te denken van een dieet waarbij je enkel rijpe bananen eet, zoals de zwangere Loni Jane trots via Instagram verkondigde? Het leverde haar veel kritiek op, maar ůůk meer dan een kwart miljoen volgers. Loni's kindje is intussen geboren trouwens en maakt het goed.

Wij presenteren je 10 gezonde Instagram-accounts die wat minder controversieel zijn en die je newsfeed dagelijks zullen vullen met verantwoorde gezonde snacks en #fitspiration. En die gezonde hapjes zien er vaak nog verdraaid lekker uit ook!

@nutritionstripped

DiŽtiste McKel Hill omschrijft zichzelf als een nutrition science nerd met een voorliefde voor planten en voor onbewerkte en ongeraffineerde voeding (whole foods). De fraai ogende gerechten en snacks die ze je voorschotelt zijn naar eigen zeggen heel eenvoudig zelf te maken en in te passen in je dieet.
instagram.com/nutritionstripped - 105.000 volgers - 1350 posts

nutritionstripped

@deliciouslyella

De 22-jarige Ella Woodward werd drie jaar geleden gediagnosticeerd met een zeldzame chronische ziekte, het posturale tachycardie syndroom. Destijds sliep ze 16 uren per dag en had ze onophoudelijk last van hartkloppingen en chronische pijn. Totdat ze van de ene op de andere dag besloot om haar eetpatroon volledig om te gooien. Door veganisch te gaan eten slaagde de Londense erin haar ziekte te overwinnen. Na 18 maanden dieet kon ze zonder medicijnen door het leven. Via haar Instagram-account deelt de inmiddels blakende Ella haar gezonde lifestyle met bijna 200.000 bewonderaars. Bijna dagelijks trakteert ze je op groene smoothies, zelfgemaakte salades en gezond 'snoep' - steevast gluten- en suikervrij. Ella volgt momenteel een opleiding tot voedingsdeskundige, al lijkt ze haar meest waardevolle kennis uit de harde praktijk te hebben gehaald. Artsen zijn zeer onder de indruk van haar evolutie en onderzoeken of Ella's dieet ook andere patiŽnten zou kunnen helpen. Alleszins een kranige en inspirerende dame!
instagram.com/deliciouslyella - 189.000 volgers - 1035 posts

deliciouslyella

@blogilates

Cassey Ho is een ware ster aan social media-firmament. De immer enthousiaste Amerikaanse geeft Pilates-workouts op haar blog en YouTube-kanaal Blogilates. Sommige van haar workout-video's werden al miljoenen keren bekeken. Ook haar Instagram-account heeft, met meer dan een half miljoen followers, aan belangstelling geen gebrek. Je vindt er heel wat motiverende stuff in de vorm van fitfood, sportfoto's en (kook)video's.
instagram.com/blogilates - 580.000 volgers - 2100 posts

blogilates

@fitmencook

Fit Men Cook wordt onderhouden door de Amerikaan Kevin Alexander Curry. Fitness en voeding vormen zijn grote passie en op zijn Instagram-account presenteert hij grote en kleine gerechten die er vaak als kunstwerkjes uitzien. Behalve dat ze goed smaken - zo lijkt het toch - zijn ze bovenal gezond. Op zijn website Fitmencook.com vind je al zijn recepten.
instagram.com/fitmencook - 814.000 volgers - 1.050 posts

fitmencook

@iquitsugar

Wil je toe naar een suikervrij leven? Dan is Sarah Wilson jouw Instagram-goeroe! Ze biedt je volop recepten, ideeŽn en inspiratie voor een leven zonder het ongezonde zoet. De Australische schreef onder meer de bestseller I Quit Sugar, een programma om je in 8 weken naar een suikervrij bestaan te leiden.
instagram.com/iquitsugar - 85.000 volgers - 1200 posts

iquitsugar

@rawveganblonde

Zoals de accountnaam doet vermoeden is deze dame blond ťn houdt ze van raw food. Maar ze onderscheidt zich vooral doordat ze van haar salades, fruitvariaties, juices en smoothies ware kunstwerkjes weet te maken. Het lijken soms wel schilderijen! Maar uiteraard gaat het niet alleen om het plaatje, maar ook (of vooral) om wat gezond eten met je doet. Amber, want zo heet deze Britse, eet voor 90 procent vegetarisch en rauw - dat wil zeggen low-fat, ongekookt en plantaardig. "I discovered the raw food lifestyle and was blown away by how incredible it made me feel - it's like nature's happy pill!"
instagram.com/rawveganblonde - 75.000 volgers - 300 posts

rawveganblonde

@onehungrymami

Deze Australische moeder van twee kinderen volgt een veganistisch dieet, bij tijd en wijle bestaande uit enkel rauwkost. Op haar account deelt ze stijlvolle foto's van veelal creatieve plantaardige gerechten.
instagram.com/onehungrymami - 43.000 volgers - 1090 posts

onehungrymami

@lilsipper

Bethany Ugarte is yoga-instructeur en helemaal into healthy eating en balanced living. Ze kampt met maag- en darmaandoeningen waarvan ze de effecten dankzij haar gezonde manier van eten tot een minimum weet te beperken. Haar dieet is vrij van gluten, noten, geraffineerde suikers, kunstmatige suiker inclusief stevia, doch vol van voedzamheid: "I never counts calories, only nutrients!"
instagram.com/lilsipper - 49.000 volgers - 870 posts

lilsipper

@ashrod

Ashley Rodriguez is het brein achter foodblog Not Without Salt. Haar Instagram-account staat vol met foto's die je hongerig zullen maken. De gepresenteerde gerechten en snacks zijn niet altijd per se gezond, maar dat mag ook wel es een keer.
instagram.com/ashrod - 35.000 volgers - 1020 posts

ashrod
  Gerelateerde webgidsen
voedingsschema recepten fitness apps social media beauty blogs foto bewerken
  Gerelateerde artikels
De 5 beste apps voor krachtsporters

Billen trainen met Instagram-babe Whitney Johns

Instagrammer tovert fastfood om tot haute cuisine

De 15 beste foodblogs

'Billenmeisje' Jen Selter celebrity op Instagram

Instagram nu groter dan Twitter

De 10 beste health- en fitnessblogs

Cťline Schraepen: Belgische beroemdheid op Instagram

Onze 5 favoriete fitness- en bodybuildingkanalen op YouTube
  Special
dieetwijzer
Dieetwijzer: onafhankelijke besprekingen van de beste diŽten
  Linktip
Streekproduct.be
Ontdek de verhalen en recepturen achter traditionele streekproducten. Laat je verleiden door vergeten gastronomisch erfgoed of befaamd lokaal lekkers uit alle windstreken van het land.
http://www.streekproduct.be
Copyright © Startpagina Surfplaza.be, 2001-2023 ∑ Privacy policy & contact